Korg Kronos 2

Korg Kronos ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Araştırdığım kadarıyla bir eksiği bulunmuyor. Fazlaları çok, aynı ayarda olan klavyelerden de üstün duruyor.
2 nin x ve ilk çıkan Kronostan da cok bir farkı yok açıkcası.

Bundan fazla bir keyboard a daha ne eklenebilir? vs vs fikirlerinizi merak ediyorum.
 
Kronos ; Korg'un uzun yıllardır çıkardığı (Oasys'i bir tarafa koyarsak) en doğru düzgün workstation bence. Örneğin piano tonları ; daha önce hiç bir modelinde olmadığı kadar başarılı geliyor bana.

Kronos'un ilk çıkan modelinde tuşeden ve de muhtemelen yazılımdan kaynaklı bir takım sorunları olduğu söyleniyordu . Nitekim Korg ; (alışılmadık şekilde) bir yıl sonra Kronos X modelini çıkarttı ve (her ne kadar kendileri kabul etmese de) piyasada bu sorunun ortadan kaldırıldığı söylendi. İki yıl sonra da Kronos 2 versiyonu piyasaya sürüldü. Yani toplam 3 yıl içerisinde 3 değişik Kronos versiyonu piyasaya sürülmüş oldu. Bildiğim kadarıyla ; Korg'un tarihinde pek rastlanmayan bu olay , bana hep manidar gelmiştir.

Ancak buna rağmen ; yukarıda belirttiğim gibi çok güzel bir cihaz. Lakin önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan Yamaha Montage ; büyük ihtimalle Kronos'un tahtını sallayacaktır düşüncesindeyim.
 
Geri
Üst