Gitar Akort Olmuyor

S

Saddly

Teller cok sert az daha siksam kopacak sanirim 0.9 luk teller. O kadar sert ki bir onceki oktavda birakabiliyorum anca.Sap ayari ile alakasi var mi?Ne oldu ki boyle ?
 
eğer yedek tel var ise biraz daha sık ben gitarımda iki tane ikinci tel kullanıyorum birini mi olarak tel başlarda elini acıtıyor ama kopma felan olmuyor
 
Sap ayarından olacağını sanmam da benim aklıma köprü geldi çünkü köprüyle uğraştığımda genelde benim de başıma saçma sapan akort sorunları geliyor. Yine de 1 oktav geride bırakacak kadar kötü değil tabi ama yine de anlayan birine baktırmakta fayda var. Bir de köprüyü, sapı falan sorun olabilecek yerlerin fotoğrafını atarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir bence.
 
Merhabalar. 1 oktav diyorsunuz. Normal şartlarda 1 oktav geride akortlarsanız tellerin tuşe(Klavye) çarparak sallanması lazım (Hem sap gerginliği olmadığından hem de çok serbest sallandıklarından). Eğer teller gerçekten kopacak noktada gerginse; bence 1 oktav geride olamaz. Bir akort cihazı ya da akort programı kullanıyorsanız cihaz ya da programın ayarlarından (Ayar varsa) olabilir. Bir diğer hataysa siz akort cihazının verdiği yanıtı 1 oktav geride sanıyor olabilirsiniz ya da cihaz 1 oktav geride algılıyor olabilir. Şu an yaptığınız akordu internetten ya da bir arkadaşınızın gitarından la sesini dinleyerek karşılaştırın. Ben 1 oktav geride olduğunuzu sanmıyorum.
 
Akort ederken notaları oktavlarla beraber gösteren bir tuner kullanıp en gergin haldeki sonuçları atabilir misiniz? Aşağıdan yukarıya doğru E4 B3 G3 D3 A2 E2 olmalı oktavlarıyla beraber nota değerleri. Android için PitchLab'i deneyebilirsiniz.
 
ben durumu anlayabilmiş değilim. tellerin aşırı gergin olması durumunda gitarın hiçbir problemi olamaz. sonuç olarak iki ucundan çekilen bir tel parçası. istersen 30 cm'ye tutuştur, hiç farketmez. tokasını çeviremiyorum demişsin, belki tokalarda sıkıntı vardır gerilimi kaldıramıyordur. belki aldığın tel takımında yanlışlık vardır. belki de sen bir yerlerde hata yapmışsındır. yanlış anlamazsan kaç senedir müzik ile uğraştığını sorabilir miyim?
 
Geri
Üst