Ses Kaydı Yaparken 2 Gitar Sesi Olması

B

bycabbar

merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim geçenlerde presonus audiobox itwo studio paketini aldım iki girişli bir ses kartım var birisine mikrofonu birisine gitarı bağlayıp kayıt alıyorum. Program olarakta stüdyo paketinin yazılımı olan studio one programını kullanıyorum. Sıkıntım ise şu;

Kayıdı aldığımda gitar sesi hem gitar jackından hemde mikrofonda kaydettiğim sözlerin arkasından geliyor. Mikrofondan alınan kayıttaki sözlerin arkasındaki gitar sesini kaldırmanın bir yolu var mıdır?
 
Canlı kaydetmenin havası yeri bir başkadır muhtemelen ama kanalları ayrı kaydederseniz temiz olur. Elektro gitar çalıyorsanız anfinizin kulaklık/line out/record gibi bir çıkışı varsa onu kullanın. Bu şekilde aynı anda kayıt yapabilirsiniz ve sesler karışmaz. Tabi kabinin sese kazandırdığı etkileri unutun bu durumda. Eğer kanal kaydederseniz size değişik bir yöntem de tavsiye edeyim; bir miktofonu anfi-kabinin önüne diğerini de odada uzak bir noktaya veya bir koridorun sonuna koyun. hatta bunları aynı anda ama farklı kanallardan girin. Farklı kanal girişiniz yoksa birini stereo sağ diğerini stereo sol girebilirsiniz. Doğal hoş reverbler, 3 boyutlu duyumlar yakalayabilirsiniz. Bu yöntemi vokal için de deneyebilirsiniz. Daha farklı denemeler de yapılabilir mesela mikrofonun birini banyoya koymak vs.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
merhaba, gitar çalarken aynı zamanda vokal yaparak mı kayıt yapıyorsunuz ?
merhaba evet
Aynı anda kaydetme; bir kanal aç önce gitarları çal; sonra ikinci bir kanal aç sonradan oraya da vokalleri kaydet.
buda aklıma geldi fakat aynı anda söyleyip kaydetme her zaman daha doğal geliyor bana ayrı ayrı yapınca biraz yapmacık gibi geliyor kulağıma başka bir yolu yok mudur?
 
Geniş diyaframlı tasarım
Dinamik mikrofonlardan çok daha fazla detay yakalayabilme

En basiti condenser yerine dinamik mikrofon kullanmanız gerektiği aklıma geliyor. Bilen arkadaşlar da condenser için çözüm bulurlarsa ben de nt2a ile deneyebilirim. Aynı sıkıntıyı çekeceğimi bildiğim için gitar + vokal olarak kaydetmeyi denemedim.
 
Geri
Üst