Ev Stüdyosu Yardım

Arkadaşlar ve abilerim, ev stüdyosunda neler olmalı nasıl konumlandırılmalı hiçbir bilgim yok gerekli olanları almak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
 
Öncelikle aşağıya şunu yapıştırmam gerekli.
eee.PNG


Son olarak ta madem başlık açılmış basitçe neler seçmen gerektiğini yazayım.
1- Düşük-orta seviye ses kartı (400-900 arası modeller)
2- Stüdyo monitör (Yamaha HS5 vs.)
3- Mikrofon (Ne kaydedilecekse ona uygun; Vokal--> condenser+pop filtre, gitar--> dinamik)
4- Referans kulaklık (Yalıtımı güzel olan birşey)
5- Amfi*
6- Kabin*
7- Mikrofon standı
8- Gitar*

*Gitar kaydı yapılacaksa

Basitçe bunları araştırman gerekli. Ayrıntılı bilgi ekran görüntüsü attığım tüm başlıklarda mevcut, giriş seviyesi için modeller önerilmiştir çoğunlukla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
İçeriği düzgün yazamadığım için kusura bakmayınız aşağı yukarı bu konu için açılmış tüm başlıklara baktım ancak; Düşündüğüm ev stüdyosu gerçekten kayıt almaya müsait olan sağır bir oda olmamalı gerekli akustik malzeme nerelerden alınır oda büyüklüğüne göre bunlar nasıl konumlandırılmalıdır?
 
Gerekli akustik düzenleyicileri sanayilerde bulabilirsiniz. En basitinden İzmir için Gıda Çarşısında akustik düzenleme işinde kullanılabilecek her türlü malzeme bulmanız kolay olacaktır.

Bu işi gerçekten profesyonel düzeyde yapmak istiyorsanız hali hazırda bu işi yapan bir şirketle görüşmenizi öneririm. Şayet sizin yapacağınız akustik düzenleme odanızdaki belirli frekanslar üzerinde olmayacaktır, daha genel düzeyde kalacaktır. Düzgün bir akustik düzenleme için odanızın şekli, büyüklüğü, masanız ve onun konumu, monitörleriniz yani herşey dikkate alınarak yapılması gereklidir.

Youtube üzerinde basit olarak temelleri anlatılmakta oda akustik düzenlemesinin. Kendi yapacağınız düzenleyicilerin konumlamalarıda bulunmakta. Aşağıda örneğini vereceğim serideki videolar ingilizce bilmeseniz dahi ne yapılması gerektiğini anlatan güzel bir kaynaktır.



Bunun dışında aşağıdaki kaynağa ve resme göre amatör olarak ne yapılması gerektiğini anlatmaktadırlar.
Acoustic Treatment 101: Getting Your Room to Sound Great
64b6029a11975aeac1079b742326987c.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Site içerisinde de ararsanız panel yapımı ile ilgili başlık mevcut.
Ev Yapımı Akustik Paneller
Biraz fazla spesifik bir sorun olsa dahi yardımcı olabilir.
120 Hz Rezonans Problemi
Bu başlıkları okumuştum zaten bu başlıklardan yola çıkarakta akustik panelleri kendi imkanlarımla yapmaya çalıştım. Son olarak düzgün şekilde konumlandırmak kaldı bana. Bu işi profesyonelce yapanlar güzel paralar isteyeceklerinden ötürü ve malum türkiye şartları bunlar içinde pek elverişli olmadıgı için, belirli bir standart varsa bunları kendim yapmak istiyorum. Videoyu izlemeye başlıyorum hemen
Teşekkür ederim!.
 
Geri
Üst