Guitarcenter'dan Gitar Aldırmak

Ben schecter marka bir gitara bakıyorum ve Türkiye de çok pahalı. Guitarcenter daki fiyatı acayip ucuz. Kuzenim kendisi neyzen ve eylülde bir program için amerikaya gidecek 1 veya 2 hafta kalır en fazla. O gitmeden önce gitarı satın alsam internetten ve mağazada bıraksam (istenilen mağazada bırakılabiliyor sanırım), o da alsa ve kendi gitarıymış gibi türkiyeye getirse bi sorun çıkar mı? Neler olur ?
 
Niye çıksın? İstediği gibi alır, getirir. Fakat uçak kabinlerinde problem olabiliyor. Belli kg üstüne almıyorlar filan, bagaja vermeniz gerekiyor. Bununla ilgili olarak forumda arama yapabilirsiniz, çok konuşuldu.

Yalnız alımı nasıl yapacağınızı anlamadım. O şekilde Amerika'daki bir dükkandan online satın almanız ne kadar mümkün olur bilemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kredi kartımla alamaz mıyım mesela şu an internetten pick-up in store seçeneğiyle. Yani öbür türlü de olur sorun değil de yeni alınan bi enstrüman için gümrük vergisi falan çıkartmazlar dimi ? Ben ondan öyle düşündüm hani önceden alınmış olsun diye.
 
Gümrük vergisi çıkmaz o konuyu dert etme. Ancak guitar centerdan ürün alacaksan sorun yaşayabilmen de muhtemel o yüzden telefon görüşmelerine de hazır olman hatta direk onları arayıp durumu anlatman daha sağlıklı. Mağazaya gittiğinde bile stokta gibi gözüken ancak ellerinde olmayan mallar olabiliyor ve sipariş geçiyorlar siz istediğinizde. Ama söz verdikleri tarihte gelmeyebiliyor veya sorun bir ürün çıkabiliyor düşük bir ihtimal de olsa. Ben amfi getirtirken yetiştiremediler, ellerindeki teşhir ürününü aldırmak zorunda kalmıştım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yani kuzen kısıtlı bir süreliğine gideceği için o kadar riske de girmek istemiyorum. Hangi mağazada olup olmadığına emin olamıycak mıyız yani. İşte o zaman önceden alıp istenen mağazada bekletsek ? Tabi onda da sıkıntı çıkarmazlarsa
 
Arayıp direk mağazayla konuşursanız daha iyi olur diyorum ben de, bahsettiğim aksilikler her zaman olmaz ancak ben yaşadım ve aklınızda bulunsun diye yazdım.
 
Ben yillar once gitarimi bu sekilde Musiciansfriend'den almistim. @eyazıcı da soylemis, kesinlikle telefonda bilgi verip alman lazim.

Diger turlu gitari satin alirsin, arkadasinin donusune yetismez kargosu ve gecmis olsun. Bu sekilde sorun olabilecegini de bana Musiciansfriend'deki calisan soylemisti.

Ayrica bu sekilde alisveris yaptiginda, eger arkadasinin donusu biraz bile muallaktaysa, en hizli kargoyu secmen lazim. O "iki gunde kargo" gibi secenekler de 200$ civarinda diye hatirliyorum.

O kadar kargo parasiyla ve zahmetle daha ucuza geliyorsa hala al.
 
guvenilirlik konusunda bir sey diyemecegim cunku bi tek gitar ve bisiklet konusunda elim degmeden bir urunu tasiyamiyorum

fakat bazilari kabin sorun yaratir falan demis, biz 11 kisi 4 klavye 3 gitar 1 tane de buyugunden bongo goturmustuk italyaya kabin'de, sakin bagaja vermeyin anasi aglar o gitarin..
 
@Atraxrobustus
3 hafta önce guitarcenter'dan aynı şekilde alışverişim oldu. Yaşadığımı özetle anlatayım.

Amerikaya gitmeden 1 hafta önce guitarcenter'dan soft case aldım. Kargo sıkıntısı olmasın diye mağazaya gönderilmesini istedim. En ucuz kargo parası ile 4-6 iş günü içinde mağazaya teslim edilir diyordu. Pazartesi ödemeyi yaptım. Salı günü mağazaya mesaj ilettim. "Türkiye'de yaşıyorum, ödemeyi Türkiye'den yaptım haftaya orada olacağım" diye. Onlar ürününüz bize ulaştığında e-posta alacaksınız dediler. Ödemeden 2 gün sonra ürün kargoya verildi. Cumartesi mağazaya ürün geldi ve e-posta ile bilgilendirildim. E-posta'da ürünü almak için 2 hafta süre olduğunu, alınmadığı taktirde ödenen ücretten kargo masrafı düşülerek alıcıya iade edileceği belirtildi. Ödemeden bir hafta sonra mağazaya gittim pasaportu ve internetten alışveriş yaptığımı belirten alışveriş no, ad soyad yazılı çıktıyı göstererek ürünü aldım. Hiçbir sorunla karşılaşmadan çok temiz bir alışveriş oldu. Gitarımı soft case ile kurtarmış oldum.
Alışveriş sırasında tek bir şüphem oldu. Amerikadan kartla alışveriş yapınca, ödeme kredi kartından alınıyor ancak dönem içi hareketlere 5-7 gün sonra yansıyor. Bekleyen işlemlerde asılı kalıyor. Bu durum alışverişin onaylanmasını geciktirir mi diye düşündüm ancak sıkıntı olmadı. Ürün zaten mağazada 2 hafta kalıyor. Bu durumda sen alışverişi teyzenin amerikaya gitmesinden teslim süresi+kredi kartı bekleyen işlemler süresi ( yaklaşık 5 + 5 gün) kadar önce yapabilirsin. Ürün ya teyzenin oraya gitmesinden 5 gün önce ya da teyzen oraya vardığında mağazaya teslim edilmiş olur.
Senin de sıkıntı yağayacağını sanmıyorum. Alışverişi teyzen adına yaparsın, mümkünse onun kredi kartıyla yaparsın. Teyzende ürünü almaya alışveriş no ve kimlik kartı ile gider. Gitarın strat tarzı mı yoksa V kasa X kasa şeklinde mi? Ayrıca hardcase mi olacak, soft case mi, gigbag mi? THY strat kasa gitarları hardcase yada gigbag ile rahatça kabine alıyor. V kasa X kasa gitarların hardcase'i boyutundan dolayı büyük ihtimalle sıkıntı olur.
 
Oncelikle hepinize iyi bayramlar. Kuzen teyze farketmez :)) Anladım önceden alıp gitarı mağazada bekletmek daha mantıklı. Aldıktan sonra da ararım. Ve soft case düşünüyorum bikaç konuda gitarı tepedeki rafa koydum getirdim sorun olmadi diyenler var eğer öyleyse kolay olur. Bagaja koymazlar heralde ya. Hani şimdi kuzeni de sıkboğaz etmek istemiyorum. Bisürü gereksiz işle uğraştırmayım​
 
Benden de bir tavsiye gitarini kilitli hardcase e koyup birde üstünü folyoyla sarmaniz yarariniza olur çünkü hava limanlarinda bagajlari karistiranlar (içine bakanlar) oluyor böyle karistiran pek olmaz ugrasmazsiniz sigortayla şirketle şunla bunla
 
Ufak bir uyarı yapayım. Yabancı forumlarda son zamanlarda pek sık rastlar oldum, özellikle Guitar Center'dan denenmeden alınan gitarlarda kalitenin değişken olduğundan bahsediyorlar, mümkünse deneyerek alın diyorlar. Tabi burada ağırlıklı Gibson'lar için geçiyor tartışma, bir de siz Schecter alacaksınız ama online alışverişin cilveleri olduğunu hatırlatayım istedim.
 
Geri
Üst