Reaper'da Kayıt Yaparken Bir Dakika Sonra Başlayan Hışırtı

'Müzik Teknolojileri & Kayıt Forumu' forumunda ExclusiveBFS tarafından 10 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

  1. Herkese merhaba.
    Reaper'da asio ile ne zaman kayıt yapmaya çalışsam ilk 1 dakika her şey normal çok güzel ama 1 dakika sonra hışırtılar cızırtılar çıt çıt çıt diye sesler geliyor. Çözümü preferences'a girip geri çıkmakta buldum ama çok sinir ediyor bu sıkıntı. 1, bilemediniz 2 dakikadan uzun kayıt alamıyorum mutlaka kaydı durdurup preferences'dan kayıt ayarlarına girip çıkmak gerekiyor. (Preferences'a girince asio duruyor veya kendini resetliyor diye düşünüyorum.) Bunu yaptıktan sonra her şey normal. Ayrıca bu garip sesler varken kayıt almaya devam edip en son kaydı export'larsam kayıt gayet güzel ve anlaşılır geliyor reaper'dan çıkıp dinleyince hiç sorun yok kayıtta.
    İlk 1 dakika gerçekten her şey tam istediğim gibi ama birden başlıyor çıt çıt çıt diye ve biraz daha bu haldeyken bekleyince +100 dB artırılmış fısıltı gibi çıkıyor ses sadece gürültü başka bir şey yok. Sadece kayıt yaparken değil dinlerken de var bu sorun.

    Garanti olsun diye kayıt/ses aygıtlarında her şeyi 48khz e getirdim. Daha önce windows 10'da da olmuştu bu şimdi windows 7 de de oluyor. Yani format da işe yaramadı. Asio4all kullanıyorum asio driver'ı olarak.
     
  2. Asio4all programında buffer ayarı kaçta eğer en dibe çektiyseniz (64) çıtırtılar pıtırdılar yapabilir. Onu 128 yada 256'ya getirdiğiniz zaman sorun muhtemelen çözülecektir.
     
    ExclusiveBFS bunu beğendi.
  3. Zaten 256'da duruyordu. Şimdi onu 704'e çıkardım fark edilir bir gecikme oluyor ama en azından hışırtı gelmeden önce 4-5 dakika vaktim oluyor. Hala çözüme ulaşamamış olsam da tavsiye için teşekkürler :)
     
  4. İlk aklıma o geldi :)
     
  5. CPU büyük ihtimalle yeterli gelmiyor. Eğer CPU'ya güven tamsa driver. Yada zincirde çok fazla fx var.
     
    sizofren85 bunu beğendi.
  6. Cpudan yana sorun olduğunu sanmıyorum güçlü sayılabilecek bir işlemciye sahibim. Eğer fx'ten kastınız vst'lerse hiç fx kullanmıyorum. Sadece eklediğim bir backing track bir de doğrudan usb kablosuyla bağladığım stereo kayıt yaptığım amfim var. Başka kayıt yapacak bir şeye sahip olmadığım için başka bir aygıtla deneyemiyorum.
     
  7. Aynı sorun bende de var 5-6 dk sonra hışırtı yapıyor , kesin ve tam çözümü bulamadım senin yaptığın şekilde ayarlara girip çıkarak hallediyorum bende..

    İşlemcim 4.0 Ghz 8 Çekirdek 16Mb önbellek var işlemciden olduğunu hiç sanmıyorum , başka bir sorun var ama bir türlü çözemedim
     
  8. Evet o kısmı elediysek. Ses kartı kullanmıyorsanız onboard ses kartı yetersiz kalma ihtimali var ASIO4All'ın onboard ses kartı ile iyi geçinmeme durumu olabilir. Ses kartı kullanıyorsanız durum karışık driverdan başka bir ihtimal yok gibi.
     
  9. Sanırım onboard'dan kaynaklı. Bu ihtimali hiç düşünmek istemiyorum ama her şey buna işaret ediyor gibi. 512 civarı buffer'da tutunca sorun biraz olsun gidiyor gecikme de az oluyor sanırım elimden gelen en iyi şey bu
     
  10. ID Core ses kartı görevi görüyor diye biliyorum. Bu konuda pek bir bilgim yok fakat sorun onboard olmayabilir.
     
  11. Yapar. Bende M-Audio'nun o USB - Jack çevirici ses kartı benzeri aparatıyla bağladığımda yapıyordu bu bozulmayı. Maalesef bir ses kartına ihtiyacınız olabilir.
     
  12. [​IMG]

    Merhaba, resimde de görebileceğiniz üzere düşük sayılabilecek bir sistemde, onboard kart ile Asio ayarları düşük seviyelerde fakat çalım ya da kayıt sırasında bir problem oluşmuyor. Kanal sayısı sadece 8 üzerine çıktığında 2 Gb Ram yetmemeye başlıyor DAW kasılıyor. Ama bahsettiğiniz yabancı sesleri almıyorum ya da gecikme olmuyor. Belki de şansım bu konuda etkili oldu, problemsiz kullanıyorum.

    Önerim, driverları bir güncellmeyi deneyin, hatta tüm herşeyi kaldırıp baştan kuruluma gidin. Gözden kaçan ufak bir detay herşeyi bozuyor olabilir. Küçük bir ihtimalde olsa işletim sistemi güncellemeyi de bir deneyin isterseniz, Visual C++ güncellemeleri etki edebilir DAW ya da VST'ler için.
     
  13. 5153 MK II'nin tonları nasıl hocam, konudan bağımsız olarak soruyorum :D Amplitube 4'da Mark IV kullanıyorum bayadır ama ara ara aklım Bias'a kaymıyor değil :D
     
  14. Ses kartı kullanıyorum , bazen saatlerce programı açık tuttuğum oluyor hiç cızırtı yapmıyor sorunsuz kullanıyorum , bazen 4 dk sonra çıtırtılar başlıyor , hemde ayarlarla hiç oynamama rağmen...
     
  15. Ben memnunum Bias AMP içerisindeki PEAVEY presentlerinden. Amplitube4 içerisinde de ENGL presentleri hoşuma gidiyor. Bias FX daha çok tercih ettiğim bir yazılım bu arada. Tabi bu iş tamamen, zevkler ve renkler, çok beğendiğim ve amacına uygun güzel hi gain VST'lerde mevcut. Deneyin mutlaka, gerek demo gerek crack halleri nette bolca mevcut. Kafadaki soru işaretlerine en iyi tercüman yine sizin kendi fikriniz olacaktır :) Sevgiler, konuyu baltalamayalım.
     
    oldiesngoldies bunu beğendi.
  16. Ramim 8 gb ve işlemcim fx6300. Gayet iyi sayılabilecek bir sistem yani sistemden yana bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum o ihtimali eledim direkt. Zaten 8 kanalla falan işim yok amfiden gelen stereo ses ve backing track'ten başka hiçbir şey yok. Driver en güncel durumda. Silip bir alt sürüm kurmayı deneyeceğim şimdi. İşletim sistemi güncel değilken de böyleydi en güncel haliyle de böyle. C++ güncellemeleri de yüklü. Yapılabilecek bu tarz şeylerin çoğunu denedim zaten :(
     
  17. Task manager'dan arka planda çalışan uygulamaları bi kontrol edin.
     

Bu Sayfayı Paylaş