Darbe

öyle bir halt oldu ki, darbe mi değil mi oldu mu olmadı mı belli değil.. durum iyi de değil.. daha detaya giresim yok, bütün gece patlamalarla jetlerle, ezan üstü cami duyurularıyla, iç sıkışmasıyla ve üzüntüyle geçti.. yok geçmedi hala devam ediyor..
olan hayatını kaybeden masumlara, uzun vadede de hepimize ve ülkemize olmakta..
 
Son düzenleme:
Ne olduğu belli olmayan şey iyisi olsun diye demiyorum ama hiç düşünülmüş ve planlanmış bir girişim değildi zaten direk fetoya attılar ama sadece cumhurbaşkanımız oy kasmış gibi bir şey oldu böyle değişik şeyler işte
 
Böyle darbe olmaz. TSK bu kadar çelimsiz ve organizasyondan bir haber olamaz. Karşılıklı dövüş. İslam cumhuriyeti ve başkanlık hayırlı olsun! Dünya üstünde tekiz. Askerimize karşı sela ile "halkı" cihada çağırdık. Dur emri verilen TSK'a pala ile saldırdık ve tam olarak ne olduğunu anlayamayan bir askerimizin boğazını kestik. Tekbir getirerek olmayan demokrasimizi kurtardık. Polis, özel kuvvet, mit ve darbeye karşı olan TSK kuvvetlerimiz var iken halkı, canlı et parçasını zırhlı birliklerin üstüne sürdük. Çok güzeliz!
 
Bizim kuşak darbe ve dramlarla büyüdü ; 68 olamadık ama, o bilinçle yetiştik... Bu yüzden 68'in tekne kazıntısı diyorum benim gibilere.
59'da gözümü açtım, dakika bir gol 1 : Al sana nurtopu gibi 60 ihtilali...Ne ihtilal ama...Menderes ve arkadaşlarının hazin sonu...,
Ardından 1963'de annemin liseden arkadaşının (Mürüvet İlhan) ve eşinin Kıbrıs'da banyo küvetinde EOK-Samson tarafından öldürülmeleri(Dr Nihat İlhan olayı diye geçer, hayal meyal Anıtkabir'e gittiğimizi hatırlıyorum.)
Ardından, 71 muhtırası ve 74 Yunanistan darbe ve Kıbrıs Barış Harekatı ve bu arada Deniz ve arkadaşlarının idamı.
1980 12 Eylük darbesi ODTÜ 3. sıftaydım.(1982'de asteğmendim ve sevgili(!) Evren paşa da-toprağı az olsun-genelkurmay başkanımızdı, öpe öpe selam verdim KKK nöbetlerimde.
Darbe onlardı...Bunlar darbecik bile değil.
Bir askeri darbenin olabilmesi için : askerin emir ve komuta zinciri içerisinde topyekun (hiç olmazsa çoğunluk olarak) hareket etmesi beklenir. Ayrıca, darbeler genellikle halkın siyasetten ümidinin kesildiği ve destek verme eğilimli olduğu durumlarda oluşur genellikle ; yani halk desteğinin olması önemlidir.
80 ihtilalinden sonra maymunun gözü açıldı. Kimse darbe istemiyor, çünkü her darbe Türkiye'yi 20-30 yıl geriye götürmedi mi? Şu anki sorunları ve sorunlu kişileri 80 darbesi doğurmadı mı sanki? Yaşadığımız sivil vesayet de askeri vesayetin bir sonucu değil mi?
Ayrıca, asker neden halka ateş açsın, neden meclisi bombalasın ki? Bu yaşananlar daha çok, yeni çıkacak temizlik-tasfiye kanunlarıyla köşeye sıkıştırılan söz konusu kesimin stratejiden yoksun, psikopatik bir intihar eylemine benziyor daha çok...
Bu arada polisin aklanması, Gezi'nin karalanması ve Atatürk'e ait değerlerin batırılma çabası gibi durumlardan ; beyefendinin de olacakları tahmin edip Ayşe tatile çıktı misali ortadan kaybolduğunu iddia edenler de var... Yok canım, bence hepsi tevatür... Hiç olur mu öyle şeyler!..
Ama, şu gerçek ki, insan evden markete ya da tatile giderken bile daha çok hesap yapar, yoksa ne ayağına çorap, ne de k.çına giyecek don kalır elinde.:ROFLMAO:
Az balık yediğimizden mi, yoksa analitik düşünceden az nasiplendiğimizden mi ya da arabeski fazla kaçırıp kaderciliğimizden mi geliyor bütün bunlar başımıza bilmiyorum.
Bu arada, içinde bulunduğumuz coğrafyanın da duruma yeterince tuz-biber kattığı hiç su götürmez.
Ama bildiğim bir şey varsa nur topu gibi bir sınıf başkanımız oldu bile ; ister referandumla, ister meclis aritmetiğiyle... Siz artık hangi sınıfa/düşünceye yakıştırırsınız kendilerini onu da bilmem... Ondan sonrası da malum zaten... Teknedeki delik gitgide büyüyor.
 
İstanbuldaki durum son durum nedir acaba? Varmı herhangi bir karışıklık?
Akşam Pendik sahilde bayağı bir coşku varmış...
Biz Tepeören/Tuzla'da oturuyoruz. Dün akşam 22:00 gibi ambulans sesleri duyduk Sabiha Gökçen tarafından... Birşey çıkmadı.
Bir yoruma göre bazı vatandaşlar Doğan görünümlü Şahin'lerine enteresan kornalar takıp etrafa ayar veriyorlarmış???
 
Uğur abi aynı olay mı bilmiyorum ama daha çarşamba günü ak partili bir millet vekili ile arkadaş olan akrabamız darbe girişiminin planlandığını ancak cumhurbaşkanı tarafından engellendiğini söyledi bu bile insanı şüphelendirmeye yetiyor
Kim bilir kardeşim, her türlü doğru-yanlış bilgi uçuşuyor ortalıkta.
İnsan bilgi ve deneyimi kadar vizyona sahip olabiliyor maalesef... Sakin kalabilmek, doğru davranabilmek ve yanlış sözler söylemekten kaçınmak çok önemli bu devirde.
Eğer, bu kafa karışıklığını uluslararası arenada kurgulayabilseydik dünyadaki en etkin milletlerden biri olurduk kesinlikle .:ROFLMAO:
 
Ülkenin tüm bilinçli insanlarında olduğu gibi müzisyen camiasında da geleceğe yönelik büyük karamsarlık var. Geleceğim bitmiş gibi hissediyorum belki de psikiyatrik durumumdandır ama özgürlük anlamında daha zor günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Kaan Sezyum benden daha karamsar gerçi şu yazısını okumanızı tavsiye ederim:
Kapatıyoruz
 
Geri
Üst