Cubase Sx3'te davul yazmak...

Linki dürttüm.. İngilizcem el verdiği kadarıyla okucam. Teşekküerler polski90:)
bi de aşşağıya başlık açtım ama cevap atan olmamış, Cubase kullanımları için son derece basit midi klavyeler yeter mi yoksa iyice para biriktirip sağlam yada orta dereceli bir midi klavye mi alınmalıdır. Cubase'de şimdilik sadece davul midisi yazmak için ve bir kaç basit işlem için kullanmayı düşünüyorum, cevap atanlar bu bilgileri göz önünde bulundururlarsa sevinirim:)
teşekkürler...
 
amora-moria demiş ki:
silent_guitar demiş ki:
Muhtemel bir davul vsti'sine çıkış vermen gerekiyor olsa, değil mi Ünsal?

Sevgiler...

ne?nasıl olur ya? nasıl olur da ismimi öğrenebilirsin? :D :D
acatalepsyst nickli arkadaşın adı Ünsal ve ben ona dedim. :) Yoksa adının Ünsanl olduğuna dair hiç bir bilgim yoktu. :LOL:

amora-moria demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
hayır yaa gp5i vsti olrak açmıyorsunuz. zaten yok öyle bir olayı.

gp5te davulları yazdıktan sonra export --> midi deyin. oluşan midi dosyasını cubase'de import --> midi diyerek açın. olay budur.

hımm..anladım ben onu zaten yaptım hatta midileri Cubase'w improta edince tek tek vuruşların yerini de görmüştüma ama vsti olarak açmak gerektiğini düşünerekten kapadım hemen pencereyi:D
buarada vst ile vsti arasındaki farklar neler? :?
Import ettiğim midileri bir davul vsti'sinden çıkış vererek çaldırman gerekiyor, vsti olarak açman değil. ;)

VSTI=Vst Enstrümanlar
VST=Audio veya midi kanallarına uyguladığın, daha çok mix sırasında kullanılan efekt ve plıginler.

Sevgiler...
 
acatalepsyst ismi de mi Ünsal'dı, ben de diyorum nasıl oluyor da ismimi öğrenebiliyorsun diye merak etmeye başlamıştım:)

buarada vst ile vsti arasında farkı kısaca özetlediğin için sağol;)

gp'den export ettiğim davul midilerini Cubase'e import edip yeni bir midi kanalında davul vsti çıkışı alarak çaldırdım, bangır bangır da çalıyo hani:D
ama bazı yerlerde olması gereken kickleri es geçiyo bunun sebebini anlamadım.?? :?
 
Export ve import esnasında da sorun olmuş olabilir. Bazen audio kanalları bile pick'li veya çıtırtılı export edebiliyor. Çok problem değil aslında, es geçtiği yerlere kick eklersin, olur ve biter. ;)

Sevgiler...
 
polski90 demiş ki:
Velocity' sine bak, belki kısıktır. Benim verdiğim resmin 2 nolu kısmında.

velocity normal görünüyor...
belki de silent_guitar'ın dediği gibi import esnasında sorun olmuş olabilir diye tekrar&tekrar denedim ama bi sonuç vermedi..buarada kickleri ekleyemeyeceğim bi şarkının davulları :) kros giriyor ve krosları mous ile ekleyemiyorum, zamanlama problemi oluşuyor mutlaka:)
 
abi cubasede kastırmaya gerek yok, Gitarpro da çok rahat yazılıyor, yazma olayı bittikten sonrada midi halinde cubasede açıp davulun tonlarını ayarlarsın gerçekçi ton versin diye
 
amora-moria demiş ki:
buarada kickleri ekleyemeyeceğim bi şarkının davulları :) kros giriyor ve krosları mous ile ekleyemiyorum, zamanlama problemi oluşuyor mutlaka:)
Nasıl ekleyemiyorsun? O zaman midi kickleri yazarken kullandığın zaman aralığı çok dar, bu yüzden de istediğin aralığa oturtamıyorsun kickleri. Yukadaki ölçü aralığını arttırırsan kickleri koyacağın çizgiler sıklaşır, biraz zoom yaparak net ve kesin yerlere koyabilirsin. ;)

Sevgiler...
 
silent_guitar demiş ki:
Yukadaki ölçü aralığını arttırırsan kickleri koyacağın çizgiler sıklaşır, biraz zoom yaparak net ve kesin yerlere koyabilirsin. ;)
denedim zaten, yaptım da... ama milisaniye farkla krosun gidişatı bozuluyor ya bazen, bu da beni acayip uyuz ediyor. 3-4gündür sürekli bilgisayar karşısında Cubase ile uğraşmaktan gözlerim çürüdü, hele şu son 2gündür kros yazacam diye monitöre bakmaktan önüme bakamaz oldum :D midi klavye şart bana, mouse ile olacak iş değil bu... 8)

Cubase'de davul midisi yazmakla ilgili bildiğiniz başka püf nokta/noktalar var mı?
 
amora-moria demiş ki:
ama milisaniye farkla krosun gidişatı bozuluyor ya bazen

Hmm, bana Quantize problemi varmış gibi geldi. Quantize düğmesi resimdeki gibi açık olmalı. Kapalı olursa notalar çizgilere tam oturmaz. İki sağındaki yerden kaçlık notalar ile çalışacaksan seç, öyle çalış. Yoksa sonra teker teker düzeltmek zorunda kalırsın.

Aslında birde pratik bir yöntem var. Mesela diyelim beş on nota kayık. Bunları seçip, Q yaparsan notalar çizgilere gelir, Quantize olur. Quantize ayarını kaçlık nota yaptıysan ona göre düzelir notalar.

controllerspitcheditwd2.jpg


Sen şimdi bozuk olan bölgeyi seç ve Q yap, bakalım düzelecek mi ? Bir de iyice yakınlaştırıp bak, kıçları başları tam çizgideler mi diye. Tümünü seçmek istersen CTRL + A.
 
polski90 demiş ki:
Hmm, bana Quantize problemi varmış gibi geldi.
Sen şimdi bozuk olan bölgeyi seç ve ALT + Q yap, bakalım düzelecek mi ? Bir de iyice yakınlaştırıp bak, kıçları başları tam çizgideler mi diye. Tümünü seçmek istersen CTRL + A.

düzeldi polski90 , yardımın için teşekekür ederim;)
kaç gündür ben de bunun için gözlerimi çürütmüştüm
bişey daha dikkatimi çekti. yazdığım davul midilerin temposu hep 120. tempoyu değiştiremiyorum!!!!!
bi değer veriyorum ama cubase sürekli olarak 120de sabitliyor.
bi de bu soruna el atsanız....
:)
 
Transporter* 'daki Master'ı kapatırsan, istediğin değeri hemen oradan girebilirsin.

Ekstradan: " Ben parçanın bir yerinde tempo 110, sonra 160 olsun istiyorum " dersen, Tempo Track' ı aç. Orada kalemle çizip istediğin yerde tempo değişikliği yapabilirsin. Master tempoyu da yine oradan değiştiriyorsun.

* Play Record vs. nin olduğu kutu.
 
Hani şu parçayı başlattığın, durdurduğun, kayıt açtığın kutucukta, metronomu ayarladığın yerde "Fix" ve "Tempo" yazar, onur "Fix"e alırsan isteiğin metronomda kalır o. ;)

Sevgiler...
 
silent_guitar ve polski90, ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.(ayrıca diğer yardım edenlere de...). Tüm problemlerime çare oldunuz:)
şimdi Cubase ile hiç bir sorunum kalmadı. Olur da yarın öbür gün başka bir sorunla karşılaşırsam size bu başlıktan tekrar ulaşırım. Teşekkür ederim... :)
 
ya silent_guitar, polski90 panlama tam olarak nedir.ben zilleri, altoları ayrı ayrı panlayamıyorum.. zilleri ve altoları ayrı ayrı nasıl panlıcam?? mesela yazmışlar atıyorum arkadaş altoları %50 %50 panla demiş? nasıl yapıcaz ayrı ayrı?? ben komle yazılmış bi davulu panlayabiliyorum
 
Şimdi davulları midi yazdığın vakit mixer'den sadece midi kanallarını göster dersen, davul vsti'sindeki ayarlara göre davul kayıt kanalları çıkar karşına. OHead'ler, tramper ve kick kanalları, tomlar ve room mikrofonlar vs... Bu kanalları dilediğin gibi panlayabilirsin. Misal OHead L kanalını sola, OHead R kanalını sağa, Tom1'i sola, Tom3'ü sağa panlayıp Tom2'yi merkezde bırakıp bir dönüş oluşturabilirsin. Bunu da şu şekil yaparsın: Mixer kanallarının üzerinde, küçük ve ortasında "C" yazan mavi, dik bir çizgi vardır. Bu dik çizgiyi tutup sağa kaydırırsan sağa, sola kaydırırsan sola panlamış olursun. Tam yatırırsan %100, yarım yatırırsan %50 panlamış olursun.

Zil ve tomları ayrı ayrı panlamak için bütün zil ve tom kanallarını bu şekil panlamak yeterli olur. ;)

Sevgiler...
 
Geri
Üst