Ikinci El Fiyatlandırma (anket)

Sıfır fiyatı 1000 TL., o halde ikinci el fiyatı ne olmalı?

  • 900

    Oylar: 2 1.5%
  • 800

    Oylar: 5 3.8%
  • 700

    Oylar: 44 33.8%
  • 600

    Oylar: 66 50.8%
  • 500

    Oylar: 8 6.2%
  • 400

    Oylar: 1 0.8%
  • (yok artık)

    Oylar: 4 3.1%

  • Toplam oy veren
    130
Sıfırları yurt dışı fiyatlarının üçte iki fazlasına satılıyorsa ikinci elde de aynısı olabilir veya ebay fiyatlarının beste bir azı da olabilir tabi bu benim kendi yorumum
 
%25'lik bir indirim mantıklı olur. Eğer bir pedalsa; Ebay ve Reverb.com ikinci el fiyatına kargo ücreti ve varsa vergi eklenip o fiyata olmalı.
 
Son düzenleme:
600 demiştim ben de, herkes 600 demiş. Yarısından biraz daha fazlası işte. Çok çok çok temizse 700 olabilir ama nakite acil ihtiyacım varsa 100 lira aşağı inerim iki durumda da.
 
sıfırı büyük ihtimalle peşin fiyatına taksitle olacaktır.

o zaman taksit taksit 1000 tl vereceğimize tek seferde 800 tl vermek daha mantıklı çünkü hepimiz çok gönlübol insanlarız.
yalnız pazarlık isteyene 800, istemeyene 900.
 
Kesinlikle ekipmanın yurtdışı fiyatıda göz önünde bulundurulmalı.

Çünkü Pera gibi 150 dolarlık gitarı 300 Euro + KDV diye 1000 TL'ye satıyorsa, o gitarın ikinci eline verilecek 500 TL dahi çoktur.
 
Buna katılmıyorum. Adam buradan aldı ise, buranın şartlarına göre fiyatlandırma yapabilir bence.

150 dolarlık gitarı burdan 1000 TL ye alan biri bence açıkça kazıklanmıştır. Çünkü alacağı gitar burda gereksiz derecede pahalı ise, aynı gitarı kargo ücretini verdiği takdirde thomann'dan, ebay'den, reverb'den, amazon'dan vs. çok çok daha ucuza kapısına kadar getirtme ayrıcalığı var... Aynı şekilde ikinici el alacak olan adamında aynı ayrıcalığı var. Böyle bir ayrıcalık olmasa ona göre düşünülür ama var... O zaman "ben kazıklandım al sende kazıklan" diye kişinin türkiyedeki fahiş fiyatlardan örnek göstererek, kendisine giren kazığın acısını ikinci elde bir başkası üzerinden hafifletmeye çalışmasını ben doğru bulmuyorum.

En azından (rakamları atıyorum) eğer thomannda tüm masrafları ile 500 TL'ye kapınıza kadar getirtebileceğiniz bir gitarı, ben Türkiye'den 1500TL'ye almıştım diyerek, ikinci elde 1250TL'ye satmaya çalışan birini görürsem, bak thomannda şu kadara kapına kadar gelir diye uyarırım ki en azından almayı düşünen kişi kazıklanmasın...
 
Son düzenleme:
150 dolarlık gitarı burdan 1000 TL ye alan biri açıkça kazıklanmıştır. Çünkü alacağın gitar burda gereksiz derecede pahalı ise aynı gitarı kargosunu verdiğin takdirde thomanndan ebayden reverbden vs. çok çok daha ucuza kapına kadar getirtme ayrıcalığın var. Aynı şekilde ikinici el alacak olan adamında aynı şansı var. Böyle bir ayrıcalık olmasa ona göre düşünülür ama var. O zaman ben kazıklandım al sende kazıklan diye kazığın acısının ikinci elde hafifletilmesini doğru bulmuyorum.

Yok yahu, bizimkiler iyi ve derin kazıklar. 150 dolarlık alet ile uğraşmazlar pek :D
Kaldı ki herkes Thomann gibi sitelerden haberdar değil. Bakma, burada bir azınlık olarak biz biliyoruz. Ama bilmeyen o kadar çok ki.

Ha, diyebilirsin ki "Bir avantajından faydalanmayacaksa, o zaman interneti ne halta kullanıyor bu insanlar?" Eh, sen de haklısın. Dönüp de bir forumu kazıp, giriş seviyesi bazı sorulara bakarsak gülmekten ölürüz herhalde.
 
Yarısından biraz fazlası yani 600 dedim. 700 demedim zira 300 lira fark ile sıfırını alabileceksem gider alırım değmez. Ama 650 olsa 650 derdim...
 
"olmalı" kısmı en azından yarı fiyatından yüksek bir değer olmalı bence.
Gerçek piyasaya göre değerlendirirsek daha düşük. Kaldı ki çoğu popüler gitarda 1500 lira seviyesindeki gitarlar bile 600 lere gidiyorken 1000 liralık gitarın fiyatı çok da yüksek olmaz. Gitara göre değişir tabi bu. Gitarın durumu, fiyatına göre verdiği performans, popüleritesi vs yanlış mıyım?

Eğer amfi pedal vb gibi bir ekipmansa bence %20-25 civarı bir indirimle satılması daha mantıklı
 
Geri
Üst