Nausea neothrash/death İZMİR

  • Konuyu açan nauseaband
  • Başlangıç tarihi
N

nauseaband

Nauseanın olayı:

Okulun ilk günüydü, yıl 2002. Serkan dtq nin damage done albümünü murata uzatırken araya giren tayfun, bu ikiliyle gözgöze geldi, zaten lise yıllarındada grup olan serkanla murat aradıkları vokali bulmuşlardı galiba. Bu üçlü ertesi güne stüdyo aldı.

Grup amacsızca cover yapmaya başlamıştı bile. Darktranquillty ler, the hauntedlar, deathler derken o yılın bahar şenliği gelip çatmıştı. Cıkalım cıkmayalım derken benighted adını kendine yakıştıan grup kendini sahnede buldu. Çaldığı coverlarla büyük ilgi topladı. Özellikle death- sprit crusher coverı sırasında ağlayanlar, chuck mezarında rahat uyicak artık diye kendinden gecenler oldu, benighted bunlara anlam veremeden sahneden sırtlarda indi.

Bu konserin gazıyla (bu arada tayfunun gitar calmayı soklemsiyle), beste olaylarınada biren grup arkasından, laylaylomda courtyard ve solitude la sahne aldı. bu konserdede kendisine cok destek olan barış (kendisini primid organizasyon olarakda tanıyosunuz) grubun menejerliğini üstlendi.

Sonra heavy metal daze ler başladı 2 tanesinde yer alan grup başlarına gelmedik talihsizlik ve teknik aksaklık kalmayınca, bunu kadere bağladı ve bir süre ara vermeye karar verdi. Bu arayı beste ve enstruman calışması ağırlıklı geciren grup, benighted olan adını nausea olarak değiştirdi. Bu değşikliğin en büyük sebebi benightedın bir cover grubu olması ama nauseanın beste grubu olması idi.

Gene bahar şenliği gelip catmıştı nausea olarak org. daki yerini alan grup eşşek gibi yaklaşık 500 kişiye bestelerini calmaya başladı yarısı kacarak uzaklaştı kalanlar baya beğendi.

Akabinde grup umutun yaptığı arglara cıkmaya calıştı bir tanesini beceren grup diğerlerine nedense bir turlu bulamadığı basscı sorunu nedeniyle cıkamadı. Bu kadar ege üniversitesi yeter diyip bir kerede 9 eylule cıkalım mantığıyla birkerede orda konser veren grup. Bu arada cıkardığı "unretunable if opened" isimli demosunu cok satarım zannedip malesef fazla satamadı. Saund yapalım kaliteli olsun diye harcadığı baya bi parayı kendine kaçırdı.

En son bursada musick fest 3 de yer alan grup bursa metalcileri tarafından bağırlarına basılınca, yine gaza geldi ama 4 sene göz acıp kapayıncaya kadar geçmişti bile okuldan mezun olan elemanlar, iş bulmalar falan işin içine girince, günün 12 saati birlikte olan grup haftasonları bile zor görüşmeye başladı. Yine 4-5 aylık bir toparlanma süresi geciren grup şimdi yeni besteleri (tarz hafif değişmiş ve death- trash (örnek vericek olursak hatesphere , lamb of god diyebiliriz) e yaklaşmıştır) ile geri dönmeye calışmaktadır.


Şarkıları dinlemek için

www.myspace.com/nauseaband
 
Geri
Üst