Tom Morello Sound - Pedal?

Tom Morello'nun RATM ve Audioslave'deki sololarını gitar rifflerini bilen bilir bilmeyenler için bir örnek vermek gerekirse; İşte bu solodaki gibi bir ton istiyorum kullandığı pedallar wah ve delay anladığım kadarıyla kullandığı pedal modellerini de buldum fakat hepsi pahalı pedallar bir de işin amfi kısmı var hiç girmeyeyim. İstediğim şey en ucuzundan bu tip tonlara erişebileceğim delay, whammy pedalı yada başka hangi pedallar gerekiyorsa önerilerinizi ve düşüncelerini almak. Pedallardan hiç anlamıyorum ve hangi efekt hangi pedaldan çıkar bunu da tam olarak kestirebilmiş değilim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Gitarım; Epiphone LP Standard, Amfi; Vox Pathfinder 10
 
Tom Morello tonu oldukça basit. Temelde maple klavye tele ve Marshall JCM800 (ve hatta 900 belki) ile Boss GE ekolayzır, MXR phase pedalı, dijital delay ve whammy yeterli olacaktır. Bazen de Kramer super strat ile standart bir LP kullanıyor. Öyle ahım şahım şeyler yok elinde zaten tonu da aman aman değil. Fakat kill switch, scratch ve whammy ile yaptıkları oldukça yenilikçi ve bir o kadar da zor.
 
maple bir tele ve ucuz bir prosesör ile rahatça alınabilir ki 30-40lık marshall ve strat ile yakın tonu alabiliyorum mesela ama sadece delay ve whammy değil phaser, fuzz, tremolo, flanger ve eq kilit rolde morello'nun setupında anlayabildiğim kadarıyla.
 
Geri
Üst