Gibson Les Paul Standard 2016 T Vs Hp

Merhaba arkadaşlar Fender ile Gibson arasında kaldıktan sonra tarzım,tonu,manyetikleri ve tahtası gereğiyle bir Gibson Les Paul Standard 2016 almaya karar verdim fakat bunun High Performance mı Traditionalmı olmasına karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Fender ile Gibson arasında kaldıktan sonra tarzım,tonu,manyetikleri ve tahtası gereğiyle bir Gibson Les Paul Standart 2016 almaya karar verdim fakat bunun High Performance mı Traditionalmı olmasına karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim :)
Mayetikler değiştirilebilir çok takılma derim, sen nasıl bir "tahta" istiyorsun? ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Malesef deneme imkanım yok çünkü Kıbrıstayım ve alacağım yerin elinde yok sadece istediğim modeli getirtme imkanı var eğer hp den vintage veya gary moore gibi tonlar alabileceksem tabiki hp
 
İkisi de çok ciddi paralar, ben olsam o paraya daha butik gitarlara yönelirdim, ya da PRS'e. Gibson'ın son yıllardaki kalite kontrol sorunları malum. İkinci el ucuz alabiliyorsanız o zaman ayrı da, ben o kadar parayı Gibson a vereceğime PRS Custom 22/24 ya da illa les paul kasa olacaksa SC245 e verirdim.
Öyle diyorsunuz da, 24.75" klavyeli bir Les Paul ile 24.5" klavyeli bir Prs arasında ton ve hissiyat farkı muhakkak olur. Bence en uygunu temiz ikinci el bir alet düşürmek.
 
Düşündüğünüz kadar da olmayacaktır. Manyetiklerde bitiyor bütün iş.
Sevgili @welmour

Buna hiç katılmıyorum, böyle genelleme yapmak doğru değil :stop:, manyetik elbette bir etken ancak asıl olay gitarın çiğ sesi ile ilgilidir :coffee:...Ancak PRS önerisi gayet yerinde bir öneri...(y)

Normalde bu şekilde öneri başlıklarına cevap yazmıyorum ancak madem başlığa yazdık, ben fiyat konusunda sevgili @welmour a sonuna kadar katılıyorum, sıfır ürün yerine ikinci el bir gitar öneriyorum, sıfır Traditional alacağınıza neredeyse aynı fiyata ikinci el custom Gibson alırsınız...

Sevgiler ve saygılar...
 
Düşündüğünüz kadar da olmayacaktır. Manyetiklerde bitiyor bütün iş. Çalış konusunda PRS ince ve kalın sap opsiyonları sunuyor. İkinci elde de şu an Gibson Standard'ların fiyatı uçuk durumda.

Abalı yakaladım hemen bir tekme de ben atayım :D

Skala netlikte önemli. Kısaldıkça netlikten az çok gidiyor. Bir de ağaç seçiminde ve işçilikte hata oldu mu ortaya sağır bir gitar çıkma riski daha yüksek.
 
@hackeiommi abi, PRS'in hata oranı o kadar az ki o konularda, hiç dert etmedim bile ben o konuyu. Ayrıca Paul'un bir röportajında o şekilde çıkan gitarlarını, kendi Custom Shop'larında ücretsiz modifikasyona aldıklarını ve sıkıntıyı gidermek, gideremezlerse gitarı değiştirmek gibi bir uygulamalarının olduğunu söylemişlerdi, buna rağmen çok az gitar geri dönüyormuş, o kadar güveniyorlar yani.

Ben PRS konusunda sana nispetle cahilimdir. Benim lafım, ucuza uyduruk LP ve o skalada yapan, kendini kanıtlamaktan aciz pek çok tapon marka için geçerli aslında.
 
Fiyat önemli değil custom alma durumumda var tabi ama standardı tercih ediyorum.Kıbrısta pek 2.el gibson bulma durumu yok birtane buldum ama yine standarddan daha pahalı :)
 
Drive soundunun gitar tarafının %85'inin manyetiklerden geldiği konusunda hemfikirizdir sanırım. Diğer ufak nuansların çok ufak farklar yarattığına inanıyorum ben. Burada bir sakal bıyık durumu var bir şeyden feda edilecekse ben .25 mm daha uzun skaladan ise daha yüksek kalite kontrol seviyesini, daha hafif ve ergonomik tasarımı ve daha stabil ve yüksek ağaç kalitesini tercih ederim, benim geliş noktam buydu. .25 fark illa fark edecektir ama bu kompanse edilemeyecek bir fark değil.
Sevgili @welmour

Maalesef bu konuda da hem fikir değiliz, manyetiklerin elbette tonu değiştirdiği aşikar ancak bu bakış açısı ile, en kötü gitardan da iyi manyetikle iyi drive tonu alınır anlamı çıkar ki, bunu kabul edemem...Ton denkleminin gitardaki en başı, gitarın çiğ sesine etki eden bileşenlerdir...Scale ile ilgili bir eleştiride bulunmuyorum, ancak o da ton anlamında fark yaratacaktır...

Sevgili dostum Barış Şahin'in blog'un bir makaleyi paylaşıyorum, keyifli okumalar...

Gitarizm Blog: Strat Modifikasyonları 1 - Stratın Doğal Tonunu İyileştirmenin 12 Yolu

Sevgiler ve saygılar...
 
Clean tonda belki haklısınız, her bir elementin çok etkisi vardır, ben drive ton için konuşuyorum. Rob Scallon'un küreğe EMG takıp da kabul edilebilir bir ton almışlığı vardır. Dolayısıyla evet en kötü gitardan bile iyi manyetikle kabul edilebilir, iyi drive tonu alınır. Ama mükemmel drive tonu alınmaz. Yaklaşık %85 alınır ama. Diğerleri üzerine eklenen ufak dokunuşlar olur ki bu ufak dokunuşlar da maliyete çok ciddi anlamda yansır. "Law Of Diminishing Returns" dediğimiz durum yani. 2-3-5-10 bin dolarlık gitarlara "ihtiyacımız" olduğunu düşünmemiz biz gitaristlerin o gitarları almayı meşru kılmak için verdiğimiz içgüdüsel bir tepkidir yani. Özetle amfiden, lambadan, devreden, hatta jack'dan penadan diğer ufak tefek elementlere pek sıra gelmez drive dediğiniz zaman.
Elbette kürek vb. ton alınabilir, bu beğeniledebilir ancak manyetik ister clean, ister drive asla ana tona etki edecek bir bileşen değildir, bu kapsamda devamlı drive kullananlar (ki blues için bile geçerli olabilir, iyi ton alıyorsam devamlı drivelı ton kullanmaya razıyım) alsınlar kalitesiz (genelde ucuz) gitarları manyetik değiştirerek iyi tonlar elde etsinler, ama maalesef bu böyle olmuyor...Değerli gitar= iyi ton da pek katılmıyorum, değerli gitar, değerlidir, tonu beğenmezsen, benzer değerde elden çıkarabilirsin...Neyse konuyu daha fazla baltalamayalım, ben sadece genellemeye itiraz ediyorum... ;)

Sevgiler ve saygılar...
 
Geri
Üst