Reverb.com Dan Alışveriş

Arkadaşlar begendigim ve uzun zamandır aradigim gitarı sonunda reverb.com da buldum. Satıcı turkiyeye kargoyu kabul ederim dedi. Fakat paypalın da kapanmasından sonra ödeme işini nasil halledebiliriz ?
 
Bazı satıcılarda kredi kartı ödemesi mümkün. Satıcı isminin olduğu bölümün altında ikonları oluyor. (ACCEPTED PAYMENT METHODS) O seçenek yoksa bank wire (swift - uluslararası havale) ile satıcı ile anlaşılabilirse ödenebilir. Fakat karşı taraftan kesinti yapılıyor. Karşı tarafın bankası ile X miktarda ne kadar kesinti oluyor diye konuşması gerekli. Size maliyeti internet bankacılığı üzerinden yaparsanız Garanti bankası 40 TL kesiyor bir de göndereceğiniz para biriminden bir hesabınız olması gerekli. Fakat bu durumun satıcının size ürünü göndermemesi halinde hiç bir koruyuculuğu yok. Reverb.com'da izin verilmeyen bir ödeme şeklini nasıl koruyor açıkçası bilemiyorum.
 
o direct checkout da calismiyor reverb de maalesef cunku aslinda bu hizmeti paypal alt yapisi ile veriyorlar
kendilerine sorsan hayir oyle degil diyorlar epey bir haberler mevzudan
birsey alip odeyemeyince farkettim ben de sonudna paypala sordum evet biz veriyoruz hizmeti dediler
western union'dan ziyade bankadan swift yapmak cok kolay ve ayni zamanda masrafsiz
53 lira internetten swift ucreti 2 is gununde ulasiyor.
karsidan amerika bankasi $15 fazla kesiyor. uzerine o kadar da fazla yollarsaniz sonradan $15 eksik geldi derdi yasanmaz.
reverb'deki saticinin banka havalesi ile odendi diye isaretleme secenegi de var odemeyi alinca yani mesru bir secenek.
swifti bankadan yapmayin yalniz min 90 lira ile aciyorlar bu islemi ve duruma gore artiyor parayi da hesabinizdan cekiyorlar ay fazla geldi yapmayayim olmuyor.

kredi kartiniz sizden %3 komisyon keser. Yaklasik $1000lik bir odeme yaptiginizda kredi karti ve swift ayni hesaba geliyor. bu meblanin uzerinde swift daha karli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Evet kredi kartı seçeneği vermiş satıcı. Kredi kartı ile nasıl halledilebilir ? Swiftle uğraşarak daha yorucu olmasın bu iş ya :/ Daha kargo seçenekleri hakkında bile pek bilgim yok. Gümrüğü, kargosu, bir de swift olayı olursa biraz fazla ek masraf çıkmaz mı ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İş bankasının internet üzerinden swift bölümünde bi normal olan var bi de 5-6 tane muhabir masraflı olanlar var ve giderek fiyat artıyor. Normal olan 12 dolar. Muhabir masraflı olan da 15 dolardan başlıyor. Peki internetten swift yapmak istiyorum neler yapmam lazım ? Benim bir tane mevduat hesabım var maaşımın yattığı bir de ona bağlı olan kredi kartım var maximum iş bankası. Yeni hesap veya kart almak mı gerekiyor ?
 
Yeni konu açmamak adına bu konuyu yukarı taşımak istiyorum. Reverb.com üzerinden gitar satmış veya satmaya niyetlenmiş olan var mı? Kargo ücreti bir yana, başka herhangi bir kısıtlama var mı yurtdışına gitar yollarken?
 
Hmm Bende araştırmıştım bir ara biraz zahmetli gibi geldi bana :) anlaşmanız olmadığımı müddetçe kargolar acımasız zaten mesela Amerika'ya bir pedal göndermek
Ups ile 150$
PTT ile 30$ Ama sigortasız fiyat bu
Yurtiçi ile 50€

Birde para olayı nasıl oluyor tam anlamadım get gibi bir sistem sanırım paranın geçmesi zaman alıyor.bekledik diyelim PayPal olmayınca para hesabımıza nasıl geçiyor dolar/Euro hesabı gerekli yoksa gelen para o günkü kurun en dip fiyatından da az bir paraya çevriliyor. En önemlisi ultra butik birşey olmadıktan sonra yurtdışında satabileceğimiz ne olabilirki zaten herşeyleri bizden ucuz :D
 
Hmm Bende araştırmıştım bir ara biraz zahmetli gibi geldi bana :) anlaşmanız olmadığımı müddetçe kargolar acımasız zaten mesela Amerika'ya bir pedal göndermek
Ups ile 150$
PTT ile 30$ Ama sigortasız fiyat bu
Yurtiçi ile 50€

Birde para olayı nasıl oluyor tam anlamadım get gibi bir sistem sanırım paranın geçmesi zaman alıyor.bekledik diyelim PayPal olmayınca para hesabımıza nasıl geçiyor dolar/Euro hesabı gerekli yoksa gelen para o günkü kurun en dip fiyatından da az bir paraya çevriliyor. En önemlisi ultra butik birşey olmadıktan sonra yurtdışında satabileceğimiz ne olabilirki zaten herşeyleri bizden ucuz :D

Ultra butik olmasına gerek yok, yurtdışında piyasası olup da Türkiye'de bir türlü ilgi görmeyen ürünler oluyor sürekli :) Satmaya çalıştığım gitardan şu anda iki adet var yalnızca Reverb'de, farklı renk onlar da. Genel olarak da talep olan bir model, artık üretilmiyor son birkaç yıldır. Arz eksikliğini fırsata çevireyim diyorum neden olmasın :D (Fırsat derken halihazırda satılık olanlar bence olması gerekenden yüksek fiyatlılar, köşeyi dönmek gibi bir niyetim yok :D)

Şaka bir yana Paypal dışında olmuyor ise yalan olur zaten en baştan kargoya gelemeden.
 
Benim de eilmde çok ilginç aletler var 80'ler Japon yapımı, Limited üretim, pointy head stock, alder-maple bass gibi.. Türkiye'ye pek uğradığını sanmıyorum. Dünya'daki alıcı potansiyeli tabi ki Türkiye'nin en az 20 katıdır ki dolar kuru bu halde iken 40 katı desek abartı olmaz. Reverb bildiğim kadarıyla paypal alt yapısı kullanıyor. Paypal yoksa zaten gitarı alacak potansiyel kullanıcıların %95'ini kaybediyosunuz. Kredi kartı numarası gir, 3d şifre yaz cep telefonuna şifre gelsin vs vs.. Bizim için internet alışverişlerinde rutin olsa da avrupa-abd'li alıcılara bunu anlatamıyorsun yapmasını bırak, basamakları bile anlatsan direkt oo çok karışık görünüyor bana uymadı görüşürüz, hoşçakal tarzı bir cevap çakıp iletişimi kesiyorlar. Para üstünü bile makina hesaplamadan veremeyen 3 euro para üstüne, elinde 2 euro verip bana kağıt 5 euro ver değince yüzünüze mal mal bakıp 2 euroyu verip ardından 3 euro veren tipler gördüğüm için pratik zekaları da Türk kafasında değil. Swift, banka hesap no, western union filan bahsedince too much trouble oluyor ki zaten reverb paypal ile alıyor-veriyor. Ben paypal ile kendim de satarım ne gerek var o zaman reverb'e diyebilirsiniz ben de diyorum zaten. Bu işin herhangi bir çözümü paypal yokken var mı bilmiyorum. Kuzey Kore muamelesi görüyorsunuz bir şeyi yurtdışına paypalsız satmak isterseniz. Umarım paypal buradan bir banka-ticari kuruluş ile anlaşır da çözülür ya da kendi gelir. En son mart 2017 diyorlardı, tabi ki en güvenilir(!) medya'nın yazdıkları. Haziran'a geliyoruz ses yok. 2018 diyorlar, bakalım.

Almak bile sıkıntı. Çünkü bir çok websitesi Türk sahtekarlardan dolayı türk kredi kartlarını kabul etmiyorlar. Dediğim gibi paypal yoksa %5 ile muhattap oluyorsun reverb'te. Ebay biraz daha rahat kredi kartı için ama yine de bir şey satmak imkansız. Adamlar, yurtdışına satılan malı artıracaz ticaret açığını kapatacaz diyor, paypal gibi bir şirketle, bir şekilde ortak yolu bulamayıp kaçırtıyorlar. Misal sen bu gitarı satsan %3-5 vergisi hatta %20 bile olsa yine kabulup her neyse işte, senin paypal hesabına girince senden düşse ki paypal'den dışarıdan para gelince direkt banka hesabında görünüyor yani takibi de zor değil devlet için sonuçta; hem ülkeye döviz girer, hem devlet az ya da çok neyse, havadan vergisini alır, sen nakitini cebine koyduğun için gider simit alır, su alır, buradan gitar teli-amfi dore'den yeni bri sx alır ekonomiye can verirsin. Bunu ekonomi'nin e'sinden bile anlamayan birisi olarak ben bile çözebiliyorsam, doğru ve ne yapılması gereken ortada iken devlet; kontrol edemezsem, yıkarım kafasında. Paypalsız ne yapacaksın, Türkiye'de piyasa neyse ona katlanacaksın. 1600 tllik gitarına 300 tl versem olur mu ehe ? diyenler olacak hali ile satmayacaksın. Gitarın elinde kalacak, simitçiDen simit su, dore'den amfini gitarını da hali ile alamayacaksın. yıl olmuş 2017 10 yıl önce gelen paypal'ı kaçırtıyorsun. Sanırım bu durumda olan tek ülkeyiz. Dünya'nın ortasındayız, avrupa-asya-afrika hepsi bizim üzerimizden dünya'ya açılıyor ya da birbirine bağlanıyor ama biz paypal kullanamıyoruz.
 
Son düzenleme:
PayPal uzun sureler ugramaz bu topraklara bir daha.Bizim sark cakallari burda ofis ac bana da vergi ode demeye calisti.Kisacasi paypal'i Katarli ya da suudi arap hemserileri gibi sandi Turkiye'deki cakallar.Paypal de madem yasak o zaman izninizle dedi ve cikti Turkiye'den.
 
Geri
Üst