Vox V846-hw Hand Wired Wah Incelemesi

IMG_20160801_211918.jpg


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda başlıktan da anlaşılacağı gibi vox hw wah pedalı hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.
Kısaca özelliklerinden bahsedecek olursak, ki çokta fazla bahsedilecek bir özelliği yok aslında.
Zira kendileri on/off çalışan bir pedal.

60'lı yıllarda üretilen vox wahların, 2011 yılında tekrar üretilen kopyasıdır diyebiliriz hw wah için. 1969 Woodstock'ta Jimi Hendrix tarafından kullanılan wah pedalının günümüze uyarlanmış hali olarak bahsediyor Vox bu pedalından.
"Günümüze uyarlanmış" derken de true bypass switch' i vurguluyorlar burada.

İsminden de anlaşılacağı el yapımı bir board'a sahip ve işçiliği çok güzel.
Carbon composite dirençler ve polyester film capasitor'lerden oluşuyor. Vox yüksek kalitede ve gürültüsüz bileşenler kullandığının altını çiziyor.
Cry baby wahlardan alışık olduğumuz red/yellow fasel gibi inductorlerden farklı olarak Vox vintage-spec Halo type diye adlandırdığı bir inductor kullanıyor bu pedalında.
Döküm demir bir gövdeye sahip olan v846hw 1300g ağırlığında.

Beslemesi sadece 9v pil ile yapılabiliyor, yani üzerinde herhangi bir adaptör girişi bulunmuyor. Bence pedalın en büyük ve tek olumsuz yönü de bu.
True bypass switch için "günümüze uyarladık" diyen Vox, keşke bir de adaptör girişi ekleseymiş.
Tabi bu adaptör ile kullanamayacağımız anlamına da gelmiyor. Hemen hemen her güç ünitesi ( voodoo lab pedal power, trex fueltank vs ) ile birlikte gelen pil yuvasına uygun kablo ile de kullanabilirsiniz. Benim de pedalı besleme yöntemim bu şekilde.
Adaptör/ güç ünitesi ile kullanmak için gerekli kablo şu şekilde.
unnamed.jpg


Kutu içeriği olarak 1 adet vox deri taşıma çantası ve 2 adet pedal taban kapağı geliyor. Bunlardan biri siyah standard bir kapak diğeri ise pedalın el yapımı işçiliğini görebileceğiniz şeffaf ve şık bir kapak.
Şeffaf olan kapağı şöyle bir göstermiş olalım,
vox-v846-hw-1-970-80.jpg


Tonlarına gelecek olursak,
Funky ritmlerden blues, classic rock sololarına kadar uzanan bir kullanım alanı var diyebilirim. Vintage ve tight bir sound'u var.
Kendine has karakteri olan bir pedal, sırf bu sebepten dolayı almadan önce kesinlikle iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
"Her yola gelir" diye tabir edebileceğimiz bir wah pedalı değil, bunun altını özellikle çizmek istiyorum.
Eski bir cry baby kullanıcısı olarak ve bir çok modelini de kullandığımdan yola çıkarak, vox v846hw wah pedalının range aralığının daha dar olduğunu söyleyebilirim. Bu kötü bir şey olmamakla birlikte daha dengeli wah kullanımı sağlıyor.
Kullandığım wahlar arasındaki en sessiz çalışanı buydu diyebilirim. Cry baby'lerden bir diğer farkı ise wah yoğunluğu daha az. Ritmlerde gitar tonunuzu waha boğmuyor, açıkçası bu özelliğinden çok memnun kaldım.
Karakter olarak, Hendrix ve S.R.V. Parçalarıda duyabileceğiniz wah tonunu tek bir switch ile birebir veriyor, zira ikiside vox wah kullanıcısıdır.
"cry baby Jh1b ( hendrix signature ) " modelini de kullanmış biri olarak kıyaslarsam, jh1B fazlasıyla boğuk tonları olan bir pedaldı ve hendrix tonu ile pek bir alakasını göremedim. 535q ile daha fazla hendrix tonuna yaklaştığımı hatırlıyorum.
V846hw bu tonu arayanlar için nokta atışı olacaktır.

Pedal ve bahsi geçen pedallar hakkındaki yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerime dayandırdığım yorumlardır. Diğer kullanan arkadaşlar da pedal ile ilgili görüş ve tecrübelerini yazarlarsa sevinirim.
Umarım merak edenler için faydalı olur.
Saygılar...
 
Geri
Üst