Elektronik Bateri Ses Gecikmesi

Arkadaşlar merhaba,

Bir kaç hafta önce Alesis DM8 pro kit bir elektronik davul satın aldım. Kendi içindeki kitlerden pek hoşnut kalmadığım için bir davul programı kullanayım dedim ve EZ Drummer kullanmaya başladım. Davulu bilgisayara USB kablosu ile bağlıyorum, gerekli ayarları yapıyorum ve seste alıyorum. Ancak sıkıntım ses gecikmeli olarak geliyor. Yani Laptop'ın kulaklık çıkışından duyduğum ses davulda çalarken vurduğum zamandan daha geç geliyor, buda doğal olarak çalarken sorun yaratıyor. Konuştuklarını yarım saniye sonra kulaklıktan tekrar dinlemek gibi oluyor.. bu konuda tecrübesi olan, yardımcı oılabilecek kimse var mıdır acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Uzmanı değilim kesinlikle ama ben olsam ilk Asio driver ayarlarına bakardım.
ya kusur bakma dostum daha bu konuda daha çok yeniyim. Asio driver ayarları dediğin nedir inan bilmiyorum. Ez drummer'da midi ayarlarında böyle bir seçenek var ama ben asio seçeneğini seçtiğimde diğer seçenekler aktif olmuyor. Yani asio seçeneğini seçemiyorum. Ya Windows direct sound seçeneğini yada ses kartını seçebiliyorum. Kastettiğn bu mudur bilmiyorum açıkçası..
 
ASIO4ALL a gerek yok fazla. Kulaklık çıkışını çift çıkışa çeviren cihazlar var piyasada 3-5 TL. Al bir tane ondan. Bir ucuna kulaklığını, diğer ucunu da bilgisayara gönder. Ses mono çıkıyorsa RCA kablolardan kullan, EasyCAP e tak, hem videonu kaydet hem sesini. EasyCap piyasa da ortalama 30TL. Ben öyle yapıyorum, örnek olarak Linke bakabilirsin:


İyi bir kamera ile HD kayıt yapabilirsin. Gecikmeyi dert etmeden iyi çalmalar. Bu dediğim baterinin kendi sesini kullanmak istiyorsan yaparsan daha yararlı olur. Midide de işe yarar.
 
Geri
Üst