Les Paul

Arkadaşlar bu aralar bir Les Paul almak istiyorum ama hiç tecrübem olmadı bu gitarlarla.Araştırmalarım sonucu Gibson Les paul studio ve faded olanı,epiphone lp standard ve plustop pro.Hangisi fiyat/performans olarak en iyisidir.Ya da Gibson Les Paul Studio için biraz daha mı biriktiriyim çok fark varsa arada.
 
Yetebilir ama daha üst modellerle daha güzel soundlar elde edebilirsin cok para cok köfte :)
En güzeli müzik dükkanina gidip alacagin gitarla marshall 15w denemek ondan sonrada diger yuksek amfi leri.
 
Benim denediklerim hep 4000 civarlarındaydı ki 5000-6000 e Studio lar da var. Senin 2000 dediğinin Faded olması lazım eğer hatam yoksa. Yine de ben studio ların pek hayranı değilim onun yerine bir Plus Top alabilirsin bunu da düşün.
 
Studiolar genelde fiyatı abartılı gitarlar bence. Bir de problemli çıkma ihtimalleri yüksek. Gibson 2014'te Studiolar'da düzeltmelere gitti ama yine de memnuniyet az. Keisnlikle denenmeden alınacak gitar değil.

Epiphonelar içinde de ya costom (Custom Pro denilen uyduruk seri değil) ya da bulursan Elite-Elitist serisi. Vereceğin paraya bunlar değer sadece. Sıfırlarına da gitme, ikinci el takıl. Diğerlerini boş ver.
 
Daha once gibson kullandiniz mi karsilastirabilirmisiniz?
Daha önce sahibi olmasam da ödünç olarak gibson lespaul traditional ve les paul studio elime geçti. Studio moddlinde lespaulden soğudum böyle bir sustain eksikliği olamaz. Gitarda sustain diye bir şey yok. Akustiği de kötüydü. Manyetikleri halliceydi. Sırf gibson etiketi var diye aldı arkadaşım. Ama tabi traditipnal kadar olamaz bendeki. Traditionalın ağacı epey eskiydi belli. Amfisiz gitarın sesi nerdeyse semi hollowbody kadar güçlüydü. Orjinal gibson manyetikli dehşet bir gitar ama minik bi servet gerekiyor onun içinde. Ha bu gitarında gibson emsali yine gibson lespaul customdur. Ama o minik değil büyük bir servet gerektiriyor. Şu an ki hayatımda sadece resimlerine bakabilirim o gitarın :D
 
Geri
Üst