Yapmayı Düşündüğüm Ekipman Değişikliği Hakkında

Herkese Selam,

Öncelikle size mevcut durumu anlatarak başlamak istiyorum.
Gitar : Fender USA 2012 Standart Stratocaster - Seymour Duncan lil59 Bridge
Amfi : Fender Blues Junior II
Pedallar : Crybaby GCB95 -> TRex CompNova -> Trex Mudhoney II -> Xotic Ep Booster -> TC Corona Chorus -> Line 6 DL4 -> Boss RV6
Board : Boss BCB60


Öncelike ayda en az 2 kere barda çalmakta, bara arabayla gitmekte ve her gittiğimde amfiyi taşımaktayım. Yani 15 watt 'lık BJ 'ı her türlü taşıyorum. Onun haricinde evdeki çalışmalarımı zaten Blackstar FLY 3 ile pedal falan kullanmadan yapıyorum. Sorunum ise barda tonumdan memnun değilim, daha organik sağlam drive tonları arıyorum. Amfinin karakterinden dolayı tonlarım çok "boxy" ve cılız gelmeye başladı. Bunun haricinde pedaldan drive 'ları almak amfi taşıyorken saçma gelmeye de başladı.

Düşüncem ise şöyle;

Amfiyi ve tüm pedalları satıp (Crybaby hariç) bir ENGL Gigmaster 30 alıp, amfinin FX Loop'una da nova system bağlayıp hem pedal anlamda taşıdığım şeyleri azaltmak, hemde tüm efektleri fx loopdan nova system ile kullanmaya devam etme gibi bir düşüncem var. Zaten ENGL 'den drive'ları artık alacağım. Efektler konusunda da Nova System bayağı kendini kanıtlamış bir alet.

Bu değişiklik hakkında yorumlarınız nelerdir? Uğraşmaya değer mi? Gerçekten ciddi fark eder mi? Gigmaster 'ı düşünmemin sebebi ise amfinin clean + drive tonlarının güçlü olması.


Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Pedalları satman çok uzun zaman alacak şuanki piyasaya bakarsak :) alacağın engl güzel alet. Şuan gigmaster 15 head mesa kabin ile kullanıyorum kasap mubarek.
 
Ben 30 Watt combo yerine 15 Watt head tercih ederdim.
İkisini art arda denediğimde DoRe'de iken, 30 watt'ı güçlü ama drive'da sesleri biraz dağıttığı kanısına vardım. 15 Head'i denediğimde 30 watt combo'ya nazaran daha güçsüz drive ama daha berrak, net bir sound duydum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ben 30 Watt combo yerine 15 Watt head tercih ederdim.
İkisini art arda denediğimde DoRe'de iken, 30 watt'ı güçlü ama drive'da sesleri biraz dağıttığı kanısına vardım. 15 Head'i denediğimde 30 watt combo'ya nazaran daha güçsüz drive ama daha berrak, net bir sound duydum.

Hangi şubesinde denediniz? Bende 15 watt head 'i deneyeyim özellikle.
Tabi taşınabilir olması benim için çok önemli ona göre de değerlendireceğim.
 
Eski bir gigmaster kullanıcısı olarak bu fikrinize şiddetle karşı çıkıyorum ;) ( hem 30 hem 15 watt olanını kullandım ) Cleanlerde fena değilsede ( asla bir b. junior olamaz ) driveler çok yetersizdi. Onun için önce drive boost yetmeyince de türlü türlü drive pedalı kullanmıştım. Deep purple üstüne çıkamazsınız gain olarak , çok yüklenince her amfi gibi de çaburlaşmıştı. Sonunda ıronball alıp drive işini çözmüştüm.
Pedal kullanmadan gigmaster le drive işini çözmek biraz fantastik olur diye düşünüyorum tabi ki karar sizin. :)
 
Ben de aynı dertten muzdariptim ancak Tech21 FlyRig5 ile drive pedalını birlikte kullanınca daha tatminkar drive aldım. Ama ne de olsa bj pek hacimli drive için uygun değil. Yine de bütçeniz varsa FlyRig alıp en azından deneyebilirsiniz.
 
Birde bu var cihaz ilk geldiğinde rode ixy ile mikrofonlandırıp kaydetmiştim. Harika anlaşılır değil ama eve gidince hayal kırıklığına uğramaman için belirgin özellikleri anlaşılır gibi gibi

 
Bence pedal, processor ya da modelleyici almak yerine amfiye abanılmalı :)
 

Dosyalar

  • images.jpg
    images.jpg
    26.4 KB · Gösterim: 188
Geri
Üst