Modellemeli Amfi Mi, Pedal Mı, Prosesör Mü?

Öncelikle kullandığım terimlerde hata olabilir acemiliğime verin :)

Durumu şöyle özetleyeyim,
Bir amfi almak istiyorum. Şuan için pedal dizecek bütçem yok. İlgilendiğim türler çoğunlukla hard rock, metal türleri ve ara sıra klasik rock. Hafif şeyler de çalıyorum bazen.
Burada tanıdık bir müzik market var. Ama amfileri sipariş üzerine getirtiyor yani biri sipariş etmediği sürece amfileri denemem çok zor. Bu ay istanbula gidecektim aksilikler çıktı o da yalan oldu yani tamamen sizin yorumlarınıza ve düşüncelerinize kaldı iş.

Şimdilik pedala ayıracak bütçem olmadığından dolayı modellemeli bir amfi alayım diyorum. Bütçemdeki en mantıklı modellemeli amfi vox vt20+ gibi geldi. Bir yandan da başka bir amfi alıp her ay kenara 100-150 lira atarak birkaç pedal alabilirim, ama bu şekilde en azından 3-4 pedal alamam bile çok uzun zaman alacağı için içimden hiç geçmiyor. Prosesörler ise üzerinde efektlerin hazır bulunması yüzünden çok kafamı kurcalıyor ama özellikle sesin hoş ve doğal olmasına baktığım için biraz da gözümde ikinci planda prosesör. Yine de internette videolara bakıyorum şarkıda mixin içinde hiç anlaşılmayan gayet güzel sesleri olan birkaç video izledim bu yüzden yine kafamda.

Çok uçuk fiyatı olmayan, sıfırı 800 bilemediniz 900'ü geçmeyecek her türlü önerinizi bekliyorum :)
 
Son düzenleme:
Prösersör ve pedal alınca mantıklı bir ses çıkışı almak için yine bir bütçe ayırman gerekicek diye biliyorum ben. Referans monitör, kabin gibi... Hangisi gerekiyor veya gerçekten gerekiyormu emin değilim detayını bilmiyorum :) Adam gibi volume ü açabilcek mekan ve en az 1000-1500 bütçe olmadan modelleyici amfilerden vazgeçilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Okadar param olunca BIAS ı kullanmak istiyorum gerekli ses sistemiyle :) Bende vox vt lere bakınıyorum bu aralar...
 
Duruma bakıldığında başlıktaki pedal seçeneğini kafadan eliyoruz. Basit çerçeveden bakarsak modellemeli amfiye prosesörün hoparlör ve güç katı eklenmiş hali diyebiliriz. Yani bir prosesör alıp referans monitöre, hoparlöre ya da benzer pa sistemlere , kulaklığa girersen mod. amfiyle aynı tonu alırsın. Burada önemli olan işlemci efekt kalitesi.çünkü mod. amfi içinde de prosesör var diyebiliriz aynı mantıkla çalışıyor. Prosesörden farkı içinde power katı ve kabini var. Modellemeli amfi alabilirsin ya da prosesör alır 5+1 tarzı hoparlörlere yada referans monitöre bağlar çalarsın. Yalnız modellemeli amfide efektleri prosrsörde olduğu gibi rahat kontrol edemezsin. Yanında footswitch oluyor amfinin ama amfi üstünden ses ayarla footswitchten kaydet falan uğraştırır. Prosesörün o rahatlığı var kompakt alet, alır her yere gidersin amfi yorabilir ama taşımak falan güç olur. Eğer sağa sola çok gitmiyorsan, efektleri sürekli kurcalamam elimle hallederim hep evde takılırım diyorsan mod. amfi alabilirsin. Ama tersi durumda prosesör alman daha mantıklı ki evde prosesör bağlayabileceğin bir alet varsa hoparlör, eski amfi vb bir şey prosesör al derim. Bence öncelikle mod. amfi mi prosesör mü alacaksın ona net karar ver ona göre öneri yapalım
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@FirstAvenger mekan sorun değil iyi yalıtımlı müstakil evdeyim komşuların çoğu da ayda yılda bir gelen almancılar falan :) 200 liralık basit bir interface ile bias kullanıyorum ama ses yönünden gerçek amfi hissiyatı vermiyor. Prosesörden de bu yüzden korkuyorum. Bir de asio yüzünden zaten daw'ı açtığın an diğer tüm sesler kesiliyor. Çaresi var mı bilmiyorum ama youtube'dan veya songsterr/guitar pro gibi bir yerden bir şeye eşlik edeceğim zaman edemiyorum. Bu yüzden elimin altında bir amfi daha mantıklı geliyor.

@ktlcn Evden dışarı çıkaracağımı sanmıyorum. Hani illa bir yere götürmem gerekirse de ayda yılda bir olur. Boyut/ağırlık kesinlikle sorun değil. Amfi mi prosesör mü konusunda gerçekten kararsızım konuyu açma sebebim de biraz o. Prosesörle çalınmış inanılmaz güzel şeyler dinledim kafamı çok kurcalıyor ama hayatımda hiç prosesör ne kullandım ne gördüm bu yüzden beni ne kadar memnun edeceğini bilmiyorum. Tecrübeli kişilerden duruma göre yorum yapmasını ne düşündüklerini söylemesini istiyorum şuan için sadece fikrimin şekillenmesi açısından.
 
Öncelikle şuradan gireyim. Bu memlekette bu dolar kuruyla kesinlikle sıfır alma. Boş yere çok çok fazla para vermiş olursun bence hiç gerek yok. İkinci elde çok temiz prosesörler, amfiler var ki 800-900 liraya piyasada sıfır olarak çok fazla alternatifin de yok. İmzandaki Blackstar ID Core 10 Stereo yazısından yola çıkarak onu kullandığını varsayıyorum. O paralara alacağın modellemeli amfinin senin amfinden çok çok farklı, iyi ton vereceğini sanmıyorum. Sadece hoparlör büyüklüğünden kaynaklı tonda hacim artışına bağlı ses kalitesinde artış olabilir ama çok fark olmaz. Benim fikrim amfi yerine prosesör alman yönünde yani ben olsam öyle yaparım. Prosesör olarak da line 6 hd500 bulabilirsin ikinci elde uygun her türlü götürür.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Amfi değiştirmek istememdeki sebep ton aralığı. ID Core biraz sert karakterli sayılabilecek bir model. Gitar da öyle olunca haliyle yumuşak şeyler çalınmıyor hafif şeylerde bile bir metal havası var. VT20+'ın videolardan gördüğüm kadarıyla çok sert gitarlarla bile yumuşak ve hafif tonlar alabileceği amfi modellemeleri var üzerinde. Benim ilgimi çeken bu oldu.
HD500 almayı çok isterim ama ikinci elde bile bütçemin çok çok üstünde kalıyor. hd500'le çok güzel şeyler yapan kişiler gördüm o ses o alletten nasıl çıkıyor aklım almıyor gerçekten :confused:
 
Amfi değiştirmek istememdeki sebep ton aralığı. ID Core biraz sert karakterli sayılabilecek bir model. Gitar da öyle olunca haliyle yumuşak şeyler çalınmıyor hafif şeylerde bile bir metal havası var. VT20+'ın videolardan gördüğüm kadarıyla çok sert gitarlarla bile yumuşak ve hafif tonlar alabileceği amfi modellemeleri var üzerinde. Benim ilgimi çeken bu oldu.
HD500 almayı çok isterim ama ikinci elde bile bütçemin çok çok üstünde kalıyor. hd500'le çok güzel şeyler yapan kişiler gördüm o ses o alletten nasıl çıkıyor aklım almıyor gerçekten :confused:
İnanır mısınız bugün amfi denemeye gittim. 3 amfi denedim blackstar id core, vox 40+, roland cube 40gx. Roland cleanleri hiç beğenmedim. Driveda beğenmedim, rolandı genel olarak beğenemedim. Zevk meselesi tabi. Blackstarın cleanlerinin nesini beğenemediğinizi anlamadım çok başarılı buldum. Hatta Vox'dan daha başarılıydı. Vox tabi çok fazla modelleme ve kullanışıyla müthiş bir amfi onu söylemek gerek. Ama elinizde ki amfiden daha iyi clean alabilir misiniz orası şüpheli.
 
Geri
Üst