Little Miss Sunshine

Yönetmen---Jonathan Dayton , Valerie Faris
Senaryo---Michael Arndt
Oyuncular----Abigail Breslin,Greg Kinnear,Paul Dano, Alan Arkin,Toni Collette,Steve Carell

Olive, Little Miss Sunshine yarışmasını kazanmanın hayallerini kuran küçük bir kızdır. Ailesi de küçük kızlarının mutlu olmasını ister. Ancak, kendi problemleriyle o kadar meşguldürler ki kızlarına destek olma konusunda sorunlar yaşarlar.

Türü komedi-dram olan film 79. Oscar ödül töreninde dört dalda aday gösterildi, film orjinal senaryo ve en iyi yardımı erkek oyuncu(Alan Arkin) ödüllerini aldı. Film IMDB'nin 'Tüm zamanların en iyi 250 filmi' arasında gösterilmekte.

Sanatsal değeri yüksek olan bir film. Sürekli temposu yükselen bu filmi keyifle izledim. Sonuç olarak Red hot ,Offspring, R.E.M ve Smashing Pumpkins gibi çok sayıda gruba video klip çeken Jonathan Dayton ve Valerie Faris bu filmini kaçırmayın derim.

Film yakında vizyona girecek.
 
şahane bir film. kesinlikle izlenmeli. hatta en iyi film oscar'ı da verilmeliydi. sıcak ve sade bir hikayesi var, oyuncuların hiç biri öne çıkmaya çalışmıyor, ama her biri de döktürüyor. ailenin büyükbabasını da mazhar alanson'a benzettim izlerken :)
 
filmin senryo ilerleyişi bakımında acayip derecede aziz nesin hiakyelerine benzettim..ama hala sanatsal bir film olduğu konusunda soru işaretleri var kafamda..ne bilim sanki bu konuda ilerleyen veya benzer senaryolu çok film varmış gibi geldi bana..

yine de büyük baba ölmeseydi..

büyük babanın tam hatırlamasamda şöyle bir repliği vardı..adam uyuşturucu içer..küçük kız niye içiyorsun der..adam nasıl olsa öleceğim,bari zevkle öleyim demiştir..

tak ölür sonra:(..
 
öncelikle alt metin olarak çok iyi bir film. Hayat pratiğinin şeyleri, işe yararlığına göre kategorilemesi üzerine eleştirel bir yapım.Nitekim karakterlerimiz o ana kadar olan kaygılarının gerçek mutluluğa ve huzura ulaşmak için büyük bir engel olduğunu görmektedir tabi yaşayarak.bu anlamda yunan tragedyalarının izlediği yolu bir aile dramı üzerinden ve duygusal sömürü yapmayarak vermesi çok iyi olmuş.
 
tepsi_mudafaa demiş ki:
şahane bir film. kesinlikle izlenmeli. hatta en iyi film oscar'ı da verilmeliydi. sıcak ve sade bir hikayesi var, oyuncuların hiç biri öne çıkmaya çalışmıyor, ama her biri de döktürüyor. ailenin büyükbabasını da mazhar alanson'a benzettim izlerken :)

Aynen katılıyorum,bana diyecek birşey kalmamış. :D
İzlemeyen izlemeli....
 
harika bir film(aile filmi diyebiliriz), çok doğal, göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor akıcı bir film..hele son sahneler çok matrak, kesinlikle tavsiye ederim..
 
Geri
Üst