Ucuz Yollu Pedalboard Yapmak

merhabalar sevgili forum üyeleri, çoğumuz az çok pedal kullanıyoruz. pedal sayısı arttıktan sonra ekipmanları taşımada, kurmada ve kullanmada zorluk çektiğimiz için pedalboard arıyoruz. piyasada biraz araştırma yaptıktan sonra gerek dolar ve euro'nun tavanlarda olması ve distribütörlerin kar payı yüzünden tüm ekipmanlarda olduğu gibi pedalboardlar da aşırı pahalandı. şansa uygun boyutlu bulsak bile fiyatları yüzünden alamıyoruz. her prova ve çalışmalarda fıtık olmamak, çevrenizdeki insanlara çatal Show yapmamak için pedalboardu kendim yapmaya karar verdim. pedal sayısı ve kullandığım çanta değiştiği için boardlarım da hep değişti. basit ve pratik malzemelerle sağlam, az biraz güzel görünen ve gülünç maliyetle işimi gördüm ilk olarak,
IMG_20160306_150303.jpg


tanıdık hırdavatçıdan hafif yağmurda kalmış ama şişme olmayan bi parkeyi helal et diyerek aldım. gene aynı hırdavatçıda istediğim boyuta testere ile kestirdim. plastik kelepçe ile sabitlediğim ve tutamaçları koyduğum için matkapla delik açtım. testere ile kesilmiş yere hafif bir zımpara attım sonra da sprey boya ile boyatıp pedalları sabitledim.
maliyet: hırdavatçı kankim sağ olsun evdede malzeme olduğu için sadece 0,75₺ plastik kelepçelere para verdim. eğer tüm malzemeler alınacaksa;

parke: 10-15₺ arası bişeydir tahminim
tutamaçlar: ikisini toplam 3₺ ye alabilirsiniz plastik kelepçe: En fazla 1₺
zımpara: 0,50₺
sprey boya:3₺ isteğe göre
isteğe göre 5₺ civarına cırt cırt alınıp delmeden pedallar sabitlenebilir

sonuç: en fazla 20₺ vererek tek sıra bir custom pedalboard'a sahipsiniz artan parkeyle fotoğraftaki boyuta benzer biçimde 3-4 tane daha pedalboard çıkartabilirsiniz.
ikinci seçenek:
çanta değişikliği veya pedalların artması nedeniyle iki sıralı bişey arıyor olabilirsiniz
IMG_20160808_201313.jpg

bir yapı markete gidip istediğiniz boyutta bir kontrplak kestiriyorsunuz. fotoğraftaki 1,25₺ tuttu. plastik kelepçe yada cırt cırt ile sabitliyorsunuz, isterseniz boyayabilirsiniz. eğer kablolamayı alttan yapmak istiyorsanız matkap yada maket bıçağı türevi bişeyle deliyorsunuz, kendinize ve ekipmanınıza zarar vermemesi için kestiğiniz yerlere basit bir zımpara atıyorsunuz. benim yaptığım gibi altına direk limon kasası koyabilir yada tanesi 0,50₺ olan çıtalardan bir tane alıp 1/5i bi kullanarak yüksekliği ayarlayabilirsiniz.

malzemeler:
kontrplak: 0,50-3₺ arası
zımpara : 0,50₺ kablolama alttan olacaksa
sprey boya 3₺ isteğe göre
tutamaçlar 3₺
yükselti olacaksa çıta 0,50₺ yapıştırıcı 2₺

toplam maliyet en fazla 10-12₺

sonuç: ilk proje çok daha sağlam olsa da bu da iş görüyor ve boyutlarını istediğim gibi kesebiliyorum. eğer parkeyle iki sıra yapılacaksa aradaki çıkıntıyı sağlam bir şekilde yapıştırmak gerek. eleştirilerizi ve sorularınızı lütfen esirgemeyin.
 
Geri
Üst