Infidel (Death 'n Roll/ Hardcore) - İstanbul

Infidel üyeleri kimlerdir?
Emre Ş: vokaller, söz ve müzikler
Gökhan B: gitar, bass, programlama ve düzenlemeler

Infidel kimdir?
Infidel 1997 senesinde Istanbulda kuruldu. Grup kendi söz ve bestelerini hazirlamaya basladi ve yaklasik 4 sene boyunca sadece stüdyolarda prova grubu olarak faaliyet gösterdi. Sonralari eleman degisiklikleri ve ayriliklar beraberinde grup uzunca bir süre provalara ara verdi. Grubun bu süreç zarfinda hiçbir kaydi bulunmamaktadir. 2006 senesinde grubun kurucu elemani Emre Ş, Almora ve Diken gruplarindanda hatirladigimiz Gökhan B ile beraber ev çalismalari seklinde bu projeyi tekrar canlandirdi. Tüm sarkilarin kayit ve miksaji Gökhan B tarafindan yapilmistir.

Infidel'in elle tutulur gözle görülür çalışmaları nelerdir?
kuruluşunun onuncu senesinde "Forfgotten Souls" demosunu yayınlamıştır. kayıtlara buradan ulaşabilirsiniz.

Infidel bundan sonra neler yapacaktır?
konser verir mi bilinmez ama yeniden kaydedeceği eski parçalarını şimdilik myspace sayfasından yayınlayacaktır.

Infidel'in tarzı nedir?
old school death metal :)
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
teşekkürler :)

img1lp8.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Dördüncü gürültümüz MEANINGLESS PRAY in kayıtlarını bitirdik ve geçtiğimiz hafta "FORGOTTEN SOULS" isimli demomuzu cd formatında piyasaya sürdük! demoda 4 şarkı yer alıyor. bütün söz ve müzikler emre'ye düzenlemeler, enstrümanlar, programlamalar, kayıt ve miksaj da bana ait. bütün çalışmalar ev ortamında gerçekleşti ve kayıt - miksaj yaklaşık olarak 9 saat sürdü.

coverum9.jpg


FORGOTTEN SOULS DEMO 2007

1- Forgotten Souls
2- Dogma
3- Holy Rustic
4- Meaningless Pray

Demoyu edinebileceğiniz adresler:

Riot Müzik (Bakirköy)
Ebuziya cad. Marmara Çarsisi Kat:1 Tel:0212 5728416

Köstebek Müzik Metal Shop (Besiktas)
Sinanpasa Pasaji No:67/7 Tel:0212 2581653

Rockstore - Tolga Sahin (Izmir)
[email protected] Tel:0537 2263328

Senol HMS (Bursa)
Inegöl çarsisi No:14/53 Tel:0224 2230333

Türk Metal Bands (Eskisehir)
[email protected]

ve çok yakinda Çanakkale eklenecektir ...

Daha fazla bilgi için [email protected]
http://www.myspace.com/infideltr
http://infidel.anatolianrock.com
http://www.purevolume.com/infideltr
http://www.herkesdinlesin.com/infidel
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
"akademi bülteni" nde yayınlanan ropörtajımız:

İlk olarak demonuz “Forgotten Souls” hayırlı olsun; demodan önce grup hakkında bilgi verir misiniz; “InFIDEL” nasıl vücut bulmuştur?

Öncelikle merhabalar ve teşekkürler. Sorularınızı Infidel adına ben (Emre "Ghazi" - vokal) yanıtlayacağım. Infidel 1997 senesinde bir çok grubunda kurulduğu gibi taksim arka sokaklarında bir barda o anki bir gazla ben ve Taylan (Serpenta - Burn The Witch) tarafından kuruldu. Sonrasında kısa sürede dört kişiyi tamamlayan hatta bir dönem beş kişi olarak faaliyet gösteren grup stüdyo provalarına başladı. Uzunca bir süre (4-5 yıl gibi) provalara devam eden grubun bir çok bestesi olmasına rağmen hiçbir konser ve kaydı bulunmamaktadır. Sonrasında isteksizlikler ve gruptan ayrılmalar neticesinde grup bir süre faaliyetlerine ara verdi. Yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılının ortalarında grubumuzda bir dönem gitarları üstlenmiş olan Gökhan (ex. Almora - Diken) eski şarkıları kayıt yapmak ve grubu canlandırmak fikri ile bana geldi. Bende zaten tekrar müzik yapmaya gönüllü olduğum için çalışmalara hemen başladık ve bu güne kadar geldik.

"Forgotten Souls" a geçecek olursak kayıt süreci nasıl gerçekleşti, kaydı
nerede gerçekleştirdiniz, kimlerle çalıştınız?


Kayıt süreci gayet olumlu ve sıcak geçti çünkü bir ev kaydı hazırladık. Tüm enstrüman ve vokal kayıtlarını evimizde kendi bilgisayarımızda yaptık. Tabi kaydın asıl kahramanı Gökhan oldu çünkü tüm kayıt ve miksaj işini kendisi yaptı ve bütün hüneri gösterdi. Bütünüyle kendi imkanlarımızla ortaya çıkardığımız ev yapımı bir demo var elimizde. Ufak tefek aksaklıkları olsada (CD üzeri etiketinin merkezlenmesi) gerçekten sorunsuz ve tatmin edici bir demo oldu.

Ne kadar süredir beste yapıyor "InFIDEL"; nelerden bahsediyorsunuz
sözlerinizde?


Infidel kurulduğu ilk günden beri beste yapıyor. Ufak tefek coverlarımız oldu ama bunları hiç kullanmayı düşünmedik ama bu hiç cover yapmayacağız demek değil. Sözlere gelince hepsini ben yazıyorum. Genel olarak grubun adındanda anlaşılaağı üzere dinsel temalar üzerine sözler. Bunun yanında mitolojik hikayeler ve toplumsal sorunlardanda söz etmekteyiz.


Kapak tasarımını kim gerçekleştirdi?

Kapak tasarımı ve logoyu ben yaptım. İnternette gezinirken gördüğüm ve ilerde belki kullanabilirim dediğim fotoları bir kenara atarım bazen. Bu da onlardan biri ama kime veya neye ait olduğunu bile hatırlamıyorum açıkçası. Sadece konsepte uyuyordu ve kullandık.

"Forgotten Souls" a gelen ilk ilgi nasıl; satış noktaları nereler?

Demoya gelen ilk tepkiler olumlu aslında. Eski logo ve promo resimlerle ile ilgili bir kaç olumsuz tepki aldık gerçi ancak birçok insan kayıt kalitesinin güzelliği ve soundun vuruculuğu karşısında şaşırıyor. Yinede Türkiyede bu tarz bir müzik yapıyorsanız çok fazla birşey beklememelisiniz diye düşünüyorum.
Satış noktalarına gelirsek Riot Müzik (Bakirköy), Köstebek Müzik Metal Shop (Besiktas) İstanbul için demonun temin edilebileceği noktalar. Bursa, Eskişehir ve İzmirden ise çok kısa zaman sonra demomuzu edinebilirsiniz.

Müzik yaşamınızda nasıl bir yer tutuyor, müziğin dışında neler yapıyorsunuz?

Müzik yaşamımızda elbette geniş bir yer kaplıyor. Ben müzik dışında diğer insanlar gibi çalışıyorum. Bunun yanında evliyim ve bir oğlum var yani kalan zamanımı ailem ve işim arasında paylaştırıyorum. Gökhan ise aynı şekilde çalışıyor ve bir yandanda okuyor. Kalan vaktini ise kayıt teknisyenliği ve konserlerde geçiriyor.

Son günlerde kimleri dinliyorsunuz?

Bu aralar Six Feet Under yeni albümü ve Lamb of god albümleri, Machine Head son albümü ile kafayı bozmuş durumdayım, sürekli bunları dinliyorum. Gökhan ise Nightwish, Ramstein dinliyordu bir de Deicide'ın bi albümüne acayip takılmış durumdaydı bu aralar.

"InFIDEL" in bir "en noktası" var mı; bu şu kadar kişiye konser vermek, şu
grupla aynı sahnede yer almak, …?


Sahne olayı diğer grupların aksine bizim için biraz farklı çünkü biz iki kişiyiz ve iki kişi olmaktan son derece mutluyuz. Ancak şartlar ne gösterir bilinmez belki geçici konser Infidelleriyle bir kaç konserde verebiliriz tabi. Bakıköylü grupların olacağı hertürlü organizasyon benim enlerim arasında. Malum Bakırköy'ün death metali meşhurdur :)

Grubun geleceğini nasıl öngörüyorsunuz?

Infidel çalışmalarına artık bu şekilde yani ev prova ve kayıtları olarak devam edecek. Şarkılar biriktikçe yayınlamaya devam edeceğiz. Ömrümüz yettiğince bir şekilde müzik yapmaya ve sert kalmaya devam ederiz sanırım. Bunca sene böyleydi ve nice kırılmalar yaşadık ama hala dimdik ayaktayız, umarım zaman bizi utandırmamaya devam eder.

Sorularım bu kadar bunların dışında son olarak neler eklemek istersiniz?

Sözlerimi tüm metal müzik dinleyicilerine hitap ederek bitireyim o halde. Demomuzu hala edinmediyseniz satın alın, satın alamıyorsanız kopyalayın ama bir şekilde dinleyin. Bol bol konserlere gidin eğlenin bol bol bira için ama hayatın geri kalanını bir kenara atmayın, hayatın içine de metali sokun, bu müziği dinleyin dinletin ve herşeyden önemlisi bu müziği yaşayın. Söyleşi için çok teşekkürler ve başarılar.

röportaj sayfamıza ulaşmak için: tıklayınız ;)

http://www.myspace.com/infideltr
http://www.purevolume.com/infideltr
http://www.herkesdinlesin.com/infidel
http://infidel.anatolianrock.com
 
yeni demomuz "eyes of the medussa"nın hazırlıkları tam gaz sürüyor. üçüncü parçamız fatal lie ın da kayıt ve miksajını bitirdik. çok yakında myspace ve purevolume sayfalarımızdan örneklerini dinleyebileceksiniz.
 
yeni demomuz EYES OF THE MEDUSA 2008 başında piyasadaki yerini alacak. demomuzun bonus şarkısı MOTOR MUAMMER (DÖN DESEM) in de kayıtları da tamamlandı. purevolume sayfamızdan dinleyebilirsiniz ;)
 
Infidel ve Necropsy (A.B.D.) split albumde bulusuyor

"9/2/07 - NECROPSY IS CURRENTLY WORKING ON SPLIT WITH - INFIDEL - {FROM TURKEY} - THIS SPLIT WILL FEATURE NEW AND UNRELEASED MATERIAL FROM BOTH BANDS- THIS SPLIT WILL BE ON - 40 HOUR DEATH RECORDS -" http://www.myspace.com/necropsyx

Chicagolu Necropsy isimli death metal grubu ile grubumuzun Ekim ayinin ortalarinda Amerikada ve sonrasinda Türkiyede yayinlanmasi planlanan split albümün calismalarinda sona gelinmek üzere. Split 40 Hour Death Recordstan cikacak. Gruplar agirlikli olarak daha önce yayinlanmamis parçalarina yerverecekler
 
sevgili arkadaşlar. sıkı durun geliyor: dün akşam itibariyle ilk videomuz EYES OF THE MEDUSA'yı bitirmiş bulunuyoruz. hemen belirteyim bu çalışma fransız kardeşimiz GREGORY NOVIEL tarafından hazırlanan MEDUSA isimli bir tanıtım videosundan derlenmiştir. arak, çalıntı, çakma, vs... geyikler yapmaya, birbirimizi üzmeye gerek yok, açıktan söylüyorum işte izlemek için aşağıdaki linke tıklayarak facebook fan sayfamıza ulaşmanız yeterli olacaktır. ayrıcana -facebook kullanıcıları için söylüyorum- fan sayfamıza katılımlarınızı da bekliyoruz. ilginize şimdiden çok çok teşekkürler.

facebook infidel - http://www.facebook.com/pages/Infidel/7869448258
youtube - http://www.youtube.com/watch?v=rnM4_7wJvlg
 
geçtiğimiz sene yayınladığımız FORGOTTEN SOULS demomuza şu linkten ulaşabilirsiniz ;)

http://rapidshare.com/files/102625351/INFIDEL_-_2007_Forgotten_Souls__Demo_.rar

bu arada amerikalı dostlarımız necropsy ile ortaklaşa hazırladığımız split albümde son aşamaya geldik. amerika baskısı bitti. son rotuşlar yapılıyor. çok yakında beğeninize sunacağız... buyrun size amerikalı dostlarımızın hazırladığı kapak çalışmalarından iki örnek :)

l_7103c8bc05fca3500d1c147eedb7c795.jpg


l_3b0defa2bc2f2448cf942347956acc53.jpg
 
gururla sunuyorum:

AMERİKALI DEATH METAL GRUBU NECROPSY İLE BİRLİKTE HAZIRLADIÐIMIZ SPLIT ALBÜM ÇIKTI. ÇOK YAKINDA SATIŞA SUNACAÐIZ. BİZİ TAKİP EDEN, DESTEKLEYEN BÜTÜN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
 
uzun bir aradan sonra yeniden... sizlerle... ;)

2a0noed.jpg



Infidel olarak aldığımız karar paralelinde şartlar oluşuncaya dek basılı bir materyal yapmama kararı verdik. Bu demek değilki duruyoruz... Devam ediyoruz ama şimdilik sadece internet üzerinden.

Yeni (Geç kalmış) demomuz Eyes Of The Medusa'yı aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz;

http://rapidshare.com/files/129229827/2008_Eyes_Of_The_Medusa__Demo_.rar.html

http://www.myspace.com/infideltr

* Üyelik yok, kredi kartı yok... Sadece indirin dinleyin, dinletin ve yorumlarınızı paylaşın yeter :)

emre: vokal, söz-müzik
gökhan: gitar, bass, programlama, düzenleme, kayıt, mix
selim varışlı: kapak tasarım
 
Geri
Üst