Strat - Telecaster Tonu Nasıl Alınır

arkadaşlar merhaba.

buraya başlık açmadan nice arama yaptım ama bulamadım açıkçası, daha önceden konusu geçmişse bir link gönderirseniz kimseyi meşgul etmem :)

bir adet us telecaster'ım var. Bu gitardan o bilindik clean ve crunchy tele ve strat tonu almak istiyorum. ton konusunda gerçekten bilgim yok. bahsi geçen bu tonları pedal, amfi vb şeyler alarak mı yapabiliriz sadece

yani normalde, belki de biraz da cahillikten, gitarı bir amfiye takınca bu tonu alabiliriz diye düşünüyorum ama olay böyle değil tabi.

bendeki ekipmanlar:

1- us telecaster
2 -boss gt6 ya da pc2'de yüklü guitar rig
3- ampteq markalı bir 65 wattlık bir amfi.
bunlar yeterli değilse, başka ekipman lazımsa alabilirim, kafayı bozmuş durumdayım çünkü.

bahsettiğim tonları almamda yardımcı olacak olan arkadaşlara ömür boyu duacı olurum :)
 
Bir adet sx stratocaster alınıp sevilen manyetikler takılır. Keyfe bakılır. İki gitarında tonları çok kendine has. Birinden öbürünün tonunu almak zor. Yaklaşmak belki. :)
 
Boss GT-6 ne kadar tatmin eder bilmiyorum ama, blackface,tweed vb. Fender muadili amfi simülasyonları ile klasik strat sounduna yaklaşabilirsiniz. Guitar Rig'de Twang Reverb, Tweedman vb. amfilerle yaklaşabilirsiniz. Önüne koyacağınız bir kompresör ya da tube screamer simülasyonu tona oldukça karakter verecektir. En son da parlamasını istediğiniz frekansları Eq ile (kullanmayı bilmiyorsanız deneme yanılma yoluyla) açmanızı öneririm. Guitar Rig GT-6'ya göre daha tatminkar olacaktır diye tahmin ediyorum.





Elbette bunların dışında bu twangy,crunchy ya da fat diye tabir edilen tonların kralını veren amfiler var. Dumble ya da Dumble klonu amfiler, Tone Kingler vs. Daha bilgili arkadaşlar yazacaktır illaki.
 
Bir arkadaşımın USA Tele'si Fender Custom Shop Twisted Tele manyetikleriyle geldi. Özellikle neck manyetiği bir single ile tele'nin arasında bir ton veriyor bence araştırın.
 
Marshall class 5 ve turevi bir amfi ile güzel sonuç alabilirsin. Ya laney cub serisi yada voxun benzer serileri. Gitar güzel amfide güzel olsa ihtiyaca göre fect pedalları kalıyor. evde çalıosan düşük watt lambalı amfi al bak keyfine.
 
Geri
Üst