Ez Drummer, Superior Drummer Ve Dizüstü Bilgisayar.

Arkadaşlar merhaba, elektronik bir davul aldım. Davulu usb ile dizüstü bilgisayar bağlıyorum, ez drummer ile istediğim kiti seçerek istediğim seti yapabiliyorum ve kulaklığı bilgisayarın kulaklık çıkışına takarak işimi hallediyorum. Ancak bilgisayardan davul kaydı silinmiş bir şarkı açıp onun üzerine çalmak istediğimde, laptoptan ses kartının başka bir uygulama tarafından kullanıldığı için (ez drummer kullanıyor) istediğim şarkıyı bilgisayarda çalamıyorum. ben istiyorum ki hem davulu usb ile bilgisayara bağlayıp ez drummer ile kiti değiştireyim, hemde aynı zamanda bilgisayarda bir şarkı açıp o şarkının üzerine çalabileyim. Yardımcı olabilecek kimse var mıdır acaba?Bunu n asıl yapabilirim?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bahsettiğiniz harici bir ses kartı anladığım kadarıyla. Peki bu ses kartını almadan halledemem mi? Şu anda fl studio adında bir proıgram indirdim ama derdime derman olur mu , cubase dediğiniz program ile aynı özellkiktemidir bilmiyorum.Eğer halledemez isem çok fazla bütçem yok, o yüzden işimi görecek ama çokta kötü olmayan bir ses kartı öneriniz olabilir mi?
 
Bahsettiğiniz harici bir ses kartı anladığım kadarıyla. Peki bu ses kartını almadan halledemem mi? Şu anda fl studio adında bir proıgram indirdim ama derdime derman olur mu , cubase dediğiniz program ile aynı özellkiktemidir bilmiyorum.Eğer halledemez isem çok fazla bütçem yok, o yüzden işimi görecek ama çokta kötü olmayan bir ses kartı öneriniz olabilir mi?
2.el ses akrtlarından alabilirsin 200-250 TL civarı başşka türlü sağlıklı ve stabil bir yöntem yok maalesef
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
peki önereceğiniz bir marka ve model olabilir mi?
Creative Sound Blaster 5.1 THX TruStudioPro gibi bir model var işimi görür mü acaba
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Hayır, onlar bu iş için üretilmemiş cihazlar onlar daha çok gaming ve sorrund sistemler için, maalesef işinize yaramaz ama önerebileceğim uygun bişi var örnek olarak tabii ki seçenek çok

Alesis CORE 1 Ses Kartı - Ses Kartı
Anladım, teşekkür ederim ilginiz için.. Pek bu tür ses kartlarında ilerleyen zamanlarda (bir kaç arkadaşım var onlarla beraber biraraya gelip eğlencesine çalalım gibi fikirlerimiz var) rahatlıkla kullanmak gibi bir sıkıntı yaşar mıyım? (böyle bir ses kartının bu gibi durumlarda ihtiyacım olacak mı onuda bilmiyorum tabiki:) ).. Birde sizin önereceğiniz yine bu seviyelerde daha iyi bir marka var mı? (kullandığım davulda Alesis bu arada, yanş marka ile ilgili bir sıkıntım yok ama aynıu rakamlara daha iyi bir marka öneriniz olur mu?)
 
hayır maalesef bu kartla sadece tek gitar girebilirsin onu yapman için 8 kanal kart alman lazım fiyatları 1500 ile 3 bin TL arasında değişmekte,öyle bir fikrin varsa JamHub denen sistemden tavsiye ederim ama o daha masraflı olur ek olarak processor gibi aletler de gerekebilir,
 
Merhabalar hocam,

M Audio Fasttrack II gibi düşük bütçeli bir ses kartı almanız gerekir. İkinci el alırsanız sizi çok zorlamayacaktır diye tahmin ediyorum. Aldığınız ses kartı bir mikrofon bir de enstruman giriş imkanı sunar. Yani grupla birlikte hücum kayıt için uygun değildir. Fakat her grup arkadaşınız sıra ile enstrumanını bağlayabilip kanal kayıt alabilirsiniz.

Şimdi gelelim program meselesine. Bilgisayardaki Ez Drummer gibi enstruman eklentilerini stabil olarak çalıştırabilmeniz için bir DAW programa ihtiyacınız var. Fl Stüdyo hiç kullanmadım ama her eklentiyle uyum sağlamadığını ve yapabilirliklerinin kısıtlı olduğunu biliyorum. Tavsiyem Cubase kullanmanız. Tabi ki Cubase'i yüzeysel olarak bile kullanabilmeyi öğrenmeniz için bir miktar çaba harcamalısınız.

Son olarak davul eklentisi konusunda da bir şey söylemek istiyorum. Tabi zevk meselesidir fakat ben Addictive Drums 2 nin Ez Drummerden çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı da daha az zorluyor.

Kolay gelsin.
 
Hiç denemedim ama yazılanları okuyunca şöyle bir yöntem geldi aklıma. Bir arkadaşta kabaca bashetmiş. Kullanacağınız davul vst'sini cubasede bir kanal açarak oraya atayın. Giriş birimi olarak da elektro davulu gösterin. Bir kanala da altyapıyı atın. Bilgisayarınız ses kartını sadece cubase üzerinden kullanacağı için bu şekilde işiniz çözülebilir diye düşünüyorum. Böyle bir şey geldi aklıma. Umarım işe yarar. Kolay gelsin...
 
Geri
Üst