Funk, Blues Için Gitar Önerisi

Bullet alma. Ash veya Alder SX alırsan uzun zaman modlama ihtiyacı hissetmeyebilirsin. Amfi olarak -ekonomik bir tavsiye olacaksa- ikinci el bir Fender Frontman olabilir.
 
15 watt yeterli.
Tarzın açısından Fender veya Marshall amfi alabilirsin. Ne kadar bütçeni yüksek tutarsan o kadar iyi olur.
Temiz ikinci almalısın, muhtemelen 1 yıl içerisinde elinde rahatlayınca daha üst model bir amfi arayışın sürecektir.
Amfi ton açısından önemli (Bence gitardan daha önemli)
Gitar ile amfiyi, Şöför ile Arabaya benzer. Birinden biri zayıfsa istenilen sonuca varılamıyor.
İlla lambalı amfi gerekmiyor. Evde kullanılmak için gerçek lambalı amfi tonunu veren amfinin yapıldığına inanmıyorum.
Sesi çok açmak gerekiyor ve bahçeli müstakil evin yoksa uzak dur.

Benim tercihim sırama göre sana dört farklı ilan sunuyorum. Youtube'da inceleme videoları vardır.
Aslında hepsi de aldığı parayı hak ederler. Seni bir yere kadar götürürler.
O vardığın noktada artık aradığın tonu biliyor olacaksın ve bu elindeki malzemeleri satıp, koleksiyonuna yeni ürünler katacaksın.
Hayatında gitar çalmaya devam ettiğin sürece bu sahip olduğun ekipman sürekli değişecek.
(Not: Bu dile getirmiyoruz ama biz gitar severler bağımlıyızdır hata delilik boyutuna varabilir, aramızda kredi kartıyla ödeyemeyeceği rakamlarda ürün alanlar dahi vardır. En sevdiğimiz şey, ekipmana yeni bir ürün katmaktır. Günlerimiz ekipman incelemekle ve bir şarkıda duyduğu tonu, nasıl elde ederim diye düşünmekle geçer. Aramıza hoş geldin. Yaşamının bundan sonrası en güzel gitar tonunu aramakla geçecektir. Şuana kadar bulan olmadı, Hani çizgi filmlerde derler ya, Gökkuşağının başladığı yerde bir küp altın varmış, gökkuşağının başladığı yere doğru giderler, o hesap bizde arar dururuz.

Kısa lafın özü aşağıdakilerden birisi ile rahatlıkla başlayabilirsin. Bunlar dışında da baya bir çeşit var. Benim gözüme çarpanlardan seçtim.

Marshall Anfi, Boss prosesör ve volüme pedal komple set yapmış kaçırma :)
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...s-gt-6-gitar-prosesoru-600-tl-329784653/detay

Peavey Vypyr dehşet bir ürün.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...lusa.gitar-plusb.gitar-uyumlu-311797315/detay

Fender Mustangler efektlerde barındırdığı için çok başarılı
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-aletleri-fender-mustang-2-v2-332244028/detay

Vox VT20 seveni çoktur. efekt pedalı ihtiyacın olmaz.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...eri-vox-valvetronix-vt20-plus-333540217/detay
 
Tünel cagözden yeşil esp ltd 213 strat aldım bugün 890 liraya. Normal fiyatı 1250. İndirimdeydi ve yarın son gün. Tavsiye ederim ben de sx ash almak için gitmiştim normalde tünele esp aldım çıktım. Hiç böyle güzel bir gitar beklemiyordum denerken :) Zuhalden ibanez jet kinglere de bakabilirsin onlar da indirimde. En pahalısı 900 liraydı. Funka gider mi bilmem.
 
Muhtemelen yeni basliyosun ben funk country blues rock metal takiliyorum funk blues dersen kesinlikle strat derim hss serttir deyip denememezlik etme bence squier alacaksan ilk gitarim oydu kesinlikle kotu deil ama sx ash veya alder stratlar iyidir
Amfide baslangic bisey alicaksan ust duzey almicaksan cok ucma bi over drive pedali al ki o fender tonunu iyi kotu alasin
 
Tabiki arkadaslar cleanlari meshur ama sadece cleanda calinmicak bi yere kadar amfi drivelari stratlarin 2 single calistigi tonlari bence yutuyo bi over drive pedali ile amfi drive indan daha guzel bi sonuc cikar diye dusunuyorum

Selam Çağlar. Şimdi ifade tamamlandı , eyvallah :)

Bu durum crunch veya hafif kırık tonlarda gerçekleşmez. Cleande işler yolunda iken, ikincisinde bu durum gerçekleşiyorsa amfide bir sorun vardır. Yoksa o tonu yutacak kadar bir drive funkta zaten kullanımaz.
 
Selam Çağlar. Şimdi ifade tamamlandı , eyvallah :)

Bu durum crunch veya hafif kırık tonlarda gerçekleşmez. Cleande işler yolunda iken, ikincisinde bu durum gerçekleşiyorsa amfide bir sorun vardır. Yoksa o tonu yutacak kadar bir drive funkta zaten kullanımaz.

Kesinlikle boston ga 10 kullaniyorum cleanlari mukemmel ama drive i 1 de bike olsa o ara swich teki ritim solo tonlari anlasilmiyo add ratortion kullaniyorum hss strat ile hem john mayer hemde deep purple acdc tonu yakalayabiliyorum
Benim gibi bu tarz amfi kullanan arkadaşlarin tek çözümü drive i pedaldan almak olur
Ama tabiki lambali amfi drive ini tercih ederim saygilar
 
Geri
Üst