Çınlama - Floyd Rose

Evet. iki üç günü önce gitarı case'ten çıkarınca güzel bir sürprizle karşılaştım.

Gitarda 24 dahil bütün perdelerde köprüden gelen bir çınlama (gavurların tabiriyle rattle) sesi mevcut. en çok açık ince mi telinde belirgin bu ses. bütün köprüyü söküp sıkıca tekrar taktım, metal retainerları tekrar gerdirdim, her noktayı tutarak kontrol ettim. nereden gelir bu ses, nereden rezonans ediyor sizce?

notlar: köprü ofr, sap ayarı var ( :D ), saddle yuvalarında aşınma yok.
 
Sünger koymak ? Tremolo yayları arkasına şu şekilde:

bane.jpg


---
The back area of the Floyd Rose bridge.As you can see, there are 3 springs in parallel, and a sponge is put in between to stop the springs from resonating.A 37mm middle block is used for the block.
---

http://www.espguitars.co.jp/gallery/sugizo/guitarfile/0001/index_e.html
 
Olası şüpheli oydu aklıma başka bir şey gelmedi. Peki, spring claw ile gövde arasına denk gelecek şekilde süngerlediniz mi ? Bir önceki mesajımdaki gibi yani.. O bazen gözden kaçabiliyor da tekrar sorayım dedim. Bana kontrolsuz bir vibrasyon var gibi geldi suçluları da genelde tremolo spring, claw filan oluyor.
 
Benzer bir problemi yayların içine izolasyon lastiği sokarak çözdüm. Yayların altına konan nsünger çok fazla yumuşak kalıyorsa sorunu tam çözemiyor olabilir.
 
Tam anlayamadım, köprüyü sabitleyince (tremolo blok ile, gitar arasına bir malzeme koyarak) bu ses devam ediyor mu? Etmiyorsa, zaten konu köprü ile ilgilidir ve öyleyse, tremolo yaylarının içinden sünger geçirmenizi öneririm...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son durum nedir ? Şimdi gördüm de bir karikatür aklıma geldi. FR'nin derdi bitmez adama gitar sattırır sonunda çünkü Allah ona bela vermiş, yuvalarını yıkmış, evlerine ateşler salmış. Şeytan icadı bir şey işte..

14202600_10209405856878609_3284635144693009127_n.jpg
 
Mi teli nuta tam oturmuyormuş... Jackson headstock...

Tel açıkken gelen sesi öyle çözdüm, etraflıca bakmaya hala vaktim olmadı.
 
Geri
Üst