Ton Konusunda Yardım

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıldır elektro gitar çalıyorum.1 yıl vasat,bilinmedik(tt sisters) sabit köprülü bir gitarla çaldım gayet ucuz ve suntadan dediğimiz gitarlardan..Yanında laney lx12 amfi kullanıyorum..Yeni gitar olarak karar verip Cort vx 4x modelini aldım araştırıp pişman olmam demiştim sonuçta Maun ve Emgli bir gitar alıyodum(2. el aldım bu arada)

Gelelim sorunuma..Cort gitarın tonu aşırı aşırı tok çok bass karakterli nasıl desem..Benim kötü gitarı amfiye takıp gaini 10layınca o thrash sesi sonuna kadar rahatça alabiliyordum ancak benim aldığım cortu takınca o thrash sound yok olup gidiyor.Sanki o gaini 10 değilde 6ya çekmişim gibi..Pasif manyetiklerden midir floyd rose olayından mıdır sustaini de benim sunta gitardan kötü.. işin içinden çıkamıyorum.Hani bi yerde maunlu emg hz4 lü floyd roseli cort bir gitar var diğer yanda ağacı manyetiği belli olmayan bir gitar..Aydınlatmanızı bekliyorum.(n)
 
eski ve yeni gitarını başka amfilerde karşılaştır belki emg hzli olanda elektronik aksam sorunu olabilir volume ton vb potanslar bağlantılar tam işlev görmediğinde olabiliyor böyle durumlar...
 
manyetikleri biraz daha yukarı kaldırmayı dene. bu sefer de sustain'den yiyeceksin.

gurkanisevic'in yazdığı gibi potları kontrol ettir. pot sorunlu olabilir, potta kayıp olabilir (elektronik mühendisi değilim ne diyem). sıfır usa gitarlarda bile karşılaşılabilen bir durum bu.
 
Merhaba forum, Yeni başlık açıp kalabalık yapmam yerine buraya yazmayı tercih ettim. Ton potu cleandayken normal ams distortiona gelince hafif hışırtı yapıyo. Gitsrın arkasını açıyom ton potu temiz normal görünüyo. Bu sorunu nasıl giderebilirim
 
O zaman potans sorunludur. Bir madde var onun için ama adı aklımda değil. Açık mavi bir şey. WD40 diyesim geliyor da o değil ama.

Ekleme: Markası Philips olması lazım.
 
Ne olursa olsun aldığın gitar cort ( zaten cortlamışsın ) Emg dediğin aktif bile değil emghz alternatif yani beklentilerin çok yüksek olmamalı . Ben şahsen yerinde olsam herşeyi satar tekrar dizerdim . Düşük bütçeli iyi bir ekipman için
*ltd eclipse 1000 deluxe serileri düşünebilir ki bu gitar seni piyasda alacağın çoğu gitardan çok çok çok tatmin eder. Gerçek maun ve EMG li gitar almış olursun .
Amfi konusunda ise yine düşük bütçeli line 6 spider pedal olarak mxr fullbore u önerebilirim o zaman iyi bir ton yakalarsın . Ve hepsini 3000 TL ye mal edersin ;)
 
Geri
Üst