Sahibinden.com Dolandırıldım

Aynı adam olduğuna eminsen yukarıdaki yeni linki sil, buradan belki arkadaşlar ulaşıp, rahatsız edip adama izini kaybettirmesin, netice de belliki arsızın teki, yeni ilan açacaktır ama onu da bulabilecek misin.. Başka iş bilen bir tanıdığına aratıp gayet safçasına alıcıymış gibi iletişime geç, bir bahane (soracağım şeyler var, güven için vs) ile telefon numarası iste, aynı telefon numarasını verecektir muhtemelen.. İlk ilan da bunun gibi Edirne'den ise ben de Edirne'deyim diyip, elden alma imkanı sorulabilir.. Adres vs ulaşırsın.. Müsait değilim vs derse yine GET ile satma senaryosu açarsa hiç itiraz etmeden olur diyip satıcıya ulaşmanı sağlayacak diğer bilgilerini de isteyebilirsin.. İcabında TC numaranızı verin, Garanti Bankası Cepbank hizmeti ile yollayacağım, hesap filan karıştırmadan direk ATM'den çekersiniz dersen daha cazip gelebilir.. Kullandığı telefon numarasından kimlik bilgileri ile TC numarası karşılaştırma imkanın varsa (tanıdık bir nüfus veya Adliye memuru) adamın kimliğini netleştirirsin filan..
 
O birkaç kimlik bilgisini almak öyle kolay değil.. adam dolandirici.. sizce o kadar saf olur mu. Anne adi, dogum yili vs. ekstra bilgi sorarsanız, ne yapacaksın birader derse doğum gününde hediye yollayacagim mi diyeceksiniz..
 
@Rat_Dog , Sadece ad-soyad ve TC bilgisi ile dogrulama (Bu TC numarasi, isim vermeden birine aittir veya doğrudur diyenler haricinde) bile olsa bilgi veren bir link verir misiniz. Ben bilmiyorum, en azindan öğrenmiş olurum.
 
İnternette küçük bir araştırma ile öğrenebilirsiniz en son nereden baktım hatırlamıyorum. Uçmadıysa linkler duruyordur. Şu kimlik bilgileri sızdırıldı haberleri vardı tam o zamanlarda yayınlanmıştı. Ekşi'de de vardı hatta son durumu bilmiyorum.
 
Yalnız güzel avlamış arkadaş sizi. Siz de keşke biraz kuşkulansaydınız. Boğazında kalır o para inşallah.
"5s ilanı gördüm, 900 tl idi. eğer peşin hesabına 800 tl gönderirsem anlaşabileceğimizi söyledi."

Yani en büyük problem karşımızdakini kendimiz gibi sanmamız. Özellikle bol indirimli ilanlarda hep kuşkulanırım. Yüz yüze bile ne sorunlar oluyor. GETsiz ve ptt karşı ödemeli alış-veriş kesinlikle yapmam. Satıcı "get ile uğraşamam, "get ne bilmiyorum", "zamanım yok" gibi geri dönüşler yaparsa anında engellerim. GETi bilmiyorsan sahibinden.com'a üye olmayacaksın ki çoğu da ayak yapıyor. İyi niyetli bile olsa "ürünün satışı için zamanı yok ise, benim de o kişiye ayıracak zamanım yoktur, isterse yarı fiyatına versin. Bu tip satıcılar ya ne sattığını bilmez, ya ürünün bir kusuru vardır ya da dolandırıcıdır.
 
arkadaşım elindeki belgeler zaten yeterli.noter onaylı ss e gerek yok.maddi durumun nasıl bilmiyorum ama avukata da ihtiyacın yok sen dilekçeni verdiysen gerisini savcılık halleder.Ama param yok avukat istiyorum dersen cmk ya basvurabilirsin(fakirlik-tapu vs uğraştırıcı belgelerde istiyorlar)
 
Türkiye Meksikadan sonra dolandırıcılık ve yolsuzluk işlerinde dünya ikincisi olmuş bir ülke şu anda. tanımadığınız kimseye para falan göndermeyiniz kardeşim umarım düzelir.geçmiş olsun
 
Değerli arkadaşım hepinize çok teşekkür ediyorum ilginizden dolayı. Para hesabıma geri iade geldi. İade cumhuriyet baş savcılığı dolayısıyla mı yoksa yazdığım dilekçeden mi geldi bilemiyorum ama eft iade şeklinde param iade edildi. Çok mutluyum, çok büyük bir ders oldu bu olay benim için.
 
Geri
Üst