Caparison C2 Vs Schecter

esoterik dr2 vs ltd m-1000 ebony

  • esoterik dr2

    Oylar: 3 9.7%
  • ltd m-1000 ebony

    Oylar: 12 38.7%
  • Schecter E-1 FR S SPECIAL EDITION

    Oylar: 3 9.7%
  • BLACKJACK SLS AVENGER FR S

    Oylar: 1 3.2%
  • HELLRAISER HYBRID AVENGER FR S

    Oylar: 0 0.0%
  • synster gates custom

    Oylar: 2 6.5%
  • NIKKI STRINGFIELD A-6 FR S

    Oylar: 0 0.0%
  • caparison C2 Series - DEG-E-hss

    Oylar: 6 19.4%
  • caparison C2 Series - DEG-E-hh

    Oylar: 4 12.9%

  • Toplam oy veren
    31
Ben Schecter'ları fazlaca overrated buluyorum. Güzel gitarları var ama işçilik problemleri olabiliyor. Denediğim schecter'ların çoğunda fret tesviye sorunları vardı mesela. Ltd deluxe serisi ise asla üzmez. Fiyat performans açısından şahane gitarlardır. Esp Ve E-II serilerine denk gitarlardır. Esoterik de kağıt üzerinde gayet güzel görünmekle birlikte ülkemizin acı bir gerçeği olarak malesef ikinci el piyasası yok. Yani oldu da beğenmediniz, sıkıldınız, ihtiyaç oluştu, ölü fiyat vermediğiniz sürece satmanız mümkün olmaz malesef.
Schecter kalite kontrolünde bazen sorunlar olduğu doğru ancak SLS serisinde ben bunu görmedim şimdiye kadar. C serisi Schecter gitarlarda, özellikle Hellraiser modellerinde aynı modeller içinde çok farklı sıfır gitarlarla karşılaştığım oldu. Üretim bantında bazen böyle sorunlar olabiliyor (Fender, Gibson vb gitarlar da dahil).

Yanlız şu var ki LTD = ESP ve E-II derseniz bu işi bilmediğiniz anlamına gelir. Gerek kalite gerekse ton açısından orjinal ESP'ler ile LTD'ler çok farklı yerdeler. İmkan varsa daha çok gerçek ESP denemeni tavsiye ederim, LTD ile ESP original (standart seri bile olsa) hiçbir zaman aynı değildir. LTD = Edwards deseydin belki olurdu..
 
Donanım açısından Schecter gitarlar ne ise LTD serisi de o. Kore üretimi olan FR 1000 / 1500 serisi ile üzerinde special yazmayan sözde orjinal tremolo arasında fark yok; sadece orjinali Almanya üretimi olarak geçer, ancak 2015'ten beri orjinal seri Kore'de üretiliyor zaten. ESP'de bunun farkında ancak satış politikası gereği fiyatları indirmiyorlar. Bu bile tek başına Schecter almak için yeterli bir sebep bence.

Ayrıyetten işçilik konusunda Schecter ile LTD aynı, buna rağmen Schecter gitarların fiyatları LTD'lere göre göreceli daha ucuz. Bu biraz zevk meselesi, kalın ve gösterişli binding ve 1 kat fazladan atılmış gloss finish bazılarına daha cazip gelebilir; ben gitarın hem işçiliğine hem tonuna bakıyorum. LTD'ler donanım+ağaç+ses uyumuna göre fazla fiyatla satılıyor, ne kadar güzel görünürse görünsün. Bence işçiliğin çok ayrıntılı olmasındansa tonun güzelliği daha önemli. Bu sebeple LTD'ler dediğim gibi giderinden pahalıya satılıyor. Bu 2. eller için de öyle..
M1000 üzerindeki FR ile ilgili söyledikleriniz sizin iddialarınız, kanıtı var mıdır bilemiyorum. Fakat her 2 gitarıda kullanmış biri olarak (üstelik SLS'ye sahiptim) işçilik konusunda kesinlikle yanılıyorsunuz. Ha SLS nin sapında wenge kullanılmş olsaydı o zaman benim de tercihim SLS den yana olurdu. Sapı ince tutup shreder gitarı üretmek adına mukavemetsiz bir sap yapmışlar. İlk perdelerde çaldığınızda sap gereğinden fazla esnediğinden buzz lar alıyorsunuz. Kimisi bunu dert etmeyebilir ben ettim ve SLS yi sattım hatta sattığım kardeşime de bu durumu izah edip öyle sattım.
İşçilik konusunda bir cümle daha söylemek gerekirse, SLS yi aldığınızda önce bir luthier e gitmeniz faydalı olacaktır, zira perdelerde leveling gerekiyor. (2 farklı SLS de bunu yaşadım)
Oysa M1000 de gönül rahatlığı ile evinize gidebilirsiniz.
 
Ben Schecter'ları fazlaca overrated buluyorum. Güzel gitarları var ama işçilik problemleri olabiliyor. Denediğim schecter'ların çoğunda fret tesviye sorunları vardı mesela. Ltd deluxe serisi ise asla üzmez. Fiyat performans açısından şahane gitarlardır. Esp Ve E-II serilerine denk gitarlardır. Esoterik de kağıt üzerinde gayet güzel görünmekle birlikte ülkemizin acı bir gerçeği olarak malesef ikinci el piyasası yok. Yani oldu da beğenmediniz, sıkıldınız, ihtiyaç oluştu, ölü fiyat vermediğiniz sürece satmanız mümkün olmaz malesef.
Budur.
İnanınki sizin bu mesajınızı okumadan önce son mesajımı yazdım aynı şeyleri belirtmişiz.
 
1 ay kadar önce vintage bir ESP Horizon Deluxe sattım, insanları bir şeylerle itham etmeden önce azıcık daha düşünmek lazım sanki :) Eşitlikten kastım seri hiyerarşisinde denklik değildi. Bu konuda bir Rob Chapman videosu bile mevcut. LTD Deluxe serileri ESP'nin standart serileriyle çok çok yakın hatta aynı kalitede gitarlar. Kullanılan donanım bile çoğu modelde aynı. İddia ediyorum aynı speclere ve finish'e sahip(vintage black diyelim) bir adet ESP Eclipse II ile LTD EC1000'ı gözünüz kapalı çaldığınız taktirde aradaki farkı anlayamazsınız. Şu anki ESP'nin amerikan standard serileri konumuz dışında, onları deneme fırsatım olmadı. Eski Japonya'da üretilen standart seriden bahsediyorum.
Hem ESP Eclipse II (EII değil) hem de LTD EC1000 sahibiyim her ikisi de vazgeçemeyeceğim gitarlar. Söylediklerinizin altına imzamı atarım, bu iki gitarı gözü kapalı çalıp ayırt edebilen biri olursa da alnından öperim.
@mapofheart maalesef çok fanatikçe yorumlar yazdınız konuda. Gerçekten tecrübe ettiğiniz birşeyler varsa paylaşın bizde faydalanalım fakat ezeberden yada nette okuduğunuz şeylerden yola çıkarak bunlar yazıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Dilerseniz evime gelin misafirim olun (şehrinizi bilmiyorum ama ben İstanbul'dayım) her 2 gitarıda deneyin gördüğünüz farkları da konuşmuş oluruz.
 
@mapofheart ek olarak;
Konunun başlarında SLS yi daha fanatikçe savunmanıza rağmen sonrasında Schecter da kalite kontrol sorunları var, ama SLS de görmedim gibi bir cümle ile daha naif bir tavra girdiniz ve açık kapı bırakmış oldunuz. LTD=Edwards söyleminiz de aynı sona mahkum bence. LTD ile Edwards ı kıyaslamak bile direkt olarak abesle iştigal.
Şu andaki EII neyse LTD Deluxe lerde %95 oranında o. Donanımsal fark, burgular sadece. Ton farkı çok fazla, şöyle böyle diyorsunuz ama adım gibi eminim ki öyle bir farkı algılamanız mümkün değil hele ki drive lı tonlarda. Hatta biraz daha ileri gideyim aynı speclerdeki 2 farklı markanın (ör: Schecter ve LTD) ton farkını da ayırt edemezsiniz, denemesi de zor değil :)
Hangi insan kulağı bu ses şu marka gitardan gelir diyebiliyor merak ediyorum, bunun iddiasında olanlar içinse durum gerçekten trajik.
 
6string den ltd m-1000 ebony sipariş etsem fiyatı 880$ gelirken ne kadar kargo ücreti ödemem gerekecek,gümrük vergisi ne kadar olacak bu soruları yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Konunun selameti açısından daha fazla cevap vermeyeceğim, zira fanatik bir tutuma karşı yapabileceğim çok da birşey yok. Konun sahibi arkadaştan da özür diliyorum dolaylı da olsa bu tartışmaya yol açtığım için.
hocam olur mu öyle şey hiç sorun değil herkesin görüşlerine açığız siz görüşlerini belirtmeye devam edin görüşleriniz benim için önemli.
 
Tartışmaya, birbirimizi kırmaya daha fazla gerek yok diye düşünüyorum. Esp ve LTD kullanmış birisi olarak aradaki tonal fark (ikiside emg manyetiklere sahip) neredeyse fark edilemeyecek durumdaydı buna katılıyorum ama bu fark yok demek değil Esp nin çalım rahatlığında bir gitarla karşılaşmadım henüz aradaki fiyat farkı işte burada kendini gösteriyor inanıyorum ki Tunç arkadaşımızda bunu demek istemiş sadece iki tarafta tartışmanın hararetinden gözden kaçırmıştır diye düşünüyorum. Schecter gitarlari bende severim fiyat performans olarak çok güzel aletleri var hele banshee serisi çok hoşuma gidiyor ama schecterlerde de kalite kontrol aşaması biraz zayıf. Inlay yapışkanları taşmış yada fretleri sorunlu pek çok schecter gördüm/duydum hiçbirisi halledilemeyecek sorunlar değil ancak böyle sorunlarla karşılaşılabiliyor buda bir gerçek. İki tarafada objektif bakılırsa hem arkadaşın sorusuna daha net yanıt verilebilir hemde bu kadar az insan varken müzik ile uğraşan birbirimize düşmemiş oluruz.
 
forumcular zannediyor ki harbiden de Ltd orijinal Japon Esp'ler, Edwards 'lar kadar süper..
pekala arkadaşlar verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim ama bir ricam olacak herkesin yazdığı mesajlara biraz saygı duyalım.Fazla tartışmamaya çalışalım.Madem işin içine edwards'ıda girdi edwards gitarlardan da konuşalım açıkçası daha önce hiç kullanmadım ama esp'nin alt markası diye biliyorum edwards E-HR-145III modelini baya beğeniyorum bir hayli de ltd deluxe'nin teknik özelliklerine benziyor galiba burguları biraz farklı ve üretim yeri sanırım japonya ama gel gelelim fiyatına 145.000 yen bu çok ciddi bir para şuan ki kura göre çevirince 4243tl yepıyor yani bir ltd deluxe m-1000'in fiyatı 880$ bu da 2591tl yapıyor evet arada gerçekten fazlaca bir miktar fiyat farkı var hem kaldı ki edwards da zaten japon üretimi fakat ltd kore yani demeye çalıştığım biz bir ltd deluxe'le edwards'ı aynı keseye koymuyoruz.Şunu da belirmek isterim ki bir edwards'a 4200 tl vereceğime caparison c2'yi tercih etmemek için hiçbir sebep görmüyorum.
 
hem amerikan Schecter hemde japon Caparisonları olan birisi olarak sunu söyleyebilirim. Caparison farklı bir mecra hani bu iki marka yan yana yazılamaz bile :D
Fakat işin içine ucuz işçilik girince bence durumlar biraz karışıyor. Japon jackson almak varken neden bu tarz uzak doğu uretimlere insalar yoneliyor acaba? Jackson Slsmg modelini bir cok schecter modeli ile mukayse etme sansım oldu sonuc baya ucurum. eger bu tarz bir gitar beklentin varsa artık uretilmemesine ragmen alınabilcek en guzel gitarlardan birisi onerebilirim. Bu arada bir seyin orjinali varken cakmasına gerek varmı hep dusunurum. Orjinali pahalı evet kimsede zengin degil ama hemen cakma alacagıma bekler 1 sene sonra orjinalini almak beni daha cok heyecanlandırır. Caparson japonları dedigim gibi başka bir boyut yada evren. C2 çin sonucda markası Caparison olması bana o gitarı Caparison yapmıyor. Shur Rasmusları cıakrttı ve artık uretmiyor bence bunlar guzel dersler. Dedigim gibi alınabilecek japon Jacksonlar varken hala piyasada bu tarz aletlere girmek gereksiz. sahsi fikrim bu.
 
Abi dediğine katılmak ile birlikte Japon Jackson'ların hepsinin de çok iyi olmadıklarını hatırlatmak istiyorum. Çok çok iyileri olduğu gibi patates olanları da çıkabiliyor, çok stabil bir kalite kontrol sistemleri yokmuş yani zamanında. Bir de bildiğim kadarıyla Jackson artık Japonya'da üretim yapmıyor, Japon Jackson için ikinci ellere bakmak lazım.

zaten soledigim sey ikinci el piyasası için bir cok japon jackson modeli var burada hepsini solemiyorum zaten. eski js32ler fln mesela gitar degil yada pro serisi x serisi japonlar. meksika yapımı jacksonlarda baya guzel sonucda yıllarca insanlar meksika fender kullandı ve memnun kaldıalr aynı fabrikadan cıkan aletler onlarda.
 
@emg5766 sıfır istiyor sanırım, ondan ikinci el piyasası bir sorun olabilir anlamında söylemiştim :) Meksiksa Jackson'lara da ben pek ısınamadım. Kafamda biraz aynı fabrikada üretilen Fender'ler ile karşılaştırıyorum sanırım, Meksika Strat'ların iki katı fiyata Meksika Jackson çok çekici gelmiyor :D
sıfır alet istiyorsa o zaman edwards yada fernandes gibi şeyler düşünebilir japon işçiliği ve sert gitarları mevcut.
 
Burada kalite filan konuşuluyor tamam gitarı eline aldığında sana daha iyisini aratmıyorsa o gitar iyidir. Shechter sorunlu olabiliyor mu ? E deneyerek git sorunsuzunu al. Önemli olan eline aldığında tamam demen. Listede ki gitarların hepsi bence işe yarayabilecek gitarlar ve kişinin rahatına gelecek şekilde seçilmeleri gereken gitarlar.
 
Geri
Üst