DOD Pedalları

DOD pedallar aslında yeni başlayanlar ve amatörler için üretilmiş ama bazı profesyoneller tarafından da kabul görmüş..

DOD FX-69B kullanma klavuzundan bi alıntı; "this sound will not only hurt your ears, but will drive the parents out of the house". Ne parenti ulen, sahneye çıkma derdindeyiz biz, evde çalmak için mi yaptınız bunu...
 
Dod 250 ve 308YJM çok iyi pedallar.

Eğer full lambalı ve yüksek watt lı bir amfiniz varsa çok iyi sonuçlar alırsınız.Özellikle lead konusunda.

Diğer Ts9,Sd-1,DS-1 dan filan çok farklı boost olayı.
 
mfikret demiş ki:
zaten dod250 ve yjm nin olayı lambaları zorlamak mış öğrendiğime göre.Yani feci bir gain artırımı yapıyorlar sanırım :D

Zaten normal overdrive olarak kullanıldığındada sırıtmıyorlar kesinlikle.

Gitar sinyalini yükseltiyorlar,ama Ts9 yada SD-1 deki gibi sıcak sesler değil.Boosta ta Ts-9 yada SD-1 deki gibi sıcak değil sesleri.Gayet soğuk.Gitar sinyalide tiz sesler baskınsa,gitara çığlık attırabilir.

Bir HeavyMetal grubunda lead çalan bir gitarist için gayet yeterli ve anlamlı olur kanaatimce :)
 
iyice çıldırtacaksın beni sanırım :D Kimsede satmıyor bu mereti.Gidip sıfır almakda hiç hoşuma gitmiyor.En iyisi kendim yapacağım üç beş tane. :D
 
mfikret demiş ki:
iyice çıldırtacaksın beni sanırım :D Kimsede satmıyor bu mereti.Gidip sıfır almakda hiç hoşuma gitmiyor.En iyisi kendim yapacağım üç beş tane. :D

TS9,SD1 gibi booster ları,iyi bir amfide deneyip,YJM308 ve DOD250 ile karşılaştırmadan çıldırma bence :)

Bu bahsettiğim pedallarla ses karakteri olarak farklı kutuptalar bence.Sesi ya seviliyor yada nefret ediliyor.Bu yüzdende Ts9 ve SD1 gibi booster lar gibi ünlü değil.

Bence dene öyle karar ver :)

Ayrıca,bu pedalların sıfırı çok pahalı değil.Bir aralar gayet ucuzdu.Şimdi nedir bilemiyorum ama bir aralar 110 YTl idi sıfırı.2.eli düşmezse,sıfırını almakta çok birşey farkettirmeycek bence.
 
Sıfırı 100 lira filan.Beğeneceğimi biliyorum(malmsteen var işin ucunda) ama beğenmezsem de 60 liraya satıp zarar etmek gereksiz :D yapımı en kolay pedallardan biri olduğu için ilk aşamada kendim için bir tane yapacağım.Beğenmezsemde içindeki elamanları değiştirererek sesi beğeneceğim seviyeye getiririm :D .Yinede tavsiyene uyacağım bir gitarcıda bu bahsettiğin pedalları deneyip karar vereceğim.Bu arada lambalı bir amfim yok :cry: Ama HS3 ve yjm manyetikli bir strat ım var :D
 
DOD fx50-b overdrive pedalı aldım ikinci el daha kullanamadım pil takmak için kabloları kopuk ama çok sağlam bir kilo var kamyon altıa takoz olarak koyulabilir:) tonları hakkında sonra eklerim.
 
dod 250 ve dod yjm alacakların amfilerinin mutlaka çok kaliteli olması gerekiyor.tıpkı mxr zw44teki gibi pedal sizi hayal kırıklığına uğratabilir.mevcut tonu güçlendirmek ve lead olayında öne çıkmak için birebir pedallar.
 
blazer marka gitarım var DOD fx50-b overdrive pedalı taktım ampteq 15 watt anfiye çok kötü sadece vızıltı gibi ses aldım köklediğim halde

gitarımın manyetikleri çamur gibi o yüzden bu pedal bende var ama şu anki sistemle kullanamıyorum daha iyi amfi ve gitarda muhakkak farklı sonuç alınır.
 
DOD'un Death Metal (FX 86 ve 86B), Classic Tube pedalları bende var. Lambalı amfide performansları daha da iyi görülüyor. Death Metal'in adına aldanmamak lazım bence. Abartmadıktan ve ayarları iyi yaptıktan sonra yüksek gain ve mid seviyesine rağmen netliği gayet iyi. 35'e satan dostum, keşke ben denk geleymişim sana :)
Dod'un digital delayi de çok güzel bence! Lakin ayarlarında biraz dikkatli olmak lazım. Dod'un bugüne dek deneyip te beğenmediğim iki modeli var, onlar da Supra Distortion ile Hard Rock Distortion (şu üzerinde delay seçeneği de olan siyah pedal). Gerçi elimizden geçmeyen modeli de çok ya Dod'un! Nerdee o eski batan geminin mallarını satan amcalar? Olsalar da DOD toplasak onlardan! :)
 
nerden denk geldim bu konuya bilmiyorum altta çıktı. bende de fx55cdistortion var deyip konuyu hortlatmak istiyorum. hatta isteyene satarım da :D
 
Hortlatmak gibi olmasın ama DOD'un yeni seri pedalları gerçekten çok leziz. Elimde 1 adet Gunslinger Mosfet distortion var. Gain-Bass-Treble olarak tona tepkisi çok ama çok iyi. Onu bir gün satıp Looking Glass alma hedefim var. Sonrasında da Rubberneck adlı tap tempolu analog delay var sırada.

Bunlar dışında Boneshaker ve Carcossa hakkında da acayip olumlu yorumlar okuyorum sürekli.

Sırf tasarımları için bile alınır bunlar :)
 
Compressor 280'i merak ediyorum ben de.

Looking Glass bana pek hitap etmedi, fakat tasarimi cok güzel.

Bu arada yazildi mi bilmiyorum ama Digitech(Harman) aldi Dod markasini.
 
Aynen artık Harman oldu.

Bize de parayı har vurup harman savurmak kalacak bu gidişle diye şuursuz bi cümle edesim geldi :D

Napalım pedallar şeker gibi olunca azıtıyor insan :)
 
Geri
Üst