albüm yapmak için finansman

benim "saf" sorularıma alışmışsınızdır artık :) şimdi onlardan bir tane daha geliyor...
belki daha önce de vardı ama ben yeni yeni duyuyorum...geçenlerde gazetede kurban röportajı vardı..neden bu albümde bu kadar çok cover parça var sorusuna şöyle cevap vermişler: "biz aslında bu albümü asıl çıkarmak istediğimiz albüme finansman bulmak için çıkardık.onun için birçok cover var albümde."
burda kafama takılan bişey var..bu albümü(sert) bedava mı yaptı kurban?bedava değilse neden asıl çıkarmak istediği albümü çıkarmadı bu finansmanla?
erhan güleryüz de ayna grubunun albümüne finansman bulmak amacıyla solo albüm çıkarmış..bir televizyon programında söyledi bunları..
acaba ben mi yanlış anlıyorum yoksa bilmediğim bişeyler mi var? :roll:
 
Erhan Guleryuz'un Ayna grubunun yeni albumune finansman saglamak amaciyla solo album cikarmasina gerek yok, zira adam "tek atimlik tabancalarla" (tek album ve tek single cikarip kaybolan gecekondu sarkicilar), leylim ley coverlariyla birseyler kotariyor, Ruzgar produksiyon a.s.yi ayakta tutuyor. saf halkimiz da bir guzel aliyor , dinliyor, tuketiyor.Erhan Guleryuz'un "bu milleti ya zil takip oynatacaksin, ya salya sumuk aglatacaksin" deyip whiteboardda ustun marketing teorilerini anlatmasi dun gibi gozumun onunde:)

Sanirim Kurban daha az ticari, daha cok muzikal tatmin icin degisik birseyler yapmak istiyor ve bunu da produktor baskisindan uzak gerceklestirmek istiyor. Turkiyede sanatcinin uzerinde Demokles'in kilici gibi sallanan birseydir bu produktor ablukasi.Denenmis kaliplarin disina cikmayi ticari olarak riskli bulurlar, ozellikle populer sarkilarin cover'larina yonelirler veya "bir sekilde tutmus" bir grubun/sanatcinin klonunu ararlar/yaratmaya calisirlar israrla, hepsinin ortak hedegi 1 milyon satacak bir album yapip voliyi vurmaktir dogal olarak. E sanatcinin hedefi bu olmayabilir, belli bir hedef kitle secmis olabilir..yani cikarlar catisabilir ama %99,99 produktorun istedigi olur cunku para ondadir. Sonucta bir albumun kayidi bir yana, promosyonu, basimi,dagitimi vesairesi masrafli bir is. sanirim Kurban da bir yerde essegi saglam kaziga baglamaya calisiyor,radikal bir degisiklik bekleyebiliriz tarzlarinda, soundlarinda ;)
 
Sanırım bunu benim açıklamam gerekecek.. Kurban, Sert albümünü de kendisi yaptı zaten.. Yani başka bir plak şirketi ile anlaşılmadı...

Finansman durumunun ise cover'ların daha kolay sunulması gibi bir şeyle alakası yok.. Kurban, istediği sound'u elde etmek için uğraşan bir grup.. Bu da kayıt'ta kullanılacak ekipmanın, kayıt süresinin v.s. zaten çoktan belirledikleri yeterlilikte olmasını gerektiriyor.. Böyle şeyler de ucuza gelmiyor.. (Zaten o maliyetleri mevcut müzik şirketlerine anlatamadıklarından, kendileri prodüksiyon olayına girdiler..) Oysa bu cover albüm, minimal bir stüdyo ortamında kaydedildi.. E kendi parçalarını böyle imkansızlıklar yüzünden tam tatmin olmadıkları bir prodüksiyona harcamak istemediler.. Hem prodüksiyon aşamasında yeterliliklerini sınamış, hem de çok güzel bir geçiş albümü yaratmış oldular...

Bu anlattıklarımdan ötürü Kurban'ın tarzında radikal bir değişiklik olacağını sanmıyorum..

Ayrıca On Air Müzik etiketiyle çıkacak daha bir yığın albüm beklemede... Hatta Direc-T'in albümü hazır bile denebilir.. Bunlar için de bir finansman gerekiyor..
 
Swallowed , On-Air dedinde Kurban ın mikslerini de Burak mı yapmıştır acaba?Eğer o yaptıysa ben inanamıyorum çünkü parçalar daha taslak halindeyken dinlediğimde daha iyi durumdalardı!
 
Kurban'ın miks ve mastering'ini Deniz Yılmaz'ın yaptığını kesin olarak biliyorum.. %100 kesinliklte olmamakla beraber: On Air Burak'ın olayın teknik yönüyle bir alakası olmadı diye biliyorum...
 
Geri
Üst