Adobe Audition 1.5 hard limiting degerleri

Standart bir değeri yok ki. Senin audio kaydına göre ne kadar limit etmek istiyorsan, o kadar aşağı çekersin dB'i . Resimde max amp. 5 dB düşürülmüş. Oradaki preview' e tıklayarak ne oluyor ne bitiyor bir dene.

Forumda bulduğum ufak bir bilgi:

MarTI_Jonathan demiş ki:
Compressor, belli bir desibel aralığını daha dar bir desibel aralığına sıkıştırır. Yani 8 ile 32 db aralığında gezinen bir piyano kaydı elinde mevcut ise compressor kullanarak bunu 12 ile 20 db aralığına sıkıştırabilirsin. Böylece vurguyu yumşatmış olursun.

Limiter ise böyle bir sıkıştırma yapmaz. Yukarıda bahsettiğim 8 ile 32 db arasında gezinen kayıt için limiter'ı 28 db olarak ayarlarsan, ses dosyasındaki 28 desibel' in üzerindeki tüm vurgular 28 db olarak kaydedilir. Ayrıca, limiter üst limite sahip olduğu halde, compressor gibi alt limite de sahip DEÐİLDİR. Dolayısıyla, vurgusu anlık olarak ani değişimlere sahip olan ses dosyalarında, fazla compressor etkisi vermeden yumuşatma yapmak için kullanılabilir. Ayrıca, sadece kayıttaki peak lerin temizlenmesi için de kullanılabilir.

Çok güzel bir başlık:

http://www.turkrock.com/post73954.html#73954
 
Geri
Üst