Ibanez Rg421 Vs Ibanez Grg170dx

Öncelikle Merhabalar herkese. Mesaj başlığında da gördüğünüz gibi bu gitarlar hakkında soru sormak istiyorum. Yeni alacağım gitar 2. gitarım olacak evde Epiphone Special II var ve bana yetmiyor artık. Bende araştırmalarım sonucu bu 2 gitarı buldum 900-1100 tl gibi bir param var. Sizce bu gitarlardan hangisi alınmalı. İleriye dönük düşüyorum şöyle 2-3 yıl idare etsin. Birde Tremolo konusunda sıkıntı yaşarmıyım ? Metallica çalarken çokta belli olur mu ? Şimdiden çok teşekkürler.
 
İsveç çakısı aradığını niye söylemedin daha önce :D Amfin nedir önce onu deyiver. Sadece gitarla olmaz o iş. Foruma defalarca yazdık. Tarzın temeli amfi ve gitar ikisi birliktedir.
 
Metal müzik için jackson gitarlara çok iyi diyorlar. Cort un üst seviye üretimlerine de bakabilirsin.Fakat zevk meselesi. Bence gitarını deneyerek al.Deneyince kendini belli eder sevecegin bir gitar.
Birde x gitar vs y gitar başlıkları çok saçma geliyor. Her gitarın kendine göre güzellikleri var. Bu işlerde zevk önemli vs lere gerek yok.
 
Yok bu iki gitarda markalar ve fiyat konusunda aynı olduğu için sordum. Jacksonlar içinse Fender satın aldığından beri eskisi gibi değil diyorlar.
 
Bence marka takıntısı yapma. Çok iyi denilen markaların berbat gitarlarida çıkıyor. Hiç bilinmeyen markaların çok güzel gitarlarida olabiliyor.
İnternetten mı almayı düşünüyorsun yoksa mağazadan mı alacaksın ?
 
Ibanez Rg421, sabit köprü iyidir. Tremolo, floydrose hiç gerek yok oynak oynak parçalara :)
Naturel renk ve sade cila avantajı var, ağacı görüyorsun. Bende de var, Special II zaten 30 kat gofrettir. Bu seviyedeki gitarlarda kat kat boyanın altındaki tondan hayır gelmez, ağaç genellikle gofret ya da sıkıştırma olur, olmadığını da göremezsin.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst