Bas Tellerdeki Delirten Cızırtı

Selamlar bugün yeni tel taktım 0.9 Dadario. Tiz tellerinde bir sorun yok ama bas tellerinde fazlasıyla cızırtı geliyor amfiden gelen seste sorun çıkarmıyor ama amfisiz çalınca bu cızırtı çok canımı sıkıyor. Benmi yanlış taktım acaba telleri ?
 
Cızırtı denilen durum fret buzz* ise, bas tellerin olduğu kısmı yükseltmeyi deneyebilirsin. Belli bir yere kadar normal kabul edilebilir, tertemiz çıkmasını beklememek lazım kuvvetli çalımlarda. Ha en ufak pena vuruşunda bile geliyorsa bence yükseltip tekrar dene. Yeni takılan teller biraz daha buzz yapabilir.
 
Bende de bir ara re telinde oluyordu amfisiz caldigimda sonra biraz geçti kendiliğinden. Daha sonra teli degistirdim hiç kalmadı.
Ama benim teller 8 senelikti :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Tellere sert vurduğumda oluyor fakat eski tellerde hiç olmuyordu nerdeyse. Yarın gidip bi bilene soracağım takışım doğrumu değilmi. gerçi .09 du üstündeki teller bende 0.9 taktım.
 
Kalın mi teli pes perdelerde buzz sorununa karma takım tel (10 - 11 seri karması) yardımcı oldu bende. Üst tarafta daha fazla çektirirsem truss rodun yapamadığı yapar diye düşündüm işe yaradı.
 
Geri
Üst