Roland Jazz Chorus

Merhabalar. Forumda biraz araştırdım ama böyle bir başlık açılmadığını gördüm. Yakın zamanda da bu amfiden almayı düşünüyorum. Bilgilerinizi paylaşabilirseniz mutlu olurum :) teşekkürler şimdiden.
 
Hakikaten açılmamış başlığı :D Şahsi kanaatime göre en parlak ve tiz ve saf clean sesini veren amfidir. Üzerindeki tremolo ve reverbi çok başarılıdır. Pedallarla uyumu harikadır. Karakteristik bir soundu olmadığı için her türlü screamer/drive pedalının direk özelliğini aktarır hoparlörlerinden. Yine tek tük başarılı analog transistörlü amfiye göre kanaatimce en başarılı ve pay olarak en büyük lokmayı yiyen amfidir. (Diğerleri için Tech 21 Tm60/30, Randall Rg/Warhead, Fender princeton/deluxe 112, Peavey Bandit/Vypyr Pro )
 
pedallarla çok barışık bi amfi değildir. nispeten edepli kullanıcılar içindir.
her şeyi yaptım satmamak için ama 2 ay kullanıp satmak durumunda kaldım.
eğer geniş ve vazgeçilmez bir pedal setin varsa @Grimreaper21'ın bahsettiği SS amfilere bakabilirsin.
satmamakta çok direndim çünkü duyduğum en temiz ve dengeli üç clean amfi tonundan birini bu aletten aldım.
 
kalite aynı ama fonksiyonlar, ve speaker değişiyor tabiki farklı duyulur. 12" var 10" var 2x12" var.
Blues rock çalan görmedim ama klavyecilerin ve bağlamacıların kullandığını çok gördüm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Gördüğüm kadarıyla fonksiyon olarak da 120 ve 40 arasında 2. kanal haricinde herhangi bir fark yok. Jc-77 modelini hesaba katmayarak söylüyorum.
 
Jc-120 için konuşmak gerekirse zaten şanını borçlu olduğu çok berrak bir clean tonu var. Ben uzun süre geç kırılan bir tüplü ampli aramış sonra kriterlerime uyan modeller çok uçuk fiyatlı olduğundan jazz chorus'a yönelmiştim.

Aldığımdan beri hiç pişman olmadım. Pedallar ile kesinlikle çok iyi anlaşan bir ampli, fx loop sayesinde stereo çalışan delay ya da farklı modülasyon pedalları ile gayet iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Spring reverb ve dahili stereo chorus efekti ile hiç pedalsız dahi sıkılmadan çalınabilecek bir ton veriyor. Ayrıca 2 girişinden birini synth gibi harici ses kaynakları ile kullanmak mümkün.

Ses seviyesi epey yüksek ayrıca boyut ve ağırlık olarak da hatrı sayılır. Bunları da göz önünde bulundurmakta fayda var.
 
Geri
Üst