Avatar: The Last Airbender

nickelodion'un inanılmaz çigi dizisi. şu ana kadar 2 sezonu yayınlandı (40 bölüm) ve dünya üzerinde hatırısayılır bir fan kitlesi var. hatta tv.com a gore yeni sezon bçlümleri çıkmadığı halde en fazla tv tarihin en fazla 5. reyting alan dizisi.

http://www.tv.com/shows/topshows.html?tag=subnav;highest_rated_shows

konu kısaca şoyle: dunya 4 ulusa bolunmuştur. hava su toprak ateş. (klasik çin miti). ve gunun birinde ateş ulusu butun uluslara saldırmaya ve onları hegamonyası altına almaya başlar. avatar dunyada 4 elementide bukebilen tek kişidr ve surekli reenkarne olan aşmış insandır. ve her reenkarne sırasında farklı bir ulustan çıkar avatar. son avatar 12 yaşında bir hava bukucu olan aang dir. 100 seneye kaza esri bi buzulda donmuş halde kalır. 100 sene sonra onu katara(su bukucu) ve osakka (inanılmaz espirilere sahip karakter) bulur ve dunyayı kurtarmak için avatara yardımcı olurlar.

2. sezonda toph (aşmış bir toprak bukucu kız demirir buktu ya) ile tanıştılar. 3. sezon (book 3 fire) muhtemelen avatar ateş bukmeyi oğrenecek ve 27 nisanda gosterime girecekmiş araştırdığım kadarıyla.

karakterler inanılmaz yapılmış. dovuş sahneleri muhteşem zaten animatorlerin bu çizgi diziyi yapabilmek için uzakdoğu sporları eğititmi aldığı biliniyor. hatta water bender lar "tai chi", earthbender lar "hung gar", firebenderlar "northern shao lin(orjinal ismini bulamadım. daha basit anlamda gerçek kung fu)", airbender lar(ki tek air bender aang) "bau gau" yu kullanıyor.

ayrıca sinema filmi çekilicek. muhtemel bir 3 lemeden soz ediliyor ve yonetmen koltuğunda m.night shyamalan var
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
avatar ın 3. sezonun 5 bolumunun adı belli olmuş. ve herkesin bu kadar suredir beklediğine değecek gibi daha ilk bolumu gosterime girmeden izleyicilerden 10 uzerinden 9.7 almış (o nasıl oluyor anlamadım tabi). işte 5 bolum şoyle

The Awakening

The Headband

The Painted Lady

Sokka's Master

The Beach
 
"Live action" tabir edilen uyarlama, yani animasyon filmlerin gerçek oyuncularla film olarak beyaz perdeye taşınması bu animasyon için de yapılacak. Projenin başına getirilen isim benim pek sevdiğim, ama bu projenin içine girmesi hiç de hoşuma gitmeyen "M. Night Shyamalan". Filmin hem yazarı, hem prodüktörü hem de yönetmeni olacağı söyleniyor. Bakalım ne çıkacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
senaristi olması benimde hiç hoşuma gitmedi. ama yonetmen ve produktor olması filmin en azından sokakta yuruyen iki çinlinin "sen niye bana doğru yururyorsun" diye dovuştuğu turlerden olmaması konusunda içimi rahatlattı. benim asıl merak ettiğim oyuncuları. animasyonunda bu kadar guzel dovuş sahneleri varken gerçeğinin bayağı aşmış dovuş sahnelerine sahip olması gerekiyor akabinde elementleri bukme sahnelerinin doğal gorunmesi gerekiyor ki bu da çok iyi bir efekt ve goruntu yonetmenliğini gerektiriyor. bekliyoruz bakalım ne çıkacak.
 
selamlar...

sinemaya uyarlarlanıcak olmasına çok sevindim.muhtemel bir üçleme olacak olmasına kısaca bittim :) anime tek kelimeyle mükemmel,cnbc-e deki türkçe dublajda harika umarım shyamalan'da harika bir iş çıkarır!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
bence orjinal seslendirmeyle izlemelisin. bizi 2. sezon (20 bolum) ü 1 gecede izlemiştik ve 2-3 gun etkisinden kurtulamadık. 3. sezon çok bomba olacak gibi soylentiler var. bakalım sabırsızlıkla ayın 27 sini bekliyoruz. şafak 11 :D
 
selamlar...

ilk sezonu bir solukta izledim; tek gecede harika yahu :) çok güldüm çok eğlenceli gerçekten! ateş ülkesi sürgün prensinin amcası harika bir karakter. herkese kesinlikle tavsiye ediyorum hangi yaşta olursanız olun!
 
panik_431 demiş ki:
Vidalgo_reloaded demiş ki:
panik_431 demiş ki:
ben sadece bir bölümünü izlemiştim...bu avatar su,toprak,ateş vs...hepsine hükmeden biriydi...öyle değilmi.

evet o. 1. ve 2. sezonu tamamen izle derim gerçekten zevk alacaksın

ya ben izleyemiyorum yurtda olduğum için bunun dvd&vcd'si yokmu?

varda turkiyede satışa çıktımı bilmiyorum. sanırım 2. sezon 15-20 arası bolumleri de son olarak dvdyle piyasaya çıkmış. Tv çekimleri inetrnetten indirilebiliyor.

4thtimesarkhe demiş ki:
selamlar...

ilk sezonu bir solukta izledim; tek gecede harika yahu :) çok güldüm çok eğlenceli gerçekten! ateş ülkesi sürgün prensinin amcası harika bir karakter. herkese kesinlikle tavsiye ediyorum hangi yaşta olursanız olun!

iroh muhteşemdir ya. sen onu 2. sezonda izlemelisin asıl bombaları orada patlatıyor. hele gruba toph diye bir earthbender katılıyorki osakka yla birlikte yarıyorlar bizi. hele bide 2. szeondaki dovuş sahneleri varki bizi bizden alıyor. bide 3. sezonun uzama sebeplerinden biri iroh u seslendiren dublajcının olmesi. onun yerine yeni birini almışlar.

ha bide 3. sezonla ilgili spoiler lar:

Aang's Firebending Teacher
Fire Lord Azulon's Speculation
Katara's Special Water?
Aang Really the Last Airbender?
Princess Ursa and the Order of the White Lotus
What happened to Zuko's mom?
Birth of Aang/Air Nation Info/Temples (Theories, Discussion & Poll)
Has Azula killed The Kyoshi Warriors
Will the war really end? (Ideas for Season 4)
Is Momo a Bender?
"No Book Four: Air" Theory
The Dark Avatar Theory
Could a Female be Fire Lord?
What will need to happen for Zuko to become Fire Lord?
Fire Nation War Balloon (from episode 1.17)
Open Discussion: How much time until the comet arrives
The Guru from Appas Lost Days Episode
Is Toph a bad addition to the team?
Ba Sing Se Theories
Is Azula Really Evil?


orada sezon 4 le ilgili bir spekulasyon var. evet avatar başlangıçta 3 sezon için tasarlanmış olmasına rağmen 5 sezonaçıkaracakları yonunde soylentiler var. ayrıca 3. sezonda firebenderlarla buyuk bir savaş olacağı soyleniyor ve savaş sahneleri çok kalifiye olacakmış. avatarla fire lord un kapışacak olmasını saymıyorum bile...
 
selamlar...

ikinci sezonun da ilk 16 bölümünü izleyebildim; netten bulduklarım bukadar şimdilik. çok daha iyi olmuş ilk sezona göre özellikler dövüş sahneleri harika! benim favori bölümüm "(book two:earth)-(chapter nine-bitter work)" çok eğlendim yahu bu bölümde harika espriler var çok güldüm :LOL: toph en ilginç karakterlerden biri! sokka'nın da hatunlarla başı belada yahu nereye gitse karşısına bitane çıkıyor. "the chase" kitap iki sekizinci bölümün sonu da harika olmuş "the good the bad and rhe ugly" filmini gördüm biranda sanki :)...devamını sabırsızlıkla bekliyorum bende...
 
selamlar...

ikinci sezon sadece son bölümü izleyemedim 19. bölümüde türkçe bulamadım dolayısıyla orjinal izledim. onun da tadı ayrı ama sölemek isterim bizim arkadaşar kesinlikle çok daha başarılı dublaj yapmışlar! tek problem yaşının sesini alamıyoruz bizimkilerde 20 yaşında insan sesi geliyor ama çok daha başarılı buldum ben. bizimkileri övesim geldi birden nedense :) 3. sezonu bekler vaziyetteyiz bakalım aang daha neler yapicak...
 
Geri
Üst