Pan's Labyrinth / Pan'in Labirenti

Yapım : 2006, Meksika, İspanya, ABD
Tür : Dram / Fantastik / Gerilim
Yönetmen : Guillermo del Toro
Senaryo : Guillermo del Toro
Oyuncular : Maribel Verdu, Ivana Baquero, Ariadna Gil, Alex Angulo, Doug Jones
Görüntü Yönetmeni : Guillermo Navarro
Müzik : Javier Navarrete
Dağıtım : Bir Film
Süre : 1 saat, 59 dk.
Gösterim Tarihi : 6 Nisan 2007
Filmin Web Sitesi : http://www.panslabyrinth.com/
Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=Q5d4f1nyLgg

Hellboy, Devil’s Backbone ve Blade 2 filmlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent (El Laberinto del Fauno - Pan's Labyrinth), 2006 Cannes Film Festivali’ne Altın Palmiye için yarıştı. Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

filmi gerçekten çok merakla bekliyorum.neden 3 dalda ödül alıyorda en iyi yabancı film oscarını vermiyorlar anlamış değilim.konu ve yönetmen gerçektende iyi... Ayrica 26. İstanbul Film Festivali'nde gosterilecek...
 
kesinlikle izleyin derim, gerçek ile hayal arasında keskin geçişler yaşayan küçük bi kızın dramatik hikayesi gerçekten çok etkileyici, del toro ofelia'nın gerçek hayatı ile hayal dünyasını hem birbirine karıştırmamış, hem de ikisi arasındaki bağlantıyı çok başarılı bi şekilde kurmuş, bence yönetmenin en başarılı filmi ve benim de bu seneki favori filmlerimden biri ayrıca...
 
300'e mi gitsem yoksa bu filme mi diye bi 10 dk düşündüm ve en sonunda pan'ın labirentine karar verdim. Başta bi iki şüphe vardı kafamda ama sonra hepsi silindi. Sizinde dediğiniz gibi gerçekle kızın hayal dünyasını bribirine katmamış del toro. Ve buna ek olarakta iç savaş içindeki ispanya'yı da çok güzel anlatıyor. Bilmeyenler için aman dikkat diyorum çocuk filmi sanıp aman ne güzel efektler vardır alice harikalar diyarında falan dır diyip çolukla çocukla gitmeyin zira gayet piskopat sahneler de var filmin içinde. :D
 
Hellboy'un babası Guillermo del Toro'nun son filmi Pan's Labyrinth, afişiyle ve reklamıyla Tim Burton filmlerini anımsatıyor. Öncelikle uyarmak gerek, afişe ve reklamlarına bakıp da aman da aman ne güzel bir masalmış diyerek izleyebileceğiniz bir film sanmayın. Gayet de kan revan gösteren, bu masal değil olsa olsa kabus dedirtebilen bir film.

12- 13 yaşlarındaki Ofelia'nın kendi dünyası ve dışardaki gerçeklik arasında gidip gelen ve son derece sert görüntülerle de işlenen başarılı bir fantastik film, o masalsı dünyaya girmemeniz mümkün değil. Ama filmin gidişatına bakarsanız sadece bu masalsı görüntülerden oluşmuyor, bir bakmışsınız dışardaki hayat devam ediyor, orada bir şeyler yaşanıyor ve hiç de cicili bicili şeyler değil.

Film İspanya'da bir iç savaşın tam ortasında geçiyor. Ofelia ve annesi, annesinin yeni kocası yüzbaşının kaldığı yere giderler çünkü anne hamiledir ve yüzbaşı bebeği kendi yanında ister. Ofelia yetişkinlere göre "tuhaf" bir çocuktur ve yüzbaşıyla yıldızları barışmaz. Kitaplarıyla arasında bir bağ vardır ve sonradan bu bağ "periler"le de oluşur...

Anlatılan hikaye, ne kadar Harry Potter hikayesine benziyor gibi görünse de Guillermo del Toro daha farklı bir şey yapmaya çalışarak, bu masalsı görüntülerin yanısıra dış dünyadaki rezalet hayatı da vermekten kaçınmamış. İzleyici Ofelia'yı izlerken bir yana bölünüyor, dış dünyayı izlerken bir yana bölünüyor. Yer yer iki dünya arasında da kalıyoruz. Yine de karmakarışık değil hatta filmin dramatikliğini de arttırıyor bu geçişler. Ayrıca son derece sert ve vahşi sahneler de mevcuttu, peri masalı derken uçuşan kelebekler, çiçekler izlemiyoruz yani. Zaten filmin vizyona girmesinden 1 hafta sonra afişe aileler için bir uyarı ekleniyor, çocuklar için şiddet görüntüleri olabilir gibi bir uyarı... Yerinde bir uyarı olmuş zira bazı görüntüler hiç de "aman çocuklar hiii desin, yetişkinler gülsün" cinsinden değildi. Gayet de heyecanlı, kanlı sahnelerdi.

Film, teknik olarak gayet doyurucu, hiç bir özensizlik barındırmıyor. Bu türü seviyorsanız eğer, bu filmde fantastik bir filme yakışan ne varsa izleyip gözlerinize iyilik yaparsınız. Ancak, konu olarak çok da bayıldığımı söyleyemeyeceğim. İki dünya arasındaki geçişler güzeldi ve az önce de yazdığım gibi dramatizmi iyice arttırdı fakat sanırım ben bu tip filmlerde gerçek dünyayı minimum oranda görmek istiyorum. İki dünyanın birbirine bağlandığı sahneler dışındakiler biraz rahatsız etti beni. Örnek vererek filmi izlemeyenlerin zevkini kaçırmak istemem. Küçük Ofelia'nın dünyası ve diğer taraftaki "biz büyüdük kirlendi dünya" ayrımının bilinçli olarak yapıldığının farkındayım, izleyicinin coşarak hayallerde dans etmesine izin vermiyor yönetmen. Tam kaptırdığınız anda büyüklerin dünyasından gelen bir tokatla kendinize geliyorsunuz ;)

Çok iyi bir film, izleyin.
 
filmin bi yerde tanıtımını görmüştüm ama vizyona bu hafta girdiğini bilmiyodum ve indirmeye başladım filmi
sonradan öğrendim vizyona girdiğini daha inmedi film bakalım sinemada da izleyebilirim
 
selamlar...

hayatımda "dinlediğim" en ilginç ve bir o kadar da güzel masal diyebilirim kıaca.

yanlız sadece anlayamadığım bi konu var. ispanyol askerleri o kasabada oldukça baskınken filmin sonlarına doğru birden isyancılar kasabayı ele geçirdi yahu! sanki masal bitiyor hade arkadaşlar dercesine oldu gibi :roll:
 
Kasvetli rahatsız edici bir filmdi(Sevdiğim özellikler).Acımasız gerçeklikle paralel giden acımasız fantastik dünya,kaçış şansımızın olmadığını hüzünlü bir şekilde gösteriyor.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
film festivali için bilet almıştım; ama sınavım oldu gidemedim. şimdi herkes çok güzel diyor, üzülüyorum ah ahhh...
 
harika bir filmdi. hani izlersiniz, çıktıktan sonra içinizde bir hoşluk olur, o türden.
film boyunca yüzbaşına saydım içimden (pembe dizi izleyen teyzeler gibi: "gitme gitme gitme dur dur dur dur tü tü tü tü gitti bak niye gidiyosun ki sen şimdi fernando bekliyo seni orda allah allah"). filmin kötü adamı oydu.
gerçekten ağır işkence sahneleri var filmde. o +13 ü kesinlikle hak ediyor.
filmin en güzel kızmı en son kısmıydı.
-spoiler olabilir-
- oğluma babasının nasıl öldüğünü söyleyin
- adını bile bilmeyecek

oh dedim içimden :D
 
Yönetici Uyarısı: Mesajınız düzeltilmiştir. Konuyla alakasız özel söylemlerinizi özel mesaj yolu ile yapabilirsiniz.

filmin sonlarina dogru zaten bi yerden destek gelicek ozaman sayimiz bilmem nekadar olacak deniyordu yanlis okumadiysam eger:)
 
Fantastik film meraklısı olmadığımdan, filme önyargıyla girmiştim ama gerçekten çok iyi. iki dünya için de anlatımı çok iyi. Aslında ben iki dünya arasındaki geçişlere çok takılmadım..çocuğun dünyası da çocuk gözüyle bakarsan gerçeğe yakındı..çocuğun hayal dünyası da denebilir heralde..yaşadığı gerçeğin masalsı yansıması..ama diğer tarafta gerçekten hayat acımasızdı..faşizm de..
filme sadece fantastik dememek lazım. oyunculukların da çok iyi olduğunu (özellikle kötü adamımız,ofelia ve mercedes) söylenebilir. "Pan" ve "Nefes Adam" için fantastikçiler karar versin :)
Sonuç olarak bu yılın şimdilik en iyi filmi..(bence):)
 
bir öldürme sahnesi var,
==Spoiler===
adamın yüzünü falan darma dağın ediyor,vuruyor elindeki cisimle burnu falan kırılıyor falan ,düm düz oluyor resmen suratı,cok iğrenç bi sahneydi :)
 
jacksonke1n demiş ki:
bir öldürme sahnesi var,
==Spoiler===
adamın yüzünü falan darma dağın ediyor,vuruyor elindeki cisimle burnu falan kırılıyor falan ,düm düz oluyor resmen suratı,cok iğrenç bi sahneydi :)
O sahne bana direk "Irréversible" filminin sonunu hatırlattı,öldürüş şekli aynı sadece surat dağıttıkları aletler farklı...
 
Geri
Üst