Native Instruments Battery 2.15 , 3 bilmemkaç...

Arkadaşlar native instruments ın bu yazılımını kullananınız varmı? Varsa bize biraz bilgi versin.Program mevcut ama elimdeki wav dosyalarını bir türlü kanallara döküp işlem yapamadım.
 
battery2mainvr9.gif


Ben 1.0 versiyonunu kullanıyorum ama herhalde aynıdır. File menüsünde Load Cell gibi bir seçenek olması lazım. Oradan davul seslerinin olduğu klasöre gidiyorsun. Sonra Shift tuşunu basılı tutarken, mouse ile istediklerini seçiyorsun ve ok.

Şimdi sample'lar sırasıyla dizildi hücrelere (cell). MIDI kanalının out kısmına Battery'i koyduysan eğer, Key Editor (veya Drum Editor) ile davullarını yazmaya başlayabilirsin. Hücrelerin üzerindeki notalar Key Editor'deki notalar oluyor.

Bu işlemleri her seferinde yapmamak için Save Bank'dan kayıt etmeni öneririm. Ama sample'ların olduğu klasörü değiştirme sakın, sonra teker teker bulmak zorunda kalırsın.

Ayrıca sample'larına çektiğin ayarları tonları, ayrı bir klasöre yine sample şeklinde kaydedebilirsin. Böylece o sample'lar ile başka programlarda da çalışabilirsin. Bunu Save Kit ile yapıyorsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dostum yardımın için sağol ama sorunu tam anlatmadım galiba rastgele hücrelere (cell) bu ses dosyalarını bıraktım burya kdr eywallah ama ben bunları nerede dizip nerede dinleme şansı bulacam? alttaki loop sekmesinde yer alan play e basınca sadece o hücredeki sesi çalıyor.Map sekmesinde düzenleme yapamadım sanırım aşağıdaki sekmeler sadece seçili olan o hücreye hitap ediyor.Birde ben "Audio and midi settings" e gidip midi out ları kontrol ettim 2 seçenek var birisi "Microsoft 6S Wavetable SW Synth" bunu on yaptığım zaman ses dosyaları bulunan hücrelerden piyano sesi geliyor sanırım midi klavye görüyor değilmi? diğer seçenek ise MPU-401.Midi out u battery e nasıl atacam bu konuyada açıklık getirirsen süper olur =)
 
polski90 demiş ki:
MIDI kanalının out kısmına Battery'i koyduysan eğer, Key Editor (veya Drum Editor) ile davullarını yazmaya başlayabilirsin. Hücrelerin üzerindeki notalar Key Editor'deki notalar oluyor.

Yazmıştım ama baştan bir daha yazayım. Ha bu arada yukarıda ve şimdi yazacaklarım Cubase için geçerli.

appcubmr1ieq3.jpg


İlk önce bir MIDI kanalı açıyorsun. VST Inst. kısmına Battery'i zaten yerleştirmiştin. Şimdi bu kanalın resimde görülen 2 nolu kısmından Battery' i seçiyorsun. 1 nolu kısımdan ise varsa MIDI klavyeni seçiyorsun.

Bu kadar.

Birde ben "Audio and midi settings" e gidip midi out ları kontrol ettim 2 seçenek var birisi "Microsoft 6S Wavetable SW Synth" bunu on yaptığım zaman ses dosyaları bulunan hücrelerden piyano sesi geliyor sanırım midi klavye görüyor değilmi? diğer seçenek ise MPU-401

GM yi seç. Ama fark etmez Battery ile bir alakası yok. Eğer GM'nin davulları ile çalışmak istiyorsan resimdeki 2 nolu kısımdan GM'yi seç ve hemen oradaki kısımda chn: 1 yazan yeri 10 yap. Yani 10. kanal GM Drum oluyor.

alttaki loop sekmesinde yer alan play e basınca sadece o hücredeki sesi çalıyor...
Battery'nin üstündeki play tuşunu falan diyorsan onla şimdilik bir işin yok.

Senin yapacağın bir MIDI kanalı açmak,
kalemle bir kutu çizmek,
kutuya çift tıklamak,
çift tıklayınca açılan Key Editor' den kalemle davul yazmak ve nerden hangi ses çıkıyor bakmak.

Ben var gitmek. :LOL:
 
Geri
Üst