m-audio 1814 presonus firepod karşılaştırması

İyi akşamlar ilk olarak elimdeki sistemden bahsetmek istiyorum.M-audio firewire 1814 ses kartı,Alesis 16 kanal usb mikser,m-audio bx8a,behringer mic2200 preamfi,behringer mdx4600 kompresör.Ayrıca rode nt1a,shure sm57 ve shure pg serisi 4 parça dinamik 2 parça overhead mikrofonum var.Amacım evimde kaliteli davul kayıtları alabilmek.Sıkıntım ise zamanında yanlış yapmış olduğum ekipman seçimi.Şu anda 2 kanalı pre-amfiden,2 kanalı ses kartından,kalan 3 mikrofonu mikserden alıyorum.Mikserin outputundan ses kartının inputlarına giriyorum fakat cubasete audio channel açtığımda bir kanal olarak görünüyor mikserden gelenler.

M-audio fw1814 sanırım bu baya güzel bir kart fakat şöyle bir şey düşündüm acaba bu m-audio'yu satsam yerine presonus firepod gibi çok input açılabilecek bir kart mı alsam?? Bu kartın fw1814'ten eksileri artıları nelerdir?

Öte yandan baktım stüdyoların ekipman listelerine genelde hepsi bir digital mixer kullanmakta.Benim elimde alesis 16 kanal usb mikser var.Bunu satıp yerinde yamaha 01v2 denilen digital mixer'i mi alsam? Aklıma böyle bir çözüm geldi bu mikser hakkında bilginiz varsa biraz anlatabilir misiniz kaç tane outputu vardır,fw 1814 ile kullanımı bir sıkıntı yaratır mı? Elde etmeye çalıştığım input sayısına ulaşabilir miyim ses kartımıda kullanarak?

Daha sonra kafama takılan başka bir konu ingilizcesi yanlışsa kusura bakmayın ''Dual display''.Yani 2 ekran kullanmak bir bilgisayarda.Yine stüdyoların fotoğraflarını incelediğimde çokça rasladığım bir görüntü oldu.Ne işe yarıyor acaba kayıt programlarında ne gibi amaçlarla kullanılıyor?

Son bir sorum daha var yine presonusun eureka adlı mikrofon pre-amfisi hakkında bir bilginiz var mı? Focursite'nin pre-amfileri daha mı kalitelidir?

Sorularımı özetleyecek olursam;
*M-audio fw1814 ile presonus firepod arasında bir karşılaştırma.

*Presonus eureka mı focursite'nin aynı seviyede bir pre-amfisi mi?

*Elimdekileri en verimli kullanarak bilgisayarda mikrofon kullanabileceğim maksimum inputu açmak için ne gibi bir değişiklik yapmalıyım?

*Dual display nedir ve ne işe yarar?

Herkese teşekkür ederim iyi akşamlar..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bu kadar ayrıntılı olarak anlatan bir başlık varsa linkini verirseniz sevinirim araştırma yaptım merak etmeyin.
 
* M-audio fw1814 ile presonus firepod arasında bir karşılaştırma:
Yapman gereken teknik detaylarına bakıp karşılaştırman aslında.
http://www.turkrock.com/post155297.html+firepod#155297

* Presonus eureka mı focursite'nin aynı seviyede bir pre-amfisi mi?
http://www.turkrock.com/post94861.html#94861

* Elimdekileri en verimli kullanarak bilgisayarda mikrofon kullanabileceğim maksimum inputu açmak için ne gibi bir değişiklik yapmalıyım?
Mikser veya çok kanallı ses kartı kullanmalısın. Bir sürü başlık var.

* Dual display nedir ve ne işe yarar?
http://www.turkrock.com/post374593.html+tane+ekran#374593
Mahcem' in yazdığı 5) Ekran ve Ekran Kartı Seçimi yazısına bak.

Araştırmayı sadece burada yapmamışsındır umarım. Muziktek.net veya Google Türkçe sayfalarada bir bak. Trol dediğim için kusura bakma. Katılmaya devam edersen trolleri sende göreceksin.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
1.si zaten mahcem'in dual display hakkındaki yazısını okumuştum.Orda ne için kullanıldığı yazmıyor ne olduğu yazıyor.Zaten oda adı üstünde dual display.Ben kayıt programlarında ne gibi amaçlar için kullanıldığını sormuştum.Herhangi mikser yazısını okuyabilirsin yazmışsınız.Zaten aylardır bunun araştırmasını yamaha olsun,alesis olsun compel mağzaları olsun yapmaktayım.Sadece bilgisi benden çok daha yüksek olan insanların fikirlerini sormak istemiştim.Sonuçta elimdeki ses kartı ile en iyi sonucu verecek mikser nedir bunu anlatan bir yer yok malesef bilgi ve tecrübe istiyor.Firepod ve 1814 karşılaştırması içinse şöyle bir açıklama getirebilirim ki ben ilk başta elimdeki hardware'yi kullanarak bir şeyler yapmak istiyorum.2.seçimim firepod almak olacaktır.Preamfi konusunda ise haklısınız.

Tabi herkes abuk subuk mesajlar atabiliyor bende karşıyım buna çok laf kalabalığı,başlık kalabalığı oluyor ama sonuçta benim açtığım başlığın yararlı olduğunu düşünüyorum.Sizde laf atmak yerine bu linkleri verseydiniz böyle bir mesajlaşma bile olması gerekmeyecekti.Teşekkür ederim yardımınız için.Umarım insanlar,tecrübeli insanlar,bilgilerini benle paylaşmayı,tavsiye vermeyi uygun görürler iyi akşamlar.
 
Öncelikle elinizdeki kartlada yeterince giriş alınabilir. 1814 ün manası zaten o 18 giriş 14 çıkış tabi m-audio staış stratejisi olarak ev kullanıcısının kullanmayacağı dijital çıkışlarıda orada sayarlar. Neyse. Elinizdeki ekipmanla bütün kanalları tek tek kaydetmek zor olmasa gerek. Mesela miksere girdiğiniz mikrofonlardan birini tam sağa birini tam sola yatırırsanız birbirlerine karışmazlar ayrı kanallara kaydedebilirsiniz.

Kalan kanallarıda ses kartının üstündeki girişlerden tek tek alabilirsiniz. Üstündeki preamp larının kalitesi dışında (birde converter ları) giriş çıkış olarak çok büyük farklar yok Firepod ile 1814 arasında hatta 1814 daha geniş bir kart.

*Presonus eureka mı focursite'nin aynı seviyede bir pre-amfisi mi?

Bu soruya yine siz cevap verebilirsiniz çünkü bu tür aletlerin kendi karakteristikleri vardır sizin zevkinizi bilmek mümkün değil. Denemeyi yada ses örneklerini incelemeyi deneyin.

Maksimum inputu açmak için derken şu an kaç açıyorsunuz ki?

Çift monitör şu işe yarar misal bir tarafta kanalların kendileri bulunur diğer yanda mikser ve pluginleriniz vs. bu şekilde şarkı içindeki hareketleri gözden kaçırmadan plug inleride takip edebilir aynı zamanda mikseride incelersiniz daha çok yer demek basit olarak.

İyi günler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Toplamda 6 tane inputu mikrofon preanfili olarak kullanıyorum.Açıkladığım gibi 2 tane(cross ve trampet) input ses kartının kendi xlr girişinden,2 tane(altolar) preanfiden çıkıp ses kartının unbalanced inputlarına,2 tane(overheadler ve flortom)mikserden yine ses kartının unbalanced inputlarına giriyorum.Zaten overheadleri mikserde panlıyorum aynı şekilde flortomuda.Sanıyorum presonusun digimax gibi bir preamfisi var böyle bir şey alınabilir.Fakat bilgisizliğimi bağışlayın her stüdyoda nerdeyse bir mikser var yamahanın güzel modelleri var öyle bir şeyde alınabilir.Yani genel anlamda sizce ne alabilirim bu konudada fikrinizi söylerseniz çok memnun olurum.Teşekkür ederim tekrardan iyi günler
 
Ev kayıdı olduğu için stüdyo boyutlarında bir mikser biraz fazla gelebilir size. Öyle bir masa kalitesinin yanında çok büyük bir maddi yük. Ama istiyorsanız tabiki o boyda bir masa alıp bütün mikrofonları masa üzerinden gruplara yönlendirerek teker teker kaydetmeyi deneyebilirsiniz.

Ev için M-audio nun NRV10 firewire mikserini de tavsiye edebilirim. 6. mikrofonu direk giremezsiniz belki ama kalanını çok rahat bir şekilde kaydedebilirsiniz bu arabirim üzerinden.

Genel anlamda yeni birşey almak yerine elinizdeki ekipmanın bütün özelliklerini kullanmaya çalışın yeni alacağınız masa size ek olarak düşündüğünüz kadar çok şey sağlamayacaktır.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst