Sahne De Hotone Kullanan Arkadaşım Var Mı ?

Sahnede HOTONE Heart attack ve british invation kullanan arkadaşım var mı ? Var sa artıları eksileir konusunda kısaca bilgilendirir mi bizi acaba ?
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Sahnede kullanılabilecek kalitede aletler değil bence, portatif bir sahne setupı için düşünmüştüm, amfi 1x12 kabini anca sürebiliyor, yanına bi magnum ya da caliber şart, bir de tonu iyi şekillendirmek için 10 band eq gerekli tahminimce çünkü üstündeki opsiyonlar çok kısıtlı, hepsini alt alta yazınca orta halli bir combo amfi almak aynı paraya denk geliyor.

Nasıl kullanılır; rectifierın o hafif kumlu soundunu seviyorum, evimde, tatilde de adi pc hoparlöründen dinler gibi sound istemiyorum denip kendi ufak kabiniyle alınabilir, evde pratik için kullanılabilir ancak daha ötesi olmaz, gerçi onun yerine de IdCore40 alınır kütür kütür kullanılır, veya daha taşınabilir olsun diye Idcore 10 alınır, daha bile ucuza gelir. Tabi bunlar heart attack için, diğer modeli denemedim.
 
arkadaşlar merhaba

Hotone British invasion (vox ac30) muadili anfim var. Evde eski 30w anfimden bozma kabin ile kullanıyorum. Clean tonlarından memnunum.

Sorum şu olacak. Bar sahnesi yapacağız. Ekipmanlarım anfi simulatörü hariç tam (reverb,delay,whammy,wah,drive dist,modfx vb..)

Herhangi bir anfi simulatörü ile birlikte DIbox+ cab sim almak yerine bu anfiyi mixere pre-amp olarak çıkabilirmiyim?

Bu anfiden sadece clean ses alıp arkasındaki (send-return) kısmını dijital seslerde sinyal kaybı olmaması için kullanmak istiyorum aslında.

Sizce nasıl olur?

Hotone british-- wah --- drive --- comp--- Digital fxler (chorus,phaser,flanger vb.) send---delay---- reverb--- return


Bunların arasında mixer out için uygun bir yere Redbox veya MS pozitron DI 4*12 cabsim li bir pedal satın alıp koyabilirim.

Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Sahneye bence watt olarak yetmez. Önerim Vox MV50 serisi olacaktır. Dün Clean modelinden satın aldım. Provada 4x12 kabine bağladım sesini yarısından öteye çıkaramadım. İnanılmaz volüm var. Sahneye yetecektir.

Ayrıca mini olması da ayrı avantaj. Clean almamın sebebi pedal platform olarak kullanma amacım. Bu anlamda gerçekten çok başarılı bir amfi hala şaşkınlık içerisindeyim...
 
Devasa setup varsa bilemem ama benim setupımda phaser-delay-reverb var. Sinyal kaybı olmadı.

Drive'ı pedallardan alıyor olmanız lazım ama onu da belirtmek gerekir.
 
Şimdi aslında sorum şu ;

Tabi drive pedallardan alıyorum. Anfiden sadece clean ses alıyorum aslında. Bir de fx loop u kullanıyorum. O yüzden evde kullanırken bir sorun yaşamıyorum fakat;

Soru şu ki : Çalacağımız barların hiçbirinde amfi yok. Mixer çıkışlı hep. Analog setup ta ilave olarak kabin simulatörü kullanmam gerekecek diye düşünüyorum.

Ya bir preamp + analog setup ( analog setup arasına fx loop pedal buldum onu koyabilirim aliexpressten alıp) + cab sim -- mixer

Yada send return devresi olan bir preamp bulup (araştırdım pek yok) + analog set up+ cabsim+ mixer yapılacak anladıgım kadarıyla

DIbox sinyal kaybı için gerekli midir? bu konuda hicbir fikrim yok
 
Geri
Üst