Efect Ünitesi (front Amp)

Preampsız veyahut preampı iptal edilebilen pedal ünitelerini burada paylaşabilir misiniz? Başlığım uçmuş o yüzden genel yeni bir başlık açtım. Nova System Line 6 m9 gibi amfiye doğrudan girip kullanabileceğimiz aletler. Şimdi baktım zoom g3 veya zoom g3x'tede bu özellik var doğru mudur? Pedalın arkasında aktif pasif preampı iptal ediyor sanırım? Paylaştığınız efect ünitelerini birde diğerleriyle kıyaslarsanız sevinirim.
 
Kullandığım bir şey değil ama peşindeyim, fractal fx8 , amfi ile kullanmak için tasarlanmış, modelleme falan yok sadece drive ve efekt , pahalı ama. İmkanın varsa mutlaka araştır derim. (modellemeden kasıt amfi kabin modelleme)
 
Preampı iptal edebildiğiniz aletler var. Ancak cihazlara giren ve çıkan sinyal cihaz içindeti türlü devrelerden deçtiği için doğallığını kaybediyor. Gitarı direk amfiye girdiğinizdeki ses ile prossesör üstündeki preampı iptal ettiğinizdeki ses/sinyal ciddi derecede farklı olabiliyor. O açıdan eğer amfi preampını kullanacaksanız ve amfinizdeki send-return de paralel özellikli çalışmıyorsa Zoom-Boss GT serilerinden uzak durun. ad/da konvertörleri kaliteli cihazlara bakmanızı tavsiye ediyorum, Mesela TC electronics modülasyon ünitelerinde input sinyalini Digital konvetörleren geçirmez effectleri de paralel mantıkla işler.
 
Son düzenleme:
Preampı iptal edebildiğiniz aletler var. Ancak cihazlara giren ve çıkan sinyal cihaz içindeti türlü devrelerden deçtiği için doğallığını kaybediyor. Gitarı direk amfiye girdiğinizdeki ses ile prossesör üstündeki preampı iptal ettiğinizdeki ses/sinyal ciddi derecede farklı olabiliyor. O açıdan Zoom-Boss GT serileri çok sıkıntılı uzak durun. ad/da konvertörleri kaliteli cihazlara bakmanızı tavsiye ediyorum, TC electronics modülasyon ünitelerinde input sinyalini Digital konvetörleren geçirmez effectleri de paralel mantıkla işler.
BU doğru , zoom g2 kullanıyorum arada, direk sisteme girdiğinde idare ediyor, ama modellemeyi kapatıp (preamp iptal edip) amfiye girdiğinde berbat bir ton geliyor, gerçi bilemiyorum ben uğraşmadım ama eq ayarlarıyla falan adam edilebilir mi emimn değilim ,daha önce de line6 pod (fasulye) vardı oda doğrudan sisteme girdiğinde başarılı ama modellemeyi kapatıp amfiye girdiğin zaman oldukça kötüydü.
Birde bunlar haricinde kullanımı çok daha basit cihazlar var örneğin trex soulmate, buda bence dikkate değer.
 
Aslında şu var ampli önünde clean kanalda zevke gore istenilen distortion pedal +yanına effect pedal koyularak input tan girilebilir fx send return şart değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ben drive tonunu pedalımdan alacağım. Modulasyon reverb ve delay efectlerini kullanacam. Zoom g3 veya g3x için reverb ve delayı çok başarılı denmiş yabancı forumlarda. Bana da en çok reverb ve delay lazım.
 
Reverb ve delaylerin algoritması işlemcisi aynı mı? g3 ve ms70cdr'de. Yani ton iyi olsun çok aşırı seçeneğe ihtiyacım yok. Birde Vox tonelab ex var benzer bir ürün.
 
İç detaylarını bilmiyorum ancak kalite farkı yok diyebiliriz.Ms70 de preamp olmaması daha transparan bir ton almanızı sağlar ancak g3x de her çeşit setup kurmanız mümkün expression pedal da avantajı.Bende g3x kullanıyorum analog pedallarımı sattım parasına göre güzel alet.Tonda cımbızlama yapmıyorsanız sizi mutlu edecektir.
Öncesinde de tonelab kullanıyordum ancak çok limitli bir alet ve ex çok pahalı bana göre heleki sadece efektler için.
 
Geri
Üst