Yamaha Hs50m Vs Yamaha Hs5

Odam çok büyük değil, ancak bas tepkileri açısından da HS5 yerine HS7 tercih ettim. 10 gün öncesine kadar DORE'de çok ucuzdu. Hediye çeki vs. ile çiftini 1350 TL'ye alabiliyordunuz. Ancak şu an en ucuz Gaziantep Yonka Müzik. Havale indirimiyle, kargo dahil 1450 TLye aldım. Kabloları da mogami/neutrik olarak yaptım (ekstradan tabi). Kayıt ve miks için uygun olduğunu düşünüyorum HS7'lerin.
 
Son düzenleme:
Yan yana hs ve lsr'leri geçişli olarak dinleme imkanınız oldu mu? ben studyoda yan yana test ettikten sonra ev için jbl'leri alma kararı aldım, çünkü bariz bir detay farkı var, belki dinlediğiniz ortamla da alakalı olabilir denge hissiyatınız. akustik olarak düzenlemesiz veya küçük-yankılı bir odada basslar abartılı ve uğultulu duyulur, yamaha'nın bass frekans başarımı daha zayıf olduğu için sizin odanızda daha dengeli tınlayabilir, ama bu onu objektif olarak daha dengeli bir monitör yapmaz. İşlevsel açıdan; bassları kontrol etmekte güçlük çektiğiniz kadar küçük bir odanız varsa hs serisi alınabilir evet. Bir de yeni çıkan IK Multimedia iLoud Micro Monitörler var, yurtdışı forumlarda övgüler alıyor, boyutlarına göre değerleri çok iyi, fiyatı biraz pahalı olmasa alır denerdim mutlaka.

2 sene kadar önce LSR308 ve HS8'i yan yana deneyimleme şansım oldu. 308'i açıkça beğenmedim. Özellikle midlerde başarız buldum. Frekans cevabı testine falan tabiki sokmadım ama kulağımın duyduğu kadarı ile 308'ler HS8 kadar flat değil "bence"... HS8'de bass başarımının zayıflığına dair henüz ne bir deneyimim nede başkasından bir duyumum oldu. HS5'leri bilemiyorum. Ayrıntılı şekilde düzgün akustik düzenlemesi olan bi odada deneme fırsatım olmadı.
 
Bende HS5 var çift olarak. Gayet memnunum. Eğer amaç vst'den gitar çalıp kayıt yapmak ise gayet kullanışlı. 308'i bilmiyorum ama yamaha için söylenen şu laf vardır, 'eğer miksiniz bu hoparlörler ile iyi ses veriyorsa her yerde iyi ses verecektir.' Bas tepkisinin az olması yanıltmasın zira bunlar referans monitörleri, mutimedia amaçlı kullanılmamaktalar en nihayetinde.

Buna aldanıp özellikle gitar kayıtlarında EQ ayarlarından bası kökleyenler sonradan mikslerini normal monitörlerden dinlediklerinde aşırı basta boğulmuş bir ton bulabiliyor, buna da dikkat etmek gerekir.
 
Geri
Üst