Rg1570 Için Manyetik Tavsiyesi

Selamlar;

Ibanez RG1570 gitarımın(HSH) sap ve köprü manyetiklerini değiştirmek istiyorum. İnternetten bir çok marka model baktım/izledim fakat sonuçlar yanıltıcı olabiliyor, keza kararsızlıkta işin içine girince saç baş yoldurduğu anlarda mevcut. Bugüne kadar benimle aynı gitarı kullanan, eline geçen humbuckerlar hakkında bilgi sahibi olanların tecrübesinden faydalanmak isterim. Gitarın üzerinde şu an Ibanez V8-V7 humbucker, single olarakta midde DiMarzio HS-4 mevcut.

Kısa ve öz humbuckerları değiştirmek/yükseltmek istiyorum. Cleanler benim için önemliydi onu da zaten mid'e taktığım HS-4 ile çözdüm ayrıca HS-4'ün kendine has olan o drive tonu da çok hoşuma gidiyor dip ise yok denecek kadar az.(bilmeyenler için söylüyorum HS-4 bir aralar Malmsteen'in kullandığı manyetik.)

Tarzım; Hard Rock, high gain ağırlıklı olmak üzere nadir blues ve metale de kaçıyorum. Sustain ve harmonikler benim için önemli bir kısım. (Hard rock'tan kasıt crunch ile high gain arası klasik boostlanmış 80ler drive)

Köprüde yırtıcı tiz riff-ritm vb. tonları alırken sapta tarzıma yatkın dolgun bir solo tonu istiyorum. Shred ve sweep olayı benim için önemli. 2 ve 4. pozisyonlarda nasıl ton elde edeceğim çok önemli değil fakat olumlu farklılık bir artı katar tabii ki.

V8-V7 set çok boş ve güçsüz geliyor açıkçası özellikle driveda, cleande ise eq kıskı hoşuma gitmiyor malesef.. Manyetikler beni " Uğraşmak yerine acaba gitarı değiştirsem mi?" moduna bile soktu. Hele bir de LTD EC serisi ince sap, les paul büyüsüne kapılmışken..

Önerilerinizi bekliyorum,

Sevgiler, saygılar..
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Köprü; Seymour Duncan Full Shred TB-10
Orta; DiMarzio HS-4 YJM Single
Sap; DiMarzio Evo

Sizce bu kombinasyon nasıl? çok mu cacık oldu acaba..
 
Geri
Üst