Hoparlör Verimliliği

Arkadaşlar hepimizin ortak hayali, evde oturma odamızda 100 watlık bir amfiyi full seste çalabilmek olsa gerek ancak ben bu yaşıma kadar 1 watlık bir amfiyi bile evde doğru düzgün çalamadım. Malum apartman dairesi problemi.
İyi attenuörler de pahalı. Aklıma şöyle bir şey geldi sizinde fikirlerinizi almak istedim. Evde 1*12 lik ve 100 db ( yani 1 metrede 1wat güç altında 100 desibel ses veren hoparlör) hassasiyeti olan bir hoparlör kullanmak yerine 2 tane 10 inchlik ancak 95 db hassasiyetinde hoparlör kullansak, hemen hemen amfinin master volumunu 2 kat fazla açabiliriz. Belki daha da fazla. Bu durumda hoperlörler verimsiz olduğu için kendinden ses şiddeti düşecektir.
Sorun şu ki bu teoride güzel ancak pratikte ne olur belli değil. Acaba deneyeniniz oldu mu? Gerçekten avantaj sağlar mı yoksa two note torpedo almanınçaresini mi arasak.
 
2 farklı Celestion kullanıyorum. Biri Vintage 30, diğeri Heritage serisi G12-65. İlki 100db, ikincisi 97db. Bahsettiğiniz durum doğru. G12-65 ile amfiyi daha çok açabiliyorum. Verimsizlik kötü birşey değil bu seviyelerde. Hoparlör karakteri. Kullanabilirsiniz bu avantajı.
 
Geri
Üst