Nikola Tesla

slm

idolllerimden birisi anlaşılmamış dahi kitabında da çok güzel sürükleyici bi dille anlatılmış herkezin okumasını tavsiye ederim o dönemlere geri götürüyo insanı.Adam bundan 100 yılk önce şuanda kullandığımız bi çok şeyi kabaca icat etmiş ama o dönemde kimse bunu farketmemiş yada rant kavgası yüzünden kötülenmiş buluşları..
 
Tesla'yı bende herkes gibi bilmiyorum en başta. "Helal Edison'a be, adam sayesinde aydınlanıyoruz sorunsuz şekilde" derdim. Zamanlar araştırdıkça alternatif akım ve mucidi ile tanştım. Edison ve Westinghouse'un sırtından nasıl paralar indirdiğini, onunsa nasıl bir otel odasında yalnız başına öldüğünü okudum.

Tesla'nın yapay yıldırım yaptığı konuşuluyor. Ne derece doğru bilmiyorum ama.
 
slm

tesla coil doğru yapay yıldırımlar üretti tesla ama en büyük deneyinde 1.5km lik elektrik arkları(yıldırım) yaptığı ve bunların 10 km uzaktan bile seslerinin duyulduğu yazıyor kitapta... şuanda tesla coil tekrar yapanlar internette şemalar bunun için gerekli ekipmanlar ve tesla coil çalışırkenki videolar mevcut you tube ta aratırsanız büyük küçük bi çoğuna rastlarsınız..
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Elektrigi 1.5km boyunca nasil izole etmis acaba? Bende yuksek voltaj uretmistim ama bobinin cikislarindan birbirine atliyodu araya ne koyarsam koyayim bu yuzden ancak 5 cm filan atlama yaptirabilmistim.
Bedava elektrik ureten kule hakkinda bilgi verebilir misiniz.
 
Tarih hep böyle olaylarla dolu hep alanında iyi olanbirilerinin önü kapatılmak istenmiş.Kimbilir o zamnalar Teslaya daha imkan verilseydi neler neler yapılacaktı.Ama bu kadar şeyi hırs yapıp edisonu geçmek içinde yapmış olamaz mı?
Farketmez favoridir Tesla
Teslayı ilk kez red alert diye bi oyun oynarken okumuştum :) ve merak edip az biraz araştırmıştım bence bir zeka abidesi :)
 
Tesla, yaklaşık 2 metrelik boyuyla kendi dönemine göre oldukça uzundu. Narin yapılı, beyaz tenli, mavi gözlü ve dalgalı kahverengi saçlıydı. Her zaman resmi giyinirdi.

Tesla saplantılı biriydi, garip huyları ve fobileri vardı. İşlerini üçerli gruplar halinde yapardı, ve numarası üçe tam bölünebilen bir otel odasında kalmak konusunda ısrarcıydı. Tesla mücevherden, özellikle inci küpelerden iğrenirdi. Temizlik ve hijyen konusunda çok titizdi. Yuvarlak nesnelere ve kendisininki dışında insan saçına dokunmaktan hoşlanmazdı.

Tesla güvercinlere özel bir ilgi duyardı. Parkta beslediği güvercinler için özel yemler sipariş eder ve güvercinlerin bazılarını otel odasına getirirdi. Hayvanları severdi.

Resmi yemekler dışında her zaman yalnız başına yemek yerdi, ve hiçbir koşul altında bir bayanla tek başına yemek yemezdi.

Tesla hiç evlenmedi. Bekar ve aseksüel olmasının bilimsel yeteneklerine yardımcı olduğunu düşünüyordu...

(wikipedia'dan)
 
bi osilator hikayeside var hala çözülememiş sanırım.. ozamanki labortuarında yapıp frekansını ayarlayıp tüm manhattan da ufak bi sarsındıta sebep olduğu yazıyordu.. aslında o dönemde rezonans teknolojisini kabaca bulmuş. kitabın bi bölümünde şöyle yazıyordu..
"doğru frekansta titreşimle dünyayı bile 2 ye bölebilirim" şeklinde bişey var... bu bi cam bardağı aynı frekansta ses vererek kırmak gibi bişey sanırım... nekadar mümkün :D o bilinmez...
 
Kocaman bir dağın tepesine koca koca lambaları dizip hiçbir ara kablo olmadan sadece manyetik kuvvet ile hepsini yakmayı başaran. Odasında labatatuarında yıldırımlarla oyun oynayan..

Yaptığı projeyle edisona nobel ödülü kazandıran ( Tabi Nikola tesla bunu hakederken )

Daha neler anlatırım neler. Hayatımda saydığım dahiler arasında..

Herzaman Nikola tesla gibi olmak için çalışmak lazım..
 
Bite_the_Pain demiş ki:
zahayne demiş ki:
Edison tesla ile dalga geçemez,çunki onu o kadar fazla kıskanıyordu ki;
.

"O zamanlar New York'da Pearl caddesindeki ilk laboratuvarında akkor lambası için pazar aramakla meşgul olan Edison'a rastladığı zaman Tesla, gençlik heyecanıyla, kendisinin bulduğu alternatif akım sisteminin açıklamasını yaptı. Bu düşünceyi derhal ve tamamen kestirip atan o büyük adam, "Sen teori üzerinde vaktini harcıyorsun" dedi."

kaynak vikipedi...


aslına bakarsan başka yerde okumuştum ama size alıntı yapıp bi yerden göstermek gerekiyor... o yüzden viki den buldum....

dalga geçmekten kastım bizzat kendisi ile(tesla ile) onu küçümsermiş...

edison ve westinghouse, tesla'nın hayatını zehir ettiler. edison tesla'nın elindeki kir olamaz...
 
mükemmel insan hatta insan ötesi bi varlık insanlara 100 yıl sonra görecekleri teknolojiyi göstermiş ama edison ve şirketi yüzünden engellenmiş yarı dahi yarı deli kişilik.1000 yılda bi daha zor gelir böylesi...sırpça,almanca,ingilizce,fransızca ve italyanca biliyodu ve bu yabancı dilleri bu dillerde yazılmış kitapları okumak için öğrenmiş.teslanın long island'da bulunan kulesini abd kendi güvenliğine zarar verdiği için yıkmasıda ilginç :? daha birçok şey var.bu adam ayrı bi kişilik bence.tesla şimdi olcaktı varya dünya mükemmel bi yer olurdu tabi onu engelleyen çıkmazsa...
 
Tesla, Edisondan 10 kat daha iyi bir bilim insanıdır. Kendisi edison tarafından kazıkta yemiştir. Ancak Alternatif akımla aslında Edisondan daha çok konuşulması gerekir. Tesladan adını almış rock gruplarıda vardır Tesla ve ACDC gibi :)
 
selamlar
böyle bir başlık açılıp tek bir olumsuz eleştri almaması bile bence yeterli

hepimizin bildiği gibi üretilen elektriğin önemli bir miktarı iletim sırasında bakır kablolarda harcanıyor havadan iletildiğinde neler olurdu düşünsenize...
 
arkadaşlar eğer biz bugün gitar çalabiliyorsak bunu teslaya borçluyuz o yuzden ben nicola tesla başlığının sabitlenmesini(bu konuda ciddiyim) ve forumda nicola tesla adına e-hayrat açılmasını öneriyorum :D


şaka bir yana bizim elektro çalabilmemizi sağladı adam ya!!!


alternatif akım ve manyetizma ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptı ve manyetik akı yoğun luk birimi de onun adıyla anılır (tesla=weber/metrekare ve weber=manyetik akıbirimi; => tesla=birim alandaki manyetik akı birimi :D)


arkadaşlar kinetik enerji,elektrik enerjisi ve manyetizma arasında bir bağlantı vardır yani bir elektrik motoru elektrik enerjisini manyetizma sayesinde kinetik enerjiye yani harekete çevirir yada bir barajdaki dinamolar kinetik enerjiyi yine manyetizma ile elektriğe çevirirler(alternatif akım buradan doğar ve son yüzyıldaki teknolojik ilerlemenin temeli budur).(bunların sebeplerini uzun uzun anlatmıyacağım :D)


işte bizim gitarlarımızda hareket enerjisinden alternatik akım üretir ve bu alternatif akım kablo ile amfiye gider amfi akımı amplike eder yani daha güçlendirir ve akım hoparlöre gider ve bu sefer elektrik enerjisinin manyetizmayla kinetik enerjiye donmesi ile hoparlor titreşir ve biz solo atar headbang yaparız :D



öneri:Nicola Tesla başlığı sabitlensin,gitarcı arkadaşlar bu adamın arkasından bi fatiha okusunlar.



not:Edisona bilim adamı diyenin alnını karışlarım :D edison 10 numara bi tüccardır kendi şirketinde çalışan bi sürü bilim adamı ile birlikte çok çok çok fazla uğraşıp çalıştırmayı başardıkları ampul (nası çalıştığını anlatasım geldi ama analtmicam uyumam gerek :D) ona mal edilmiştir.
 
Geri
Üst