Indie/alternative Için Tel,jack Ve Amfi Önerisi.

Merhabalar herkese yılbaşı gibi yeni gitar alacağım bu aldığım ilk iyi gitar alıcak benim ilk gitar bıraz sıkıntılı amfide öyle :D

Açıkçası bu tarz için ikinci el bir fender telecaster veya beyaz bir stroatcaster düşünüyorum. İkinci el jazzmaster bulursam alacağım tabii ki fakat hiç bulamadım :( forumda bir adet var fakat pahalı bana ortalama 2000tl civarlarında lazım :D zaten gitar çalmaya başlayalı iki hafta olucak.

Amfi olarak şunu düşünüyorum; Vox VX I - Elektro Gitar Amfisi
Üstünde efektlerin olması beni bu amfiyi almaya iten şey, sizcede bunumu almalıyım ?

Ve en son olarak jack kablosu ve gitar teli önerebilirmisiniz ? Yoksa amfinin yanında gelenle idare edeyimmi ?

teşekkürler
 
Öyle aman aman bir matlık falan da yok bu arada, hele ki drive arttıkça bu fark iyice aza iniyor yoğun kompresyondan ötürü. Bir de şu var, diğer teller kısa süre sonra o parlaklığını yitiriyor zaten. Elixir ciddi anlamda uzun bir süre benzer şekilde kalıyor. Uzun süredir başka tel kullanmıyorum, kullanacağımı da düşünmüyorum.
 
1) O tür için bu tür için gitar ve malzeme olmaz
2) Jazzmaster gibi gitarlar çok spesfik ve genelde pek versatile gitarlar değildir. Sevdiğin gitarist kullanıyor diye o gitarı alma
3) Tel ... yeni başlıyorsan 0.10'luk her tür marka olur
4) Jack, 40-50 tl'lik 2-3 metre kablo yeter
5) Anfi: Laney LG serisi, LG35R mükemmeldir reverbli, bulamazsan LG20 de olur fiyatına göre sesi süperdir. Reverb dışında efektli anfi kesinlikle tavsiye etmem. Küçük bir lambalı da olur; Ibanez valbee, Peavey Cub 10 gibi.
 
Geri
Üst