kulaklık

  • Konuyu açan murtazaman
  • Başlangıç tarihi
M

murtazaman

merhaba, ben arattım ve bununla ilgili bi şey bulamadım.. kulaklıklarla ilgili
aydınlatılmaya ihtiyacım var. yeni bir kulaklık almayı düşünüyorum..ve ilk kriterim yüksek ses.çıkışı oldukça zayıf bir player sahibi olarak en yüksek sesi veren kulaklıkların listelenmesi beni müteşekkir kılacaktır. ve bir de özellikleri ile ilgili bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..impedance nedir? kaç ohm ne ifade eder?
 
Eger Ingilizcen varsa su sayfaya bir goz at:

http://www.sweetwater.com/studio_monitors/studio-monitor-buying-guide.php

Sayfanin sonunda kulaklik cesitleri hakkinda bilgi var. Ben orada da bahsedilen AKG K240'i kullaniyorum, ses kalitesi, stereo yerlesimi mukemmeldir, ustelik son derece rahattir, saatlerce yorulmadan kullanabilirsin. Samimi olarak dunyanin en iyi kulakligi olduguna inanirim ve siddetle tavsiye ederim. Ustelik fiyati son derece makuldur (diger profesyonel kulakliklara kiyasla tabi).

Ses siddeti konusunda seni fazlasiyla tatmin edecegine de eminim.
 
domokun demiş ki:
Eger Ingilizcen varsa su sayfaya bir goz at:

http://www.sweetwater.com/studio_monitors/studio-monitor-buying-guide.php

Sayfanin sonunda kulaklik cesitleri hakkinda bilgi var. Ben orada da bahsedilen AKG K240'i kullaniyorum, ses kalitesi, stereo yerlesimi mukemmeldir, ustelik son derece rahattir, saatlerce yorulmadan kullanabilirsin. Samimi olarak dunyanin en iyi kulakligi olduguna inanirim ve siddetle tavsiye ederim. Ustelik fiyati son derece makuldur (diger profesyonel kulakliklara kiyasla tabi).

Ses siddeti konusunda seni fazlasiyla tatmin edecegine de eminim.

Link için teşekkürler. Yalnız sitede hemen hemen hiç kulakiçi tipi kulaklık bulamadım ve benim de almayı düşündüğüm kulaklıklar bu kategoriye giriyor. Yakın çevremde Sony, Philips ve Koss dışında herhangi bir marka henüz göremedim.
Bir de gördüğüm kadarıyla impedance denilen hadisenin yüksek olması + puan veriyor. Eski kulaklığım 16ohm idi. Belki de bu yüzden pek bir şey duyamıyormuşum.
 
Kişisel tecrübelerime göre kulaklığın boyutu büyüdükçe, aynı sinyalle aldığın output düşer. Yani ufak bir kulaklık sana daha iyi bir çıkış verecektir. Kulak içi modeller düzgün bir tercih olmuş.

Bunun yanında güzel kulaklık amplileri var çok da pahalı değiller, onlara da bi göz at
 
Sennheiser mx 500 kullanıyorum fiyat performans olarak gerçekten iyi.Ses kalitesi çok harika,ses gücüne gelince iyi bir sisteme taktığında son seste sağır olabilirsin.Diğer profesyonel kulaklıklar hakkında bilgim yok ama sony panasonic bunun yanında amatör diyebilirim...

kolay gelsin
 
Arkadaslar kişinin anlatmak istedigi kulaklık kulagakaçan olarak tabir edilen consumer tipi kulaklıklar philips bence iyi bu konuda 20 milyon lira olması lazım fiyatının . ben kulaklıktan daha fazlasını bekliyorum ama param yok alamıyorum üniversitenin 72 kanal soundcraft mixserini kullandım öte yandan kayıtlarımı sounblaster(diger adıyla shitblaster ) ile alıyorum...... Ah bu parasızlık....
 
Kulakiçi kulaklıklar bence hiç faydalı değil. Çünkü doğal olan klak yapısından mahrum oluyorsunuz ve kulak şeklinizin emdiği, yansıttığı, veya aldığı frekansların oranlarını ortadan kaldırıp, direkt sesi kulağınıza kabul ediyorsunuz. Böyle olunca kulaklık bazı dijital modifikasyonlarla normal kulağın istediği bazı frekansları oranlayarak ses iletiyor olabilir. Ama profesyonel olarak - monitör tarzında kulaklık kullanacaksanız bence profesyonelce değil. Bu tip kulakiçi modelleri sadece spor yaparken kullanıyorum.
 
Kulaklıklarla monitoring yapmanın sakıncalı olmasının bir başka sebebide herşeyi aşırı detaylı duymaktır. Örneğin reverbasyon etkisi 3-4 kat daha fazladır kulaklıkla
 
arkadaslar sennheiser mx 500 model kulaklik almak istiyorum..ankarada bu kulakligi bulabilecegim bir yer biliyor musunuz??
 
Ben de AKG K240S kullanıyorum. Cidden çok çok iyi bir kulaklık. Ses seviyesi şaşırtıcı derecede yüksek. Ses kalitesi olarak da iyi.
Gelelim phlips kulaklık olayına. :) Bende de var o 20milyon'luk philips kulaklıklardan. Sadece şunu söyleyim eğer ses kartının çıkışı çok kaliteli değilse. O kulaklıklardan al. Pek farkı olmaz cidden. :) Ama çıkışı kaliteli olan bir aletle kullanacaksan AKG k240S mükemmel bir seçim. Bu arada cidden çok rahat. Takıyorsun, kafana göre şekilleniyor direk. Kabloları vs.. altın kaplama. Ve direnci çok çok az olan bir kablo kullanmışlar. Çok büyük hoparlör var içinde. XXL diyorlar. :)
 
Magneto adlı arkadaşın dediği gibi; eğer yeryüzünde iyi bir kulaklık varsa oda AKG nin ürettiği K240s serisi ve üstüdür...

Eğer monitoring, patch writing&editing gibi işlerde kullanmak istiyorsanız (bana bakmayın cs oynarken bile takıyorum :D ) AKG den başka marka tanımam. Ama türkiyeden almayın derim zira yalnış hatırlamıyorsam AKG K240DF nin fiyatı 200€ du!

Benimde kişisel tercihim sonuçta AKG K240S (studio) dur; K240M lere göre ses seviyesi daha yüksektir. Kalitesi tartışılmayacak kadar iyidir; dışarda gördüğünüz philips , sony , panasonic kulaklıklarla karşılaştırmayın sakın...

Şöyle birde linklerini veriyim:
http://www.music123.com/AKG-K240S-Studio-i39691.music
 
domokun kardeş bahsettiğin akg k240 kulaklığı nereden temin edebiliriz?
internetten türk sitelerinden bunu almamız mümkün mü?
beni bilgilendirirsen sevinirim.
sevgiler....
 
akg 240 disinda akg'nin diger modellerini (tercihen daha ucuz) tavsiye edebilir misiniz? Pod xt live'da kullanicagim icin cok dandik bir kulaklik olsun istemiyorum ama akg 240lar eBay'de 100 dolardan basliyor. 50 dolar civarinda birsey tercihimdir. (baska markada olabilir)
Simdiden tesekkurler
 
DUNYANİN EN İYİ KULAKLİKLARİ VE TAVSİYELER...

Dunyanin en iyi kulakligi denildiginde, Sennheiser HD650, Koss Pro3AA ve Akg K701 demem ile sanirim bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir..

Lakin, tr'de bulunabilir ve abilerinden aşşagi kalmayan modeller nedir derseniz, tavsiyem yine sennheiser PX100 ve Koss Ksc75 olacak.. kanal içi kulaklik modeli konusunda israrci degil, derin ve mukemmel bass seslerine doyumsuzsaniz PX100 veya ksc75 en iyi secimlerden biri.. bu modellerin seslerini dinlediginiz zaman sony veya philips'in "sözde kaliteli" seslerinin bu kulakliklarin yaninda "sinek viziltisi gibi" kaldigina kendiniz tanık olacaksiniz..

Sony ve philips'in kulakliklari;
Daha once hiç Sennheiser, Koss, Grado, Shure, Etymotic gibi dunyanin kulaklik konusunda uzmanlasmis, profesyonel markalarini kullanmamiş, seslerine tanık olmamış kullanicilarin gözlerinde büyüttüğü, "piyasanin en iyisi sandiklari", araştırma yapmadan, sabit fikirle yıllarca tek markaya odaklanmış, gözü kapalı kulaktan dolma bilgilerle alişveriş yapan ve kolay tatmin olan tuketici grubuna hitap eden ortalama kaliteye sahip kulakliklardir.. kaliteli kulaklik diye dusunulen i-pod (apple) 'in modelleri dahi kendi kulakliklarini uretmeyip, disaridan 3 sahis firmalara urettirdikleri kulakliklara sadece kendi damgalarini basan firmalardir..

Konumuza donelim.. bu konuda birkac degisik kulaklik tipi var:
1.kanal tipi kulakici kulaklik
2.normal kulakici kulaklik
3.tasinabilir kulakustu kulaklik

Burada en cok dikkat edilmesi gereken markalar:
Sennheiser
Etymotic
Shure
Koss
Grado

Elbette cok pahali modeller var ancak asagida verecegim listede fiyat/performans orani bakimindan en one cikan modelleri yazacagim.. bu su demek: $20 'lik kulaklik $100 lik kulakligi gecebiliyorsa ve $250 lik kulakliga yakin ses veriyorsa burada fiyat performans orani bakimindan zirvede demektir.. elbette onu yazmak lazim, konuya donelim;

1.kanal tipi kulakici kulaklik
shure E2c

2.normal kulakici kulaklik
sennheiser mx550
sennheiser mx450
sennheiser mx500
sennheiser mx400

3.tasinabilir kulakustu kulaklik
koss ksc75
sennheiser px100
sennheiser px200

Listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, birtek shure haric.. kanal tipi kulakligin ozelligi kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamasi.. kesinlikle disaridan tek bir ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz seyi de kimsenin duymasi mumkun degil.. burada Shure disinda daha pahali ve daha kaliteli olan etymotic markasi var.. gece yarisi sessizlikte son sesine kadar acip muzik dinlediginiz dusunun.. yaninizda uzanan kisi en ufak bir ses duymayacaktir!

Birkac ayrinti:
Koss ksc75, sennheiser px100 den daha iyi ses veriyor, Sennheiser px100 ise kapali modeli olan kardeşi px200 den daha iyi ses veriyor.. isin ilginci fiyatlar tam olarak ters orantili bu uclude.. Koss en ucuzu, px200 en pahalisi.. Koss ksc75 siradan bir goruntuye sahip, ucuz fiyatli bir urun olabilir (sadece 20$!) ama inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali kulakliklarin ona yetismesi gercekten mumkun degil..

Sennheiser HD650 ve PX100'u kulaginiza ilk taktiginizda, ansizin kendinizi halikarnas'in orta yerinde zannetmeniz içten bile degil.. akabinde kulakalrinizda ve icinizde hissettiginiz o sese vereceginiz ilk tepki "BU SES BUNDAN Mİ CİKİYOR" seklinde olacak emin olun!

Sennheiser'in hemen tum modellerini kullandim..
Firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan "oxygen free", "extremely lightweight aluminium coils", "ensure excellent transient response" gibi şişirme isimlerden ibaret olmayan profesyonel üretim teknolijileri kullanmasi ile sony yada philips gibi yaninda komik kalan markalar ile kiyas dahi kabul etmeyen, dunyanin en iyi markalarindan biri.. Bu firmanin mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, basslar abartili degil ve butun sesler kristal gibi berrak.. mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali.. ani sekilde mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni.. özellikle mx500 kristal berrakligindaki sesi ve oldukça dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahiptir.. bass sesleri sony fontopia ve philips'in modellerinde oldugu gibi "boğuk ve dusuk frekans araligina sahip" olmayip daha once defalarca dinlediginiz bir parcada hiç duymadiginiz, ilk defa duyacaginiz bir cok "yeni ses ve tiniyi" kulaklarina armagan edebilecek kalitededir..

Bende suan sennheiser PX100, HD650 ve Koss Ksc75 var..
Her ucunude rahatlikla tavsiye ederim, inanilmaz bir bass akustigine ve kristal gibi tertemiz seslere sahip modeller.. bundan sonra alacagim kulaklik, Shure E4c.. sony'nin fontopia ve philips'in hemen her kose basinda satilan tipik, siradan modellerinden kesinlikle uzak durun.. hepsinde bass'lar haddinden fazla fazla abartili, boguk, berrak olmayan bir sese ve yuksek gurultu oranina sahipler.. elbet daha once yukarida bahsetmis oldugum kulakliklari kullanmamis olanlar bu modelleri gozlerinde buyutuyor, "piyasanin en iyisi" saniyor veya "bundan baska iyi ses nasil olabilir" seklinde bilincsiz yorumlar yapabiliyorlar, dogal karsilarim..

Bu isten anlamayanlarin bu tarz yorumlari suan bizi ilgilendirmiyor.. kisaca; cogunun sony, i-pod yada philips'in "kaliteli sandigi" kulakliklari sadece goruntuden ibaret birer aldatmaca olup, o fiyatlara o urunler gercekten alinacak urunler degiller..
Ötesi, herkesin kendi tercihi ve fikri..

(Not: hangi kulakligi alirsaniz alin önce 12 saat kadar, high vol'de ve yuksek bass'ta kendi halinde calistirin.. ses daha iyi olacaktir)
 
Bu ara piyasada AKG K55 modeli dolanıyor
AKG den hiç bahsetmemişsin ama benim bildigim kadarıyla AKG'de studiolarda vazgecilmeyen markalardan...
k55 hakkında deneyimi bilgisi olan var mı
 
pininfarina kardeş ben de kulaklık almayı düşünüyorum.çok güzel anlatmışsın da bunların fiyatlarından ve internet ortamında nerden bulabileceğimizden de bahsedersen çok sevinirim
 
Bende birşey sormak istiyorum..

Adam gibi ve kablosuz olarak kaliteli bir kulaklık bulmam mümkün mü? Fiyatıda fazla olmayacak biçimde mesela maksimum 50 milyon falan?
 
Çok pro bişey istemiyorum zatende şöyle adam gibi idare etsin bassları çok düşük olmayan fazla tiz olmayan pod'a bağlayınca düzgün bir ses çıkan birşey olsun istiyorum..
Yada çıtayı yükseltirsek ne kadara bulabilirim 100 milyona falan?
 
Geri
Üst