İdea (Türkçe/Anadolu Rock) - Ankara

1998 yılında kurulan grubumuz ankaranın bir çok mekanında canlı müzik yapmıştır.grubumuz bir şaka üzerine bir doğum günü partisinde sen gitar,sen bas,sen davul sende şarkı söyle diye espirili bir muhabbeten sonra kuruldu. Espiriler kısa zaman içersinde gerçeğe dönüştü ve daha sonra küçük bir internet kafede canlı müzik yapmaya başladık uzun bir süre amatör müzik ruhunu kaybetmeden bir çok insanın bir anda ilgisini çektik inanın bu kadarını bizde beklemiyorduk kafeler falan derken kendimizi sakarya caddesindeki alesta bar ve daha sonra nil barın sahnesinde bulduk ve daha sonraki senelerde bir çok konser bir çok etkinliklerde görev aldık en son 2003-2004 yılları arsında baraka rock barda sahne aldık.malum vatani görevlerimizi yapmak için müziğe ara verdik şu an kavel rock barda kaldığımız yerden bütün enerjimizle devam etmekteyiz biraz ukalalık olucak ama biz bizi dinleyenlerimizin dediği gibi bir eğlenmek var birde idea ile eğlenmek var diyerek sizleride aramızda görmek istiyoruz.

MEHMET ÖNDER ZENGİN (RİTİM GİTAR / BACK VOKAL )


1979 Ankara / dogumlu olan önder 1993 yılında muzık hayatına baslamıstır o zamanlarda sıkı bır metallıca fanı olan onder 1994 yılında dark of personel ısımlı metal gurubunu kurdu 1998 yılında cocukluk ve can dostlarıyla beraber yenı bır olusum olan ve sadece kalıtelı muzık ve eglenceyı hedefleyen bır grup olan İ D E A kuruldu 2004 yılında askerlık gorevı ıcın muzık karıyerıne ara veren önder 2006 yılında tekrar müziğe kaldıgı yerden İ D E A gurubunda devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------

BARKIN ŞENSOY (BASS GİTAR)


1979 Ankara / dogumlu olan barkın 1998 yılında muzık karıyerıne İ D E A gurubu ile başladı bır cok farklı müzik gurupları ile sahne aldı su an albumu olan cemal çayırcı ile calısmakta olup eski gurubu İ D E A muzık gurubunun bas gitarıslıgını uslenmektedır sevecen ve sıcak tavırlarıyla arkadaslarının vazgecılmez nese kaynagıdır. aktif müzik hayatına İ D E A ve GRUP VİRA ile devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------

EMRAH (VOCAL+Solo Gitar)

1979 samsun doğumlu.98 yılından beri İDEA grubunun vokalistliği ve solo gitaristliğini yapmakta...çeşitli konserler ve tv programlarında aktif müzik hayatını devam ettirmektedir,şuan bilkent üniversitesi turizm otel işletmeciliği bölümünde okumaktadır.hertürlü istek öneri görüş için MSN+MAİL: [email protected] ... XUQA: [email protected] ...YONJA: [email protected] ...sahne setup:Maison custom (özel üretim gitar 92) ibanez rg2570 prestige...İbanez JEM 7V (sadece konser ve özel günlerde) +behringer virtual amp v2.IBANEZ Weeping Deamon WD7 Wahwah pedal...


--------------------------------------------------------------------------------

SEMİH ABAY (DAVUL)

şuan pek çok grupla çalışmakta ve stüdyo kayıtlarında albümlere çalmaktadır...ayrıca başka sanatçı ve albümlerin arajörlüklerinide yapmaktadaır....şuan etnik karadeniz müziğinin en tanınmış gruplarından vira+fuat saka+grup ayreser+gökan birben ile çalmaktadır 2006 yılında İDEA ile çalışmaya başlamıştır..sahne setup: YAMAHA OAK Custom konser stup pearl brx master studio rack sistem

Her Çarşamba 20:00 Kavel Rock Bar
Her Cumartesi 19:00 Kavel Rock Bar

Grubun demoları için : http://idea.anatolianrock.com/demolarimiz.htm

Grubun videoları için : http://idea.anatolianrock.com/videolarimiz.htm
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
afi351sonpk3fy4.jpg


Selamlar,

Bitlis Konaç Köyü Merkez İlköğretim Okulu'na yardım amaçlı düzenlenen konserimizde İDEA grubuda sahnede olacaktır.

Bu gecede sahneye çıkan tüm gruplar, hiç bir ücret talep etmeden bizlerle birlikte olacak.

Ankara'nın en iyi gruplarının sahne alacağı bu gecede sizleride aramızda görmek isteriz.

İDEA saat 00:30 civarlarında sahnede olacaktır.

Bu geceye katılacak olan arkadaşlardan, kitap, defter, kalem gibi her türlü eğitim materyali, 6-12 yaş grubuna hitab eden kitapları bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz.

Unutmayın !! o çocuklar da bizim çocuklarımız ve onlarında insana yakışan şartlarda eğitim görme hakları var. Ve bizler yani abi ve ablaları onlar için birşeyler yapmalıyız.

Ayrıca yarın akşam saat 21:00 de 99.1 frekansından yayın yapan Radyo X'e konuk olacak ve kampanyamızla ilgili bilgi vereceğiz.

Her türlü desteğiniz için sonsuz teşekkürler,
Sevgiler ve Saygılar.

Yer : Pirates (Emek 4.Cad.)
Tarih : 5.Mayıs Cumartesi
Saat : 18:30
Giriş : 10YTL


Makine programının ilgili bölümü
http://www.youtube.com/watch?v=7kzS4dZqvys
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dün akşam programlarından koşa koşa gelip sahnede Bitlis'li çocuklarımı için sahneye çıktılar.

O kadar enerjiklerdi ki bir anda hgoplarken bulduk kendimiz.

Desteğiniz için, dostluğunuz için ve katkılarınız için çok teşekkür ederiz.

Sevgiler İDEA'ya
 
Geri
Üst