Selin Damar

mükemmel bi sanatçı olan Pj Harvey den fazlasıyla esinlenmiş ve hatta bence
taklidini yapmış..şarkının düzenlemesi,müzik,kızın söyleyişi,hatta saçları bile
harvey in kötü bir kopyası olmuş..dolayısıyla beğenmedim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ne albümü hakkında ne de kız hakkında malesef bişey bilemiyorum...
şarkısını bi müzik kanalında dinledim...bi başlığa sahip olmadığı için de ben
açtım...sadece yorumumu yapmak için...o yüzden malesef bilgi veremicem...
dinleyen,seven arkadaşlar varsa onlar bişeyler söyleyebilir...
 
Selam, Turkrock forumu arasıra misafir olarak takip etmekteydim, üye olayım dedim. Selin'in orkestrası Spoiler'ın basçısıyım. TV'de dönen klip parçası dahil 14 parçanın yaklaşık 2 senedir süren üretim aşamalarında da emeğim var.

Beğeniler kişiden kişiye değişiyor, herkesin yorumu kendine göre haklıdır. Yalnız Selin'in parçalarının tarz olarak tekdüzeleşmeye başlayan Türk rock müziği içerisinde yeni bir sound olduğuna inanıyorum. En azından biz bunun böyle olması için başından beri epey çaba harcadık. PJ Harvey, Patti Smith, Yeah Yeah Yeahs gibi yeni dönemde popüler olmuş isimlerden esinlendiğimiz doğrudur. Ama onların bestelerinden değil de soundundan esinlendik daha çok. O çiğ ve agresif soundu yakalamak için bayağı uğraştık diyebilirim. Ne kadar başarılı olduğumuzun yorumu da dinleyiciye kalmış tabi. Parçaları dinlemek ve bilgi almak isteyenler için web siteleri:
www.selindamar.com
www.myspace.com/selindamar

Dediğim gibi, bir şeyler ürettiğiniz vakit bunu herkese sevdirmeye çalışmak biraz hayalperestlik oluyor. Beğenen de çıkacak, beğenmeyen de. Bizim konserler devam ediyor. Klibin premiyeri Mart ayında Hayal Kahvesi'nde bir konserle beraber yapıldı. Nisan ortasında İTÜ Rock Festivali'nde sahne aldık. Bu pazar (6 Mayıs) Kemancı'dayız. Bekleriz. Tek bir parça dinleyerek karar vermeyin, bir de diğerlerini görün...
 
İlker Göçmen, öncelikle Turkrock.com forumlarına hoşgeldiniz.

An itibariyle Selin Damar'ı dinledim ve naçizane yorum yapmak istedim. Genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Farklı vokal kullanımı oldukça dikkat çekici ve değişen müziğe paralel oldukça iyi bir isim olacağa benziyor. Yeah Yeah Yeahs, The Kills gibi yeni sayabileceğimiz isimlerin yanında Pj Harvey ve daha da iyisi Patti Smith gibi şarkıcı ve ya grupların direk etkisi altında müzik yaptığına inanmıyorum. Gerçi merak etme ve dinleme sebebim de bu oldu. Gerçekten çok beğenerek dinlediğim grup ve sanatçılardır (ki özellikle P.Smith). Sadece etkilenme olabilir ve bu da o kadar doğal ki. Hele de Türk Rock'ta, etkilendikleri grupların neredeyse bire bir aynı müziği yapacak isimler varken; Selin Damar gibi yeni ve genç bir isme böyle bir ön ad getirmek açımca pek de iyi olmaz sanırım. :)

Ayrıca yapılan coverların da etkisi olabilir her zaman. Şöle bir baktığımızda ayriyetten Juliette & The Licks, The Zutons, Arctic Monkeys yorumları yapmışlar ki eğer dikkat ederseniz bu tarzlardaki grupların yaptığı müzikler benzerdir. Etkilenilmeden müzik olmaz sanırım. Gerçi sanatın çoğu dalında da bu genellemeyi yapılabilir...

Herneyse, başlığı açan arkadaşım albüm konusunda bilgisinin olmadığını söylemiş. Ancak Selin Damar'ın eğer bir albümü yoksa başlığı amatör gruplara taşımak zorunda kalcağım. Malum, sitenin kuralları bunu gerektiriyor.
 
Forum kuralları karşısında boynumuz kıldan incedir. Halen Basgitarist.com forumunun modluğunu yürütmekteyim ve kurallar çok titizlendiğim konulardan birisidir. Lakin Selin Damar ve Spoiler'in pek de amatör iş yapmadığına inanıyorum. Albüm şu an itibariyle hazır, bir mastering ardından piyasaya çıkabilir. Fakat piyasanın hali ortada ve biz de bu konuda çok ısrarcı olmuyoruz. Piyasada satılan albüm olayı ne yazık ki artık sadece bir etikete dönüşmüş durumda. Şu an itibariyle klibimiz MTV'de dönmeye başladı, Temmuz'da Radar Festivalinde Marilyn Manson, Juliette Lewis, vs ile aynı sahneyi paylaşacağız. Şimdilik önceliğimiz klip ve konserler/festivaller yoluyla kendimizi tanıtmaktır.
 
Size kesinlikle katılıyorum. Yapılan işler eminim amatör değildir. Ancak piyasada bandrollü bir ep ve ya aynı şekilde albüm olması gerekiyor. Amatör gruplar kategorisinde de bir çok başarılı gruplar var tabi ki. Ancak sadece bu yöntem belirlemek ve kategorize için kullanılıyor.

Şimdilik adım atmış olduğunuz yolda başarılar dilerim, umarım yakın zamanda burada tekrar görüşürüz. :)
 
ilker göçmen, müzikal geçmişinize, tavırlarınıza, yardım etme çabalarınıza, şu an yapmaya çalıştığınız işe büyük saygı duyuyorum, umarım bir şey ifade ediyodur bu, fakat selin damar ve spoiler hakkındaki görüşlerim başlık sahibi arkadaştan pek de farklı değil.

videodaki fikir (şayet önceden yapan biri yoksa) çok orijinal, sevdim ben, fakat parça kamikaze + beautiful feeling, bence üzücü bir durum, myspacedeki diğer 3 şarkı daha orijinal kalıyorlar bunun yanında.

ülkede pek icra edilmeyen bir tür, umarım dilediğiniz başarıyı elde edersiniz.
 
selamlar... son 3 aydır Selin Damar&Spoiler'ın bir parçası olarak (gitar) ben de bir şeyler söylemek isterim:
tarz olarak "sek rock" yapıyoruz diyebilirim. yani müzikal olarak sade, gösterişten uzak, enerjik ve kirli şarkılar... dünya üzerinde bu işin başını çeken ablalarımız arasında Pj Harvey ve Patti Smith var netekim. onlardan el alıp yoluna devam eden Juliette Lewis de gerek sesiyle gerek fiziğiyle şugar bir tablo çiziyor.

neyse, netice şu: bu şarkılar "vay ben nasıl bir şey yapayım ki pj harvey'den hallice, patti smith'ten kellice olsun" denerek ortaya çıkmadı. Selin'in içinden çıkan müzik budur. kaldı ki 14 şarkının, aynı isimlere tapulanması pek de mümkün değil.

dinleyiniz, izleyiniz, beğeniniz, beğenmeyiniz, düşüncelerinizi dile getiriniz.

daha öncesinde bir şey çıkmazsa 1 Temmuz'da Radar Live'da görüşürüz ;)

NOT: şarkıları tabiri caizse her konuda "servise hazır hale getiren", albüm kayıtlarında gitarları çalan deneyimli müzisyen, esas adam Olay Andaç'a hayırlı tezkereler ;)
 
Sevgili Sertsessiz,
"Şarkıların birbirine benzemesi normal, çünkü zaten 7 tane nota var" (eskiden DJ olup sonradan büyük bestekar ve şarkıcı olan çinli bir pop sanatçımızdan alıntıdır:))

Geyik bir yana, %100 orijinal bir grup gösterebilir misiniz bana? En azından bazı şarkıları daha orijinal bulmuşsun, eyvallah :)
 
serdar ortaç benim için hep ayrı bir yerdedir zaten :p

%100 olmasa da orijinal şeyler gösterebilirim tabii ki ama umarım "zaten hepsi klasikten türemiş" tartışmasına girmeyiz :)

gitarist arkadaşın da dediği gibi, "içinizden gelen bu olduğu sürece" kimse için bir problem olamaz, ha, ben bunu yaşıyorum, bunu hissediyorum diyecek olan insanla da tanışmayı çok isterim bu arada, malum müzik türünün ustaları pek eksantrik insanlar sonuçta.

önceden de belirttiğim gibi umarım dilediğiniz başarıya ulaşırsınız.
 
sertsessiz demiş ki:
...umarım "zaten hepsi klasikten türemiş" tartışmasına girmeyiz :) ...

Aman aman... Evrenin bir zamanlar gaz ve toz bulutu olduğu hepimizce malum zaten. Bir baktım da, hakkaten polemik potansiyeli yüksek bi laf etmişim.

Fikirler farklı farklı. Ben bu başlığı takip etmeye devam edeceğim. Her tür eleştiriyi lütfen yapın. Her birine cevap yetiştirmem tabi ki, abes olur. Ama faydalanırız eleştirilerden :)
 
gerçekten saf katıksız gruplar bulmak çok zor,esinlenmeler kesinlikle oluyor.Önemli olan kasti olarak taklit etmemektir,bazen insanlar esinlenen gruplara taklit vs. hırsız,çalmış gibi kelimeler kullanıyolar,Selin Damar'ı dinlemedim bilmiyorum ama çok dikkat edilmesi gereken bi fark,ince bir çizgi var suçlama yapılması gereken gruplar var yapılmaması gereken gruplar da var
 
Geri
Üst