Makale/Tutorial Kısaca Behringer V-amp 2 Kullanımı!!!

Yeni alan arkadaşlara çözdüğüm kadarıyla biraz tarif etmek istiyorum bu V AMP 2 nin nasıl kullanıldıgını;

* Aleti açarken ışıklar aşağı dogru sırayla yanmaya başlıyo ve güsel bir efekt sunuyo göze, ilk kez görenler wayy bee diyolar :)

* Çaldıgınız ton üzerinde değişiklik yapabilirsiniz ama başka tona geçip tekrar o tona döndüğünüzde ton yine eskisi gibi kalcaktır.

* Alette 25 banka ve bu bankalara ait 5 adet ton bulunmakta.Buda toplamda 125 adet ton ediyor.Orjinalinde yanında verilen foot controller ile sadece tek bir banka üzerindeki tonlar arasında gezebilirisiniz.

A B C D E diye giden tuşlar tonlar, ekranda gördüğünüz 1 den 25 e kadar giden rakamlar ise bankalardır.Bankadan bankaya geçiş için Sağ ve Sol okları kullanmanız gerekmekte.

* Master volume ile genel sesi kısıp artırırsınız.Ayrıca adaptör girişine çok dikkat edin çünkü orjinal adaptörü pahalıdır.Ben ankaradan getirttim için Türkiyedeki prizlere uyumlu bi adaptör geldi.Bazen elektrikden dolayı alette açılıp kapanmalar oluyor, bazen hiç açılmıyo.Bunun sebebide oturdugumuz bölgedeki elektrik akımının düzensiz olması.Stüdyoda hiçbi problem yaşamadım.Alet çok hassas.

* Tuner olayı çok basit.Tuner düğmesine basınca hemen devreye giriyor.Çıkmak için foot controller'ıda kullanabilirsiniz.

Gelelim tonlar üzerinde oynamaya ve ton yapmaya.
Şimdi bura biras karışık gelebilir ama basit oldugunu yapınca göreceksiniz.
Aletin üzerinde zaten düğmelerin fonksiyonları açıkça yazıyor.
İlk olarak boş bir ton yeri seçin ve en önce kullanmak istediğiniz AMFI yi belirleyin.Amps potu ile amfi seçiyoruz.Begenmezsek TAP tuşuna basılı tutarak diğer 17-32 arasında kalan sarı renkte yazılmış amfilerden birini seçiyoruz.Amfiyi belirledikten sonra Gain Equalizer Volume Reverb ü ayarlıyoruz.Bunlar zaten direk pot lar üzerinden ayarlanıyor.
Daha sonra sağda bulunan Efekt seçeneklerinden istediğimiz herhangi bir efekti seçip, hemen üstteki EFFECTS potundan efektin derecesini belirliyoruz.
Şimdi asıl olay A B C D E tuşlarında bitiyor.Sağ ve Sol oklarına aynı anda basıyoruz ve ekranda iki tane çizgi göreceksiniz ve aletin üzerindeki bütün ışıklar söner, bu sizi korkutmasın :)
Bu özellik; Midi Drive Cabinets Reverb ve Noise Gate olaylarını ayarlamamıza yardımcı olcak.Sağ ve Sol oklara aynı anda bastıktan sonra A tuşuna basıp Midi seviyesini yine aynı Sağ ve Sol oklarla ayarlıyoruz, 1-16 arası ayar seçeneği var.Ardından B tuşuna basıp Drive'ı ayarlıyoruz, burdada zaten 0 ve 1 seçeneği var, 1 biraz daha yüksek ve kaliteli.C tuşunda ise Cabinets (kabin) seçenekleri mevcut, 15 kabin içinden hangisi kulagınıza hoş geliyorsa birini seçin.Ben en çok 15 numarayı kullanıyorum.Ama solo tonlarında değişir tabi.D tuşunda ise Reverb'ümüzü ayarlıyoruz, 1-9 arası seçenek içinden ayarımızı yapıyoruz.E tuşuna geldiğimizde ise (bu çok önemli bi olay) Noise Gate olayını hallediyoruz.Çokmu dip ses ve gürültü var, burdan istediğiniz biçimde sesi artırabilir ve yok edebilirsiniz.Topraklı prize falan gerek yok.Noise Gate'inde 1-15 arası derecesi mevcut, ben 10 da kullanıyorum genelde ama sizin tercihinize kalmış bi olay bu.Bütün bunları yaptıktan ve tonumuzu yarattıktan sonra Tuner yazan düğmeye basıyoruz.Bu tuş aynı zamanda Exit (çıkış tuşudur) altındada yazıyor zaten.Çıktıktan sonra aletimizin bütün ışıkları yanar ve seçtiğimiz harfin düğmesi yanıp söner.Son olarak TAP tuşuna bastıgımızda Treble ve Effects potlarındaki ışıkların yerlerinin değiştigini görürüz.Treble'ın alt görevi Presence dir, distortion tonlarına parlaklık sağlar, denemedim ama clean tonlardada işe yarıyo olabilir, podu sağa çevirdikçe tonun daha bir tizleştiğini ve canlı bir hal aldıgınız göreceksiniz.Bir diğer Effects pot unun alt görevi 2nd Parameter dir.Bununda ne işe yaradıgını çözemedim dogrusu.(çözen varsa yazsın)
Kaydederken A B C D E içinden yanıp sönen, yani seçtiğimiz tuşa 2-3 saniye yada daha fazla basılı tuttugumuzda ışık yine yanıp söner ve sabitlenir yani devamlı yanar.Bu tonumuzu kaydettiğimiz anlamına gelir. Yeni tonumuz hayırlı uğurlu olsun :)

* Tonlar arası geçiş yavaşlıgıda bence aletin özelliklerine göre eksi bir olay.Ama aynı amfide ayarlarsanız tonlarınızı bu biraz düşürüyo geçiş yavaşlıgını ve farkediyorda.

Daha benim bilmediğim dünya kadar özelliği olduguna eminim.Çünkü alet hakkında çok değişik şeyler duydum.Midi kablosuyla kendi sitesinden ton yükleyebiliyorsunuz ve o tonları kendiniz ellede kaydedebilirsiniz.Elle yazacaksanız, aşağıda bulunan tonların yanında View seçip bekleyin.Sabırlı olun hemen açılmıyor zaten, geri gelip tekrar tıklarsanız açılıyor.
tonların bulundugu link ise şöyle:
http://www.behringer.com/05_support/presets.cfm?View=1&count_from=1&model_search=V-AMP2

Son olarak kullanması zor gibi görünen bir amfi modülleme aracı.Boru değil amfi modüllüyorsunuz ve processorlerdende farkı bu zaten.Bence digitechin GNX 1 de dahil olmak üzere hepsinden kat kat üstün bi alet, neden derseniz digitechin GNX 1 e kadar olan bütün modellerini kullandım.Digitech adından belli oldugu gibi tamamen dijital ve piyasadaki çogu alete göre çok pahalı.Marka kötülemek ve sizi yönlendirmek istemem ama gerçekler herzaman acıdır.
Kısmetse bu pazar ilk sahne deneyimimi yaşayacagım ve aletinde sahnede nasıl bir sound verdiğini göreceğim.İnşallah beni yarı yolda bırakmaz ve son söz olarak piyasada alınabilecek ve memnun kalınacak en ucuz amfi modülleme cihazı budur arkadaşlar.


i27102_VAMP2Fonksiyonlar.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
V-Amp 2 başlıgınada aynı yazıyı ekledim ama 6. sayfada çıkıyo ve herkes rahatça görsün okusun diye yeni bir başlık açayım dedim.Bende yeni alan arkadaşlar gibi ilk başlarda çok sıkıntı çektim, ve umarım bu yazı herkesin işine yarar. Daha birçok özelliği oldugunu ilk yazımda belirtmiştim.Diğer özellikleride keşfettikçe burda sizlerle paylaşacagım arkadaşlar...
 
Başka bir ses kaynağını (mp3 player, müzik seti, bilgisayar) aux in'e girip sesi duymanızı sağlar. Şarkılara eşlik edebilmek için falan :p
 
Eline sağlık, çoook teşekkürler. Ben bu başlığı diğerleriyle birleştirmiyorum, kısa bir süre sonra hayata geçirmeyi planladığımız "En bir yararlı başlıklar" bölümüne koyacağım, V-amp2 başlığı da dursun :)

Tekrar teşekkürler, eline sağlık..
 
Aha bu arada bugun buldugum bir teknik...

Yeni bir ton yazarken 25 inci banki kullanin... tonun uzerinde yaptiginiz ufak degisikleri a b c d ve e ye kaydedin... Tonu olusturmaya devam ettikce a b c d ve e ye geri donerek onceki tonlari yoklayabilirsiniz yada hangi tonun daha iyi oldugunu anlamak icin aynin tonun farkli versiyonlari arasinda hizlica gecis yapabilirsiniz.... Gun sonunda kazanan tonu uygun biryere tasiyip geri kalan tonlaridan kurtuladabilirsiniz...

Boylede bir anim var iste....


Tandirhed....
 
arkadaşlar eminim biliyorsunuz ama bilmeyenler için footswitch'te down pedalına basılı tutarsanız otomatik olarak tunere giriyor benim tuner tuşu eskidiği için çok işime yarıyor:D
 
Slmlar konu baya eski tarihlere bakılırsa ama benimde yazmak daha doğrusu sormak istediğim bir kaç soru var;

v-amp2'da bilgisayar üzerinde(digidesign mbox2,pro-tools 7.4) kayıt yapıyorum.Çeşitli konfigürasyonlar denedim ama sorunum şu;

Vamp2'ten gelen sinyal çok yüksek geliyor.eşik değerini aşıyor kayıtta.ses kartı üzerinde inputtan kısıyorum düzeliyor.Fakat dinlediğimde (kulaklıkla değil) çok düşük geliyor ses.vamp2 yi kullandığım mod S2 ( Studio 2 ).L 2 de de denedim.vamp2 üzerinde ki modlarda gain ve master volume ve volume ayarlamalarını yapıyorum ama tatmin etmiyor.Bu konuda tecrübeleriniz var ise yardımlarınızı beklerim.Ne kadar sorun desemde aslında dinlediğiniz zaman pek sorun yok.ama yinede kafamı karıştırdı.
 
effect'in altındaki 2nd parametrer fonksiyonu efektin levelini belirliyor mesela flanger'ın dönme hızı.bunu yapmak için tap ve effect butonu kullanılır.hocam buldu:D
 
Selamlar sorunu çözdüm.Durum ses kartında ki monitörleme ile ilgili bir butonun farklı çalışma mantığından dolayı kaynaklanmaktaymış.Herhangi bir sorun yok Vamp2 gayet güzel ve performanslı çalışıyor.Kullanılırken ben L1 modda ( live 1 ) modda kullandım right outputa ultra-g bağlayıp ses kartına Xlr ile çıktım ve 4*12 kabin similasyonunu kullandım.Arada gayet fark var ultra-g siz ve ultra-g li olarak.Kayıtları en kısa zamanda eklemeyi düşünüyorum.
 
bir bilen aranıyor:)

vamp2 yi footswich le by-pass durumuna alabilr miyiz bilen var mı?sahnede clean için kullanmak istiyorum..dist.ları analog pedaldan kullanıyorum
 
vay arkadaş.

Ben geçen gün V-Amp 3 aldım.Cort KX Custom gitarla beraber.Büyük umutlarla aldığım bu cihazı kullanmayı adam akıllı beceremedim.Adamlar öyle karışık bi sistem üzerine oturtmuş ki , kendileri bile bazı şeyleri karıştırıyordur eminim.Yukarıdaki yazıyı yazan arkadaşım karanlıktaki ışığa benzese de cihaz acaip karışık geldi bana (eski pedalım rp300A)

Bu cihaz konusunda türkçe hiçbir kaynak bulamadım.Acep bulunur mu ?
 
flames0000 demiş ki:
bir bilen aranıyor:)

vamp2 yi footswich le by-pass durumuna alabilr miyiz bilen var mı?sahnede clean için kullanmak istiyorum..dist.ları analog pedaldan kullanıyorum

add in yaptığı bypass pedalını kullanabilirsin, vamp sürekli açık kalsın, pedala basınca bypass a alsın, diğer türlü vamp çalışsın...
 
Geri
Üst