Açıkhava Konseri için...

Okulumuzda bir konser vermeyi planlıyoruz, fakat daha önce aramızda konser deneyimi olan kimse olmadığı için ses sistemini ve hangi ekipmandan nasıl yararlanacağımızı bilmiyoruz. Ortalama bir okul bahçesine sesimizi duyurmak için neler yapmalıyız, tamamen yeni büyük ses çıkışlı amfiler mi getirmeli? yoksa elimizdeki amfileri herhangi bir kolona bağlayıp da yapabilir miyiz? Amfiyi kolona nasıl bağlarız? Uzun sözün kısası okul bahçesinde konser vermek için ne gibi ekipmanlara ihtiyaç duyarız...

Forumda biraz araştırma yaptım ancak bu konuya hiç değinilmemiş... Yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.
 
Amfiyi kolona bağlamak? 8O

Okulunuzun bahçesi ne kadar bilemem de. Açık havada düzgün bir konser vermek için güçlü bir ses sistemine ihtiyacınız olucak. Speakerlar subwooferlar power amfiler lazım güzel bol kanallı bir mikser lazım (biz en son amfi tiyatroda çalarken sadece bateride 8 tane mikrofon kullandık). Bol bol mikrofon da lazım yani. Bir sürü şey lazım. Ayrıca bu ekipmanların hepsini organize edip kullanabilecek bir sesçi lazım oraya. Çok şey lazım. Bilen birisine danışın burdan anlatmakla pek olmaz o iş. Büyük ihtimalle ses sistemi kiralamanız gerekebilir.
 
Perfectionist in dediği gibi büyük bir yatırım gerekebilir eğer sesinizi duyurmak istiyorsanız. Ki en basitinden vokal için mikrofon mikser power amfi ve kabin ihtiyacı doğacaktır kabloları saymazsak :D Onun dışında monitör de ister bu müzisyen kitlesi doyumsuzdur hepsi :D Yani işin özü daha önce bu işi yapmış organize edecek biri ekipmanı kullanacak bir sesçi birde orda sahne içi işleri yapacak bir kişi daha lazım. bunlar minimalist yaklaşımlar kalite arttıkça masraflar ve iş gücü de artacaktır. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst